Aihe: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: j
Maanantaina 26.4. 2004 klo 21:21:20

Viesti:
laitoinpa dextaan uuden akun ja huomasin että latausvalo palaa kokoajan. no yleismittarilla koitin että lataa noin 13,4-13,7 volttia kierroksista riippuen. siis ei hätää mutta valo ottaa ikävästi silmään,purkkaa päälle vissiin.. virtalukossa oli jotain häikkää,joten vähän crc:tä ja vot rupesi toimimaan mutta valo vain palaa.en sitten tutkinut enempää olisiko hapettumaa liitoksissa tms. jos jollakulla olisi tietoa/kokemusta asiasta niin kertokaa ihmeessä..
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: Kirjaviisas
Tiistaina 27.4. 2004 klo 08:47:35

Message:
Jos minä luen tuota dextan sähkökaaviota oikein, ja tämä kaavio käsittelee vielä oikeaa traktoriakin, niin asian pitäisi mennä jotenkin näin:

Latausvalolle pitäisi tulla jännite virtalukolta ja jännitesäätimen navalta D... Tämä D tarkoittaa "dynamoa" eli laturia, ja tähän pitäisi tulla johto suoraan laturilta...

Jos laturi ei lataa, niin se valo saa ilmeisesti maadoituksen laturin roottorin käämien kautta...

Kun laturilla on riittävästi jännitettä, niin lampun pitäisi sammua...

Mutta koska tässä tapauksessa laturilla on jännitettä, niin sen lampun pitää olla yhteydessä runkoon jossain muualla...

Jos aavistukseni on oikea, niin jos irrottaa latausjohdon laturilta, niin lampun ei pitäisi saada maadoitusta mistään... Silloin voi mitata että kumpi johdoista on yhteydessä maahan siis runkoon... Jos tälläinen yhteys löytyy, niin olet löytänyt viallisen johdon...

En ole kyllä 100 % varma... Mutta noin minä sen ymmärsin... Laitan tähän vielä osoitteen, josta löytyy joitain tietoja...

http://fordson.freeweb.nl/manuals.htm?
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: tyhmä
Tiistaina 27.4. 2004 klo 11:38:36

Message:
eli tässä myös varmaan ihan tyhmä kysymys: laitoithan akun napaisuuden oikein päin?
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: dexta
Tiistaina 27.4. 2004 klo 15:41:23

Message:
todellakin Dextoissa/Majureissa on alunperin + maadoitus, mutta aika monista on käännetty aikojen saatossa - maadoitteisiksi.
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: Pete
Torstaina 29.4. 2004 klo 11:34:36

Message:
Omassa dextassa latausjännite on 14-14.7v välissä ja latausvalo mulla syttyy noin 13.5 voltin paikkeilla.. Eli onkohan tuo jännite nyt sittenkään tarpeeksi korkea?
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: Joku vaan...
Torstaina 29.4. 2004 klo 23:53:07

Message:
Onko kenelläkään tietoa siitä, miten tuo valo toimii... Ja mitä se mittaa, eli mihin reagoi...

Onko Dextan ja majurin latausjärjestelmissä merkittäviä eroja?
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: sepi
Perjantaina 30.4. 2004 klo 07:04:23

Message:
Latauksen merkkivalo on kytketty virtalukolla kytkettävän kuorman puolelle ja D+:aan laturissa tai säätimessä. Valo on sammuksissa, kun jännite laturilta on riittävän suuri, että takavirtarele vetää(yleensä jossain 12,5-13,5V tienoilla). Toisaalta relen pitäisi päästää vasta alle 12V jännitteellä, jotta pienillä laturin kierroksilla rele ei kytkisi jatkuvasti. Kun rele päästää, virta laturin ja akun välillä kulkee merkkivalon kautta. Valo ilmoittaa niukimmillaan, onko takavirtarele kiinni vai auki, ja siitä edelleen, antaako laturi jännitettä riittävästi. Himmeä valo kertoo relen kärkien huonosta kunnosta jne.
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: j
Lauantaina 01.5. 2004 klo 09:29:18

Message:
joo täytyy tutkia vielä tuota juttua. akku on kytketty oikein,napaisuutta ei ole vaihdettu. kiitos tiedoista.
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: Sama vika
Lauantaina 01.5. 2004 klo 21:18:13

Message:
Jollei kyseessä ole mikään entisöinti kohde niin laita hyvä mies vaihtovirta laturi niin pelaa varmasti niinkun kuuluu, itse jäin dextalla pari kertaa metsään tuon oikukkaan laturin/releen takia mikä välillä purki akun vaikkei ollut mitään kulutusta,no nyt älysin laittaa vanhan auton vaihtovirta laturin ja aikaa kului vain reilu tunti ja kyllä pelaa jos päädyt samaan ratkaisuun kuin minä niin muista myös kääntää akun navat.
RE: dextan lataus ongelma
Lähettäjä: urpo
Tiistaina 04.5. 2004 klo 07:59:14

Message:
Teoriassa homma menee, niin kuin nimimerkki "kirjaviisas" tuossa aikaisemmin selitti. Voi olla että säätimen takavirtarele ei vedä jostain syystä, eli jännite laturista ei ole tarpeeksi korkea. Tai sitten takavirtarele on väärissä säädöissä. ( Säädetään volttimittarin avulla.)