Aihe: Fordson Majorin käyttöönotto
Lähettäjä: ilkka
Maanantaina 29.7. 2002 klo 07:52:30

Viesti:
Olisin kysynnyt neuvoja koskien Fordson Major Dieselin (vm. 58) käyttöönottoa n. kuuden vuoden seisonnan jälkeen. Eli mitä kannattaa ottaa huomioon, että mikään ei menisi käynnistettäessä rikki? Traktori "pitäisi" olla kunnossa. Lisäksi mitä öljytyyppejä kannattaa käyttää eri kohteissa
(moottori, vaihteisto, perä) ja mitkä ovat tilavuudet? Minkälaista akkua tai akkuja suosittelette, kaksi 6 V:n vai yksi 12 V:n akku? Mitkä ovat suositusilmanpaineet etu- ja takarenkaille?

RE: Fordson Majorin käyttöönotto
Lähettäjä: Rauli Paananen
Torstaina 01.8. 2002 klo 16:53:48

Message:
Kaikki suodattimet pitää luonnollisesti vaihtaa. Moottoria kannattaa pyörittää startilla sammutin päällä kunnes öljynpaineet nousevat. Öljynpaineen kanssa kannattaa olla tarkkana, minulta hajosi kerran Valmetin kone, muutaman vuoden seisonnan jälkeen öljypumpun sihti oli niin tukossa, ettei voitelu pelannut. Tankki kannattaa tyhjätä ja pestä ja jäähdytin samoin.
RE: Fordson Majorin käyttöönotto
Lähettäjä: o
Lauantaina 23.11. 2002 klo 11:37:57

Message:
Laitoimme kesällä naapurin paapan majorin käyntiin joka oli seissyt n.20 vuotta.
Ens tartilla lähti, mutta alkoi vuotaa vettä moottorin takapäästä ilmeisesti pakkastroppu oli mennyt rikki. Nostolaitteet menivät myös jumiin, mutta moottori kävi hyvin, mutta savutti kylmänä reippaasti sinistä savua.
RE: Fordson Majorin käyttöönotto
Lähettäjä: vauhtiville
Sunnuntaina 24.11. 2002 klo 13:15:32

Message:
En voi puhua kuin omasta majorista vm.56, joo sinä oli isävainaan aikana kaksi 6 voltin akkua, jotka ovat hankalia nostella ja kalliita. sitten majori jäi mulle ja ostin siihen yhden 12 voltin traktorin akun, olenpa joskus lainannut omasta autosta akkua ja hyvinhän tuo toimii silläkin. Mutta aika usein akkua kyllä pitää ladata, johtuneeko majorin laturista vai mistä.Käyttötunnit ovat majorilla noin 200 ja pääosin sulanmaan aikaan