Aihe: 361 d jarrut
Lähettäjä: Aloittelija
Lauantaina 17.4. 2004 klo 04:57:22

Viesti:
Mikä olisi järkevin tapa vaihtaa jarrupalat Valmet 361. Tuntuvat olevan lopussa kun ei säätämälläkään saa niitä pitämään ollenkaan.
RE: 361 d jarrut
Lähettäjä: Alanko
Lauantaina 17.4. 2004 klo 08:16:40

Message:
Jarrupalojahan ei 361:ssä vielä ollut.
Jarrukenkien vaihto tiivistettynä hoituu siten että takapää pukeille, pyörät, lokasuojat ja vetovarret kiinnityksineen pois.
Tämän jälkeen irroitetaan vetopyörästön akseliputki vaihdelaatikon sivusta ja vedetään akseliputkea ulospäin, jolloin jarrurumpu lukituksineen on esillä ja se voidaan irroittaa ja vaihtaa kengät.
Samalla kannattaa vaihtaa vetoakselin stefat vaihdelaatikon puolelle.
Perän öljyjäkään ei tarvitse välttämättä poistaa kokonaan, öljypinnan korkeudesta riippuen öljyä voi ehkä hiukan joutua vähentämään. Jos vetoakselin stefat on uusittava, siinä tapauksessa joutuu laskemaaan lähes kaikki öljyt perästä pois.

Kokoonpano tapahtuu tietysti päinvastaisessa järjestyksessä.

Huonoon jarrujen pitoon voi olla tietysti syynä käyttöakselin jumittumisen ja jarrujen virheellisen säädön lisäksi luonnollisesti perän öljyvuodot, hihnojen kuluneisuus tai mikä pahinta valurautaisten jarrukenkien rikkoutuminen.

Korjasin juuri 361:n, johon oli tehty vajaa vuosi sitten jarruremontti ilmeisestikin liian ohuilla niitatuilla tarvikejarruhihnoilla. Tästä johtuen hihnojen kaarevuus oli pienempi kuin rummun kaarevuus ja ensimmäisessä kovassa paniikkijarrutuksessa (kuski 130 kg/197 cm)molemmista pyöristä molemmat kengät olivat murtuneet palasiksi koska kulumaton jarruhihna kosketti jarrurumpuun vain keskikohdaltaan!

Suosittelisin liimattujen hihnojen asentamista. Esim Kitkaliimaus OY Vantaalla liimaa ja sovittaa hihnojen kaarevuuden jarrurummun mukaiseksi a' 17,-/kenkä.
Vertailun vuoksi niitattava tarvikehihnapaketti esim. IKH:lla maksoi muistaakseni ainakin jossakin vaiheessa 55,-/sarja, joten hintaerokin on merkityksetön.

Lisävinkkinä voin mainita, että jos rumpuja ei ole irroitettu hiljakkoin ne voivat olla todella tiukassa akselilla (kosketuspintaa akselin ja rummun keskiön välillä n. 60 mm pituudelta + tiheä uritus!).
Tällöin kannattaa avata pyörän puolelta vetopyörästön kansi, poistaa laakereiden välissä oleva laakereiden lukitus, lyödä lukitustappi akseliputken sisään ja irrroittaa vetoakseli pakettina laakereineen ja rumpuineen sisäkautta!
Jarrurumpu on tämän jälkeen helpompi puristaa prässillä tai järeällä ulosvetäjällä pois vetoakselilta.
Kokoonpano tässä tapauksessa siten että ensin vetoakseli takaisin paikalleen ilman rumpua, laakereiden lukitus, jarrukengät, jarrurumpu.

Kootessa kannattaa sivellä kuparitahnaa akselille niin seuraava sukupolvi saa rummun helpommin irti vetoakselia kokonaan irroittamatta, sitten kun jarruremontti on ajankohtainen seuraavan kerran n. 40-45 v kuluttua!

RE: 361 d jarrut
Lähettäjä: Maamies
Lauantaina 17.4. 2004 klo 12:07:58

Message:
Alkuperäiset jarruhihnat ovat halvemmat kuin tarvikkeet.On kokemusta viimmekesältä.
RE: 361 d jarrut
Lähettäjä: puna-hullu
Lauantaina 17.4. 2004 klo 19:09:10

Message:
en olisi vihainen, jos kaikki korjauksiin liittyvät kirjoitukset olisi tehty Alangon tyyliin. kymmenen pistettä ja vallun merkki.
RE: 361 d jarrut
Lähettäjä: tane II
Lauantaina 17.4. 2004 klo 23:40:02

Message:
Samat sanat! Jos vielä saisi samanlaiset ohjeet 502:n levyjarruista!

