Aihe: - Superin koneen modifiointi -
Lähettäjä: projekti
Tiistaina 22.6. 2004 klo 10:13:09

Viesti:
Ostimme vanhan puuveneen jonka konekopan alta paljastui Fordson Super Majorin marinoitu kone ja nyt meillä heräsi pari kysymystä koneesta.

- Miten kannattaisi hoitaa koneen ilmansaanti (putki ulos ja flekti päähän?)

- Koneesta on poistettu sisätila lämmitin ja sen putket on tukittu, kannattaako putket yhdistää ja tehdä väliin jonkunlainen jäähdytyssysteemi lämmittimen tilaale vai käykö noinkin?

- Emme ole aivan varmoja onko kone 12 vai 24 Volttinen?

jos joku tietää jotain kunnossapito niksejä koneelle niin kuulisimme niitä mielellämme.
RE: - Superin koneen modifiointi -
Lähettäjä: Sähköins.
Tiistaina 22.6. 2004 klo 15:03:28

Message:
Kannattaa kattoo laturin kylkeen mitä lukee, kattoo minkä jännitteinen akku(t) ja miten akut on kytketty, sarjaan vai rinnan. Myös startin kyljessä voi lukea, mutta startti voi olla 24 v ja muut sähköt 12 V. Jos vene käyntikuntoinen niin yleismittarilla mittaamalla eri paikoista selviää helposti.
RE: - Superin koneen modifiointi -
Lähettäjä: jykä
Sunnuntaina 27.6. 2004 klo 15:51:41

Message:
Kuinka tiiviit rakenteet että hengittääkö pilssin kautta. Muuten ilmaputkee laipiosta ehkä parikin. Poistoilmaan tarvittaessa flekti. Ajossa voi kokeilla nouseeko kierrokset kun avaa konekopan sillon potee ilman puutetta ja lämmöt tuppaa nouseen. Oma 3wikke puuveneessä imee pilssistä ja poistoilmassa imuri.
RE: - Superin koneen modifiointi -
Lähettäjä: maasika
Sunnuntaina 27.6. 2004 klo 18:50:10

Message:
Ei kai sitä poistoimuria ajossa tarvii käyttää. Mulla oli troolarissa viivekytkin starttiavaimessa. Imuri kävi jonkun aikaa ennen kuin sai startattua. Se on varma konsti olla muuttamatta katettua alusta avokantiseksi, jos vaan on imuri kipinäsuojattu.
RE: - Superin koneen modifiointi -
Lähettäjä: maajussi
Maanantaina 28.6. 2004 klo 10:53:16

Message:
Pellolle se kone sieltä vedestä.