Aihe: APUA: FORD 6 fuel sys AA pätkii
Lähettäjä: Petri
Tiistaina 06.8. 2002 klo 23:15:57

Viesti:
Olen taistellut kesän mittaan sitkeän ongelman kanssa:

FORD 6 2715 E
Fuel sys AA
H´DD
BLOCK A

ja SIMMS P5130/1 ei vaan suostu käymään: nykii ja sammuilee.

Kokemuksia on kertynyt. Tässä tuskastunut kertomus havainnoista ja toimenpiteistä:

(Jollet jaksa lukea on lopussa tiivistelmä)

Kesäkuun alku: Siirtomatkalla Kotkasta Helsinkiin ...
1. Tankkihan vuotaa ---> toinen tankki käyttöön.
2. Ajoa 20 minuuttia --> nykäisyjä+pätkintää
3. 30 minuutin jälkeen hyytyi, ei heti käyntiin
4. Saatiin käyntiin jonkin ajan kuluttua, lähimpään rantaan--> suodattimissa ilmaa ja vettä --> toinen tankki oli siis likainen?--> putsattiin suodattimet ravistellen, ilmattiin kone ja alettiin ottaa polttoaine suoraa lapolla 25 l kanisterista siirtopumpulle.


Seuraavana aamuna uudelleen matkaan:
5. Tunti ajoa , sitten pieniä käynnin epätasaisuuksia, 10 min sen jälkeen sammui, ei käynnistynyt-->hinattiin Busterilla kapeikosta suojasatamaan.


Vaihdettiin kupariprikat suodattimien päällä, josko sais ilmaa vaikka ilmausruuvien alla rispaantuneet prikat olivatkin painepuolella.
Ilmattiin ja taas kävi nätisti.


6. Matka jatkui 3 tuntia. Ruokatauolta lähdettyämme kone sammui pienen oireilun jälkeen taas yllättäen--> ilmattiin ja kävi sen jälkeen hyvin 4 tuntia perille (ajettiin melko hiljaa, 1250 rpm).

Halusin varmistaa parin päivän päästä oliko viat todella poistuneet:
Kokeilemaan: sammui 5 minuutin ajon jälkeen, ilmasin nopeasti--> käyntiin ja rantaan.


Kesäkuu taittui heinäkuun puolelle:
7. Vuotaneen tankin pohja pois ja uusi pohja hitsattiin tilalle. Tarkistin letkut ja lyhensin hieman josko olisi kiristimien aljta kuluneet ja päästäisivät ilmaa systeemiin.
8. Asensin läpinäkyvän pienen bensasuodaatimen tunniksi syöttöpumpun eteen ja huomasin että löpö hieman vaahtoutui ja kulkee hieman edestakaisin??? suodattimessa. Mutta kone kävi nätisti ja vaahdon/ilman määrä ei lisääntynyt suodattimessa.


Vene piti siirtää puutöitä varten 10 km länteen.
8. Ajoin 40 min, jona aikana muutama nykäisy, sitten kulki hyvin....taisi selvitellä itsensä ilmasta toimii vihdoinkin..... ja sitten taas sammui yllättäen --> hinattiin rantaan.


Jatkotoimenpiteitä siis tarvittiin:
Löpöä kanistereilla 100 l tankkiin ettei vaan loiskinta ilman syynä. Huomasin yhden kanikan pohjalla olleen muutamia 1-2 mm kokoisia roskia....saamari menikö koneeseen matkalla kanikasta ja uuteen tankkiinkin roskia.............kele.

Olisiko siirtopumppu sittenkin rikki kun löpö vatkasi suodattimessa.....
9. Purin syöttöpumpun, jonka sisältä löytyi 1 x 1 mm siru imuläpän välistä: VIKA LÖYTYI???
10. Asensin verkkosuodattimen syöttöpumpun eteen ja tarkistin imemällä, ettei läppä vuoda.
11. Tarkistin, että saa korvausilmaa tankkeihin.
12. Tarkistin että lohkon päästä palaa suuttimilta ylijäämälöpö tankkiin (automaatti-ilmausta ei ole eli suodattimilta tai ruiskusta ei mene paluuta tankkiin).
13. Puhdistin ilmanputsarin. (ja huomasin rannassa käyttäessäni että pakokaasua vuotaa 1 pytyn pakosarjan kupeesta hieman; ajattelin kuitenkin että vaikka moottoritilan tuuletus ei ole järin hyvä niin ei pakokaasun osittaine kiertoon joutuminen tuota voi aiheuttaa).
14. Vaihdoin ilmausruuvit, loput kupariprikat, teetin peremmin löpöletkuun sopivan metalliputken siirtopumpun eteen pään tiiveyden varmistamiseksi.
Jokohan........kun elokuu jo lähestyy...ja puutyöt valmistuu jo.


