Aihe: Fordson Power Major käynnistys
Lähettäjä: Jani P.
Maanantaina 21.6. 2004 klo 10:28:28

Viesti:
Koitan käynnistellä pari vuotta seissyttä Power Majoria. Aluksi ongelmana oli, että starttimoottori käynnistyi heti kun virta kytkettiin. Purin ja kokosin starttimoottorin, nyt ei tapahdu enää mitään virtaa kytkiessä tai yrittäessäni käynnistää.
Voisiko vika olla solenoidissa, mitä se oikein tekee?
Minulla oli uudet akut, lapsuudesta muistin että niitä oli kaksi, ja kytkin ne ohejekirjan mukaan sarjaan. Nyt kylmä hiki otsassa mietin, olisiko kuitenkin ne vanhat akut voineet olla 6 V akkuja? Eli mitä menee rikki, kun kytkee 2 kpl 12 V akkuja sarjaan?
Mitäs muita sähköosia on, jotka voisivat olla rikki? Engl. ohjekirjan mukainen regulaattori, mikä mahtaa olla suomeksi, ja mitä tekee? (pötikkä solenoidin vieressä, jossa on numeroita muovikuoressa).
Auttakaa jos osaatte, etenkin tuossa akkujen kytkemisessä, ettei pamahda koko lato.
RE: Fordson Power Major käynnistys
Lähettäjä: 6 + 6 = 12
Maanantaina 21.6. 2004 klo 10:55:35

Message:
Joo, kyll ne olivat 6V akkuja eli yhteensä 12V.
Toivottavasti ei ole palanut mikään paikka pahasti
:(
RE: Fordson Power Major käynnistys
Lähettäjä: Dexta 59
Maanantaina 21.6. 2004 klo 20:26:55

Message:
Kytke akut rinnan,älä sarjaan. Sarjassa jännite on 24V, mikä rikkoo suuren osan sähkölaitteista.
Solenoidi on tehorele, joka kytkee starttimoottorille virran. Kun käynnistysvipu painetaaan pohjaan sulkeutuu startissa oleva kosketin, joka antaa ohjausvirran solenoidille. Vakuttaisi siltä että vika on startin koskettimessa jos startti rupesi pyörimään kun virta-avaimella virta kytkettiin ja pysähtyi kun vita käänettin pois. Jos näin kävi solenoidi oli kunnossa.
Regulaattori on säädin, onkohan Majorissa muita säätimiä kuin latausrele?
RE: Fordson Power Major käynnistys
Lähettäjä: Nipa
Maanantaina 21.6. 2004 klo 20:47:54

Message:
Se regulaattori on lataussäädin. Se säätää latausjännitettä (ettei akusta kiehu nesteet pois) ja -virtaa (ettei laturi kärähdä). Jos ei toimi niin akku tyhjenee käytössä. Solenoidi taas kytkee virran startille -elikkä kyn kytket avaimesta virran ja painat kahvaa niin solenoidi naksahtaa ja startti pyörii. kun yrität startata niin mittaa tuleeko solenoidin ohueen johtimeen 12v jos ei niin virtalukko tai kytkin sen kahvan tangon päässä on rikki. jos johtimeen tulee sähkö niin kuuntele naksahtaako solenoidi ei ääntä -->rikki. Kokeile yhdistää solenoidin paksut johdot työntämällä esim jakoavain mutterien väliin (HUOM! avain EI saa koskettaa koneen runkoon ole varovainen) startti pitäis nyt pyöriä -jos ei niin startti on rikki. muussa tapauksessa vika solenoidissa tai em ohjauspiirissä. Niin ja ne akut tosiaan 2kpl 6v sarjaan tai 1kpl 12v.