Aihe: Entäs vähän uudemman "Nuffin" värinumero??
Lähettäjä: Lasse
Torstaina 11.7. 2002 klo 05:57:47

Viesti:
Kun tuossa alempana joku tiesi heti vanhan Nuffin värinumeron(Miranol) niin mikä olis sitten sinisen Leylandin vastaava värinumero. Olis nyt kesälomalla tarkoitus maalata se.
RE: Entäs vähän uudemman
Lähettäjä: Leukkumies
Torstaina 11.7. 2002 klo 11:05:12

Message:
Joku vuosi sitten sai Heinolan Auto ja Traktori- nimisestä paikasta Leylandin alkuperäissävyistä vaaleansinistä (peltiosat ja ohjaamo) sekä tummansinistä (moottori, etukehto vaihteisto, peräreppu ym. runko-osiin) maalia, en tiedä saako enää. Sadolin-merkkisen maalin värinumero on vaaleansiniseen 059-6859 ja tummansiniseen 059-6858. Toivottavasti vielä löytyy.
RE: Entäs vähän uