Aihe: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Avomassikka
Maanantaina 22.3. 2004 klo 15:46:51

Viesti:
Onko aivan väärä paikka, jos kommentoitas jollakin hillityllä tavalla tapahtunutta suuronnettomuutta? Mielestäni täälläkin on sellaista väkeä, jota tapaus on järkyttänyt.
Minua ainakin...
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: exso
Maanantaina 22.3. 2004 klo 20:03:47

Message:
Kyl täälläkin voi tuntoja purkaa minun mielestä.Paha onnettomuus ja tuntuu että syyt kipataan rekkakuskin niskaan ja syyllistetään koko ammattikunta.Ei mulla koskaan tullu mieleen haastaa 60-tonnista yhdistelmää kaksintaisteluun.Tänään näytti olevan meno iltalehdessä sen suuntaista.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: funtsitaanpa
Tiistaina 23.3. 2004 klo 00:58:08

Message:
Otetaan täysin hypoteettinen oletus :


1. Ajetaan linjaa joka on joskus kellotettu tietylle aikataululle.

2. Aikataulussa pysyttävä.

3. Joudutaan ajamaan rajoitinta vasten.

4. Tullaan jäistä mäkeä alas, perävaunu alkaa hakea omia ajolinjojaan.

5. Ajoneuvoyhdistelmän oikaiseminen ajankohtaista, ja ainoa konsti oikaista on kuten tiedetään veto.

6. Painetaan kaasua

7. Ei onnistu, mitään ei tapahdu.

8. RAJOITIN

Ehkä ne kaikki brysselin säännökset ei paranna liikenneturvallisuutta kaikilta osin.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: funtsitaanpa
Tiistaina 23.3. 2004 klo 01:02:10

Message:
Eli viittaan siihen että, ei aina auta autoilijaa syyllistää.

ja kelistä senverran, että jos se on huono (tiestö hoitamatta), niin soittakaa hyvät ihmiset tienkäyttäjän numeroon ja ilmoittakaa asiasta, puolen tunnin sisään tiemestari reagoi ja suorittaa tarvittavat toimet. (suolaus hiekoitus etc.)
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: TKH
Tiistaina 23.3. 2004 klo 06:25:21

Message:
Iltalehden mukaan samassa paikassa on mennyt useampia autoja ulos tänätalvena,väärä kallistus näkyy lehtikuvissa kauempaa otetuissa kuvissa+liukas keli
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: RTV -asentaja
Tiistaina 23.3. 2004 klo 09:56:47

Message:
Satuin lähes samassa paikassa kolaripaikalle tasan 30 vuotta sitten.Siinä tien oikealla puolella oli huoltoasema.Sää oli samanlainen .Oulusta lähtiessä satoi lunta .Muutaman sadan kilometrin jälkeen muuttui vedeksi. Myöhemmin yöllä pakastui. Siitä huoltoaseman pihasta oli lähtenyt rekka .Mutta ei saanut kääntymään tielle vaan jäi tielle poikittain.Ensin pohjoisesta tuleva auto ajoi suoraan takarenkaaseen. Toinen auto puolestaan tämän auton perään.Lisäsi etelästä tullut rekka oli ojassa täysin kumossa.Kolarissa kuoli useita Jyväskylään matkalla olleita.Meidän tullessa paikalle paikalla oli jo järjestetty autojen hätävilkuista varoitusvalot.Ei olisi tarvinnut kuin ajaa vähän lujempaa niin osat olisi kuolleiden kanssa vaihtuneet.Matkanteko loppumatkalla Helsinkiin vaikeutui paljon.Kertakaikkiaan ei tahtonut jaksaa painaa kaasua ja tie tuntui tulleen vieläkin liukkaammmaksi.En jaksanut lähteä seuraavanana päivänä edes töihin.Kun menin seuraavana päivänä työpaikalle ja kerroin mitä oli kokenut edellisenä yönä. Työnjohtaja sanoi että eiköhän se ole meille kaikille paras että tulet tervennä perille.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Musiikkimiehet hoi!
Tiistaina 23.3. 2004 klo 13:30:31

Message:
Eikös Rekkamies laulussa lauleta "..Konginkangas laulaa..."? Oikaiskaa jos olen väärässä. Kohtalon ivaa jos näin on!
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Kyylä
Tiistaina 23.3. 2004 klo 13:58:13