RE: 361 d jarrut
Lähettäjä: TKH
Sunnuntaina 18.4. 2004 klo 07:39:59

Message:
502;504;602;604->
Pyörä pois-jarrukotelon kansi irti-säätömutteri pois-tällöin jarrupaketti ja levyt tulee ulos vetämällä-tarkistetaan onko jarruakselin akselitiiviste vuotanut,hieman hankala irroitettava jos tarttee vaihtaa-Paketin koontajouset pois ja tällöin koko paketti purkaantuu(ja levityskuulat putoaa tietenkin johonkin hankalaan paikkaan)-niitit poralla pois-osien pesu jarrupuhdistusaineella(esim. CRC-puhdistusspray)-uudet jarrupinnat paikalleen,sopivasta pultista katkaisemalla saa hyvän vastineen ruuvipenkkiin niiteille levyn puolelle-tarkistetaan ennen kokoamista levityskuulien kupit onko muodostunut kolot joihin kuulat kiilaantuu(ilmenee jarrujen päällejuuttumisena),hätäratkaisuna voi kääntää 90astetta eri asentoon ja lievällä santapaperihionnalla siistiä koloa pois-kuulien huolellinen puhdistus ja tarkistus onko syöpynyt-kootessa jouset saa paikalleen ruuvarilla vääntämällä(kannattaa olla varovainen,lähtee vihaisesti jos irtoaa)-paketin sovittaminen paikalleen-kansi kiinni ja jarrujen säätö pyörän vielä ollessa ilmassa.Yleensä ihan puhdistus auttoi meillä kun jarrut alkoi jumittaan,monesti se jarrutangon läpivientikumi on niin rikki että siitä menee vettä ja muuta p###aa sisälle likaamaan kuulat ja levyt.
Valmet 359
Lähettäjä: Pehtori
Torstaina 06.5. 2004 klo 13:59:58

Message:
Vuoden 1960 Valmet 359 on nyt komennossani. Vanhassa voi ounastella ongelmia. 1. Onko erityisiä seikkoja mitä on pidettävä silmällä? 2.Kun varaosatarvetta ilmenee, niin onko seuraavassa mallissa, 361:ssä yhteisiä piirteitä, kuten moottori, vaihdelaatikko, laturi, käynnistinmoottori, jäähdytin, nostolaittet, polttoaineenruiskutuspumppu tms.
RE: 361 d jarrut
Lähettäjä: tane II
Sunnuntaina 16.5. 2004 klo 16:14:24

Message:
Kyllä 359:ssä ja 361:ssä melko paljon yhteisiä osia on: monet moottorin osat (männät, männänrenkaat, sylinteriputket, venttiilit jne.), kytkin, starttimoottori, myös polttoainejärjestelmä lienee pääosin sama. Toisaalta esim. kampiakseli ja vaiheisto näyttäisivät olevan erilaisia, samoin melko varmasti nostolaite. Lataapa IKH:n http://www.ikh.fi/i sivulta Valmet-varaosaluettelo, siitä saa vähän osviittaa, vaikkei se tietysti kaikkia osia katakaan.

RE: 361 d jarrut
Lähettäjä: Alanko
Maanantaina 17.5. 2004 klo 09:22:12

Message:
Lisätään tuohon tane II:n listaan jarrut, pyörännavat, tasauspyörästö ja vetoakselit I mallista. Jos 361:ssä on lukkoperä niin oikea vetoakseli ja niiltä osin myös tasauspyörästö on erilainen.

Takapää kokonaisena sopii, vaihteistoista saa sopimaan osat hammaspyörineen akseleittain, (=pääakseli, murikka-akseli ja sivuakseli). Esim. murikka-akseleita on ainakin 8 ja 11 uraisina, sivuakseleita on myös ainakin kahta mallia, joten laakereita tilattaessa oltava mitat!
Käytetyt hammaspyöräthän yleensä pitäisi saada vaihdettua pareittain mutta joskus tästä tietysti joutuu tinkimään.

Jarrupolkimissa on eroa mutta ne saa sopimaan.

Jäähdyttimen vaihtokin onnistuu helposti samaa sarjaa olevan vesipumpun kanssa (ylävesiletku lähtee eri suuntaan, jolloin letkujen kierrättäminen tulee aika hankalaksi)

Etukehto on 359:ssä n. 30-40 mm kapeampi samoin etuakselin kiinnitys kehtoon on myös erilainen eikä muistaakseni sovi.

Nostolaite kokonaisena muistaakseni sopii. Nostovarsissa oli muistaakseni hiukan pituuseroa.