Aihe: Ford 4000 kytkin
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 18.5. 2004 klo 16:40:33

Viesti:
Käynnistelin aikani kuluksi appiukon suulistä löytyneen nelitonnisen joku vuosi takasin. Totesin että vesipumppu paskana. Totesin myös, että kytkinlevy on ilmeisesti jämähtäny vauhtipyörään, konnei lainaan irrottanu.

Taiteilin piruuttani nälkätapin kanssa vaihteen päälle, pidin kytkintä koko ajan pohjassa ja seisoskelin jarrulla ja laitoin traktorin kettingillä kiinni toiseen, jotta levy irtoisi, mutta ei.

Tänä vuonna iski uusi inspiraatio, tahi paremminkin pienen traktorin tarve ja herättelin Fordin uudelleen käyntiin. (on muuten hyvä lähteemään käyntiin, vaikka tuollain vuoden, parin välein)Samat viat olivat tallella. Taiteilin traktorin verstaan ovelle ja lähdin leikkimään taas nälkätapilla saadakseni pakin päälle. Aikani touhuttuani kytkin alkoi toimimaan kuin ei olisi koskaan mitää vikaa ollutkaan. Ajattelin, että säästyimpä traktorin katkaisulta.

Ajoin verstaaseen ja vaihdoin vesipumpun. Käynnistelin traktorin ja koitin vaihdetta päälle. Sama vika oli palannut. Kytkin ei toiminut.

Miksiköhän ei... ?

Jouduin ajamaan traktorin tilan puutteen vuoksi takaisin suuliin, mutta katkaisuhoitoon pitänee Ford laittaa, kunhan verstas vapautuu. Mutta mikähän minua Fordin sisuskaluissa odottaa? Onko vastaavia kokemuksia?