15. Ajoin noin 10 min, jonka jälkeen 1-2 pyttyä ei toiminut sillä tehot laski kesken 1600 rpm ajon syöttöön koskematta 1200 tasolle. Hetken päästä (5 min tyhjäkäynti) veto oli palautunut ja otti kierroksia normaalisti.
16. Ilmasin ja tarkistin kaikkien liitosten kireyden. Ajoin 20 minuuttia... vain pientä ajoittaista nyintää.
17. Rantaan palattuani epäilin vielä syöttöpumpun vajaatoimintaa. Painoin käsivivusta pumpun koneen käydessä yläkuolokohtaan ja ajattelin että kone sammuisi heti....vielä mitä. Runksutteli minuutin pari kuin ei mitään, kunnes en viitsinyt enää pitää pumppua pois päältä. Tyhjäkäynti ei edes muuttunut kun päästin siirtopumpun taas työskentelemään?????

Tunnin siirtomatkalle elokuun kynnyksellä takaisin puutöistä kuitenkin toiveikkaana:
17. Ajoin 40 min ilman oireita kunnes sammui yht´äkkiä, mutta lähti täydellä syötöllä käyntiin kuin ihmeen kautta 10 min päästä kitkutellen ja ryntäsi henkiin 5 s päästä: Epäilyni vahvistui: syötössä on häiriötä.


18. Vaihdoin polttoainesuodattimet, ilmasin ja käytin ilman kuormaa 1200-1600 RPM...ei häiriöitä.

Seuraavana päivänä keksin vihdoin asentaa kirkkaan letkun suodattimien ja koneen väliin; nyt selviäisi tuleeko ilmaa.... ajamaan eikä ilmaa tullut kuin yksittäinen parin millin kupla ja sen jälkeen ei lainkaan. Ajaessa kone kävi kuitenkin ajoittain epätasaisesti. Savuttikin kun lisäsi syöttöä......(kone hyvässä kunnossa eikä savuta yleensä lainkaan). Arvioin: Pikkukuplakin kiusaa, ilmasin ja sen jälkeen alkoi toimia ilman nykäisyjä. Savutti kyllä hieman kun ajoi 1600 rpm Busteri perässä, mutta tulkitsin sen savun olevan normaalia koneen työskennellessä ilmeisesti sen minkä jaksoi.....ettei vaan kävis viidellä pytyllä, ei kyllä kuulostanut siltä.

Viimeisen ilmauksen yhteydessä kone oli käyntilämpöinen. Huomasin ilmatessani, että siirtopumppu on aika lämmin sekin ja että siirtopumpun käsivipu (ilmeisesti siis pumpun akseli) takeltelee ajoittain, mutta toimi taas hetken kuluttua.

Nyt olen käynnistellyt muutamana päivänä muiden töiden ohella eikä ilmaa näy letkussa kulkevan. Kone ilman kuormaa hyvin (kuten on aiemminkin käynyt).

En keksi enää kuin kaksi mahdollisuutta:
VE 1. Siirtopumppu ei toimi kuumana. Voiko sen akselia/koneistoa rasvata vai voiteleeko se itsensä toisaalta sisällä menevällä löpöllä ja käyttövivuston puolelta kiinnitysaukon kautta koneesta ruiskuvilla pisaroilla?
VE 2. Siirtopumpun sisältä löytyi kolme ehjää kalvoa päällekkäin. Onkohan oikein vai olisiko joku edellisistä omistajista parannellut sillä pumpun tiiveyttä, joka kostautuu vajaatoiminnalla.
VE 3. Siirtopumppu rikki tai hyvin pieniä roskia päässyt siirtopumppuun ja aiheuttaa vajaatoimintaa. Pientä edestakaisin liikettä olen erottavinani koneen täristämässä kirkkaassa löpö-suodattimessa, joka on 15 cm ennen siirtopumppua.
VE 4. Ruiskupumpussa on likaa, vikaa tai muuuta.


SAAKO APUA?

...kun ei taipuisi millään 60 eur /h konsulttiapuun tai osien summamutikka vaihteluun.