Aihe: Dexta??
Lähettäjä: Pekka M
Torstaina 12.9. 2002 klo 12:08:36

Viesti:
Paljastan tässä varmasti oman tietämättömyyteni, mutta kysynpä kuitenkin. Mitä eroa on Dextalla ja 35:lla Fergulla tietysti värin lisäksi.
RE: Dexta??
Lähettäjä: yrjö
Maanantaina 16.9. 2002 klo 17:17:38

Message:
merkki kenties? Dextassa on kutonen pellin alla. Dextaan saapi kopin. 35.ssa on koppi lisävarusteena
RE: Dexta??
Lähettäjä: Joku
Keskiviikkona 18.9. 2002 klo 14:28:57

Message:
Dextassa on kyllä kolmisylinterinen Perkinsin dieselmoottori. Ja mitä koppiin (=hytti?) tulee niin eihän niihin kumpaankaan saanut hyttiä valmistajalta. Vai mitä tarkoitit kopilla?

Dexta ja 35 MF olivat eri valmistajien tekemät joten niissä on varmasti erilaiset ratkaisut rakenteessa ym. Niissä molemmissa on Perkinsin moottori. En tiedä onko sama moottori (todennäköisesti on). Dextassa on Fordin oma painonsiirtojärjestelmä (Qualitrol) kun taas verkussa on omansa. MF:ään sai lisävarusteena Multipowerin. Monia muitakin eroja löytyy vaikka ne varmaan ovatkin aika lailla toistensa näköiset. Ne tavallaan polveutuvat molemmat Fordin 40-luvun Amerikkalaisista malleista, jotka tehtiin yhteistyönä Fordin ja Fergusonin kanssa. Kun yhteistyö päättyi niin Ferguson alkoi tehdä omia traktoreita jotka olivat aika lailla Ford-Fergusonien näköisiä. Dexta tehtiin ns. vastaiskuna harmaalle Fergusonille joten siitä tehtiin samantyyppinen.