Message:
Nimimerkin "funtsitaanpa" oletuksissa oli yksi kohta, joka ei kestä tarkastelua. Nimittäin kohta 3. Nimittäin kukaan ei JOUDU ajamaan rajoitinta vasten. Kuorma-autojen rajoitus on yhä lain mukaan tasan 80 ja kaikki numerot siitä alaspäin ovat käytettävissä. Itse tiedän sen kokemuksesta ja hyvin monet talot jopa kieltävät kuskejaan ajamasta tappia vasten. Se rajoittimen ja 80:n välinen ero 5-9 ei jouduta matkaa merkittävästi keskinopeudessa. Ammattitaitoon kuuluu asettaa nopeus keliä ja näkyvyyttä vastaavaksi. Sinällään yllätystilanteita aina sattuu.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Musiikimeihet hoi!
Tiistaina 23.3. 2004 klo 14:00:21

Message:
Olin äsken väärässä. Laulu on Huomenta Suomi ja menee näin- "..Konginkangas, Laukaa.." (Eläköön Google)
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Meca
Tiistaina 23.3. 2004 klo 16:12:44

Message:
Nelostie on Äänekoskelta pohjoiseenpäin kauhea ajaa huonossa kelissä henkilöautollakin, saati sitten rekalla. Kerran ajoin Viitasaarelta Jyväskylään kauheassa lumisateessa peräkärry auton perässä, kärryssä traktorin talikko. Ylämäkiin meinasi vauhti pysähtyä aivan tyystin ja alamäessä ei vauhtia saanut hillittyä mitenkään, oli pakko antaa vauhdin kiihtyä ettei yhdistelmä karkaa käsistä. Ei käy kateeksi rekkamiehiä.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Markus
Tiistaina 23.3. 2004 klo 20:57:00

Message:
On tullut monta kommenttia (täällä ja muualla) tämän tieosuuden heikosta kunnosta/hoidosta. Montako turmaa pitää tulla ennen kun mitään tapahtuu? Mutta ihmisen arvohan vaan laskee ja laskee.... Tie E8 Vaasasta pohjoiseen Vassorin Lahden ja Kärklax Maksamaa välillä on vähän samanlainen tieosuus: joka talvi on rekka poikittain juuri samassa paikassa (lähtee luisuun alamäessä/kurvissa). Onneksi tämä talvi ollaan tähän mennessä säästytty...
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 23.3. 2004 klo 21:10:16

Message:
On mielestäni todella julmaa, että rekkakuskista leivotaan syyllinen. Ei rekkakuski voi tietää sulan mäen päälle noustessaan, että heti kun mäki alkaa laskea, niin tie muuttuu jäiseksi. Ja HUOM! Myös rekkakuskikin on vain ihminen.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: traktorikuski
Tiistaina 23.3. 2004 klo 21:22:14

Message:
Aika luonnollista se vielä maaliskuussa aamuyöllä on että tienpinnat jäätyy ja tämän tietävät rekkakuskit aivan varmasti.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Alanko
Keskiviikkona 24.3. 2004 klo 12:34:39

Message:
On se kummaa että raskas liikenne saa kustannusten säästösyistä ajella kesärenkailla kelillä kuin kelillä!
Onkos vielä voimassa sääntö että paripyörän ulompi rengas saa olla kokonaan vailla kulutuspinnan uria?

RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Sean Sweeney
Keskiviikkona 24.3. 2004 klo 14:51:24

Message:
Onnettomuuksia sattuu, harvemmin tosin näin pahoja, vuosi sitten näihin aikoihin rekan perävaunu luisui vastaan tulleen henkilöauton keulaan jonka kuljettaja sai surmansa. Monesti onnettomuuksissa hakemalla haetaan syyllistä ja siinä usein uhrit jäävät unholaan, kalevasta luin että jotkut olivat häirinneet transpointin työntekijöitä mm.kiilailleet liikenteessä, keskisormea oli myös vilauteltu ja kurkun leikkaus elkeitä näytelty, tämä siis liikenteen seassa.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: Matti
Keskiviikkona 24.3. 2004 klo 15:36:51

Message:
Kuka kaiken osaava rattimies keinutuolissa ja aina jälkiviisaasti neuvojen antaja haluaisi 23 ihmisen kuoleman niskoilleen ja vielä julkisuuden riepottelun päälle?

Se on vaan niin, että nykyihmiset ei kestä sitä, että ikäviä asioita vaan joskus tapahtuu. Aina pitää saada syntipukki jostain.

Rekka- ja bussikuski tienaamassa leipää, , tie yllätten jäinen, tien kallistukset pielessä, hyväkuntoinen rekka lähtee ammattikuljettajan käsistä,toinen ammattilainen, bussinkuljettaja ei kerkeä väistämään hyväkuntoisella bussilla tasaiselle pellolle, tietä ei ole suolattu...jne

Osanotto perheelliselle rekkakuskille ja kaikille menetyksen kokeneille omaisille.
RE: Ajatteluttaa
Lähettäjä: wetwet
Keskiviikkona 24.3. 2004 klo 15:53:09

Message:
Shit happens and then you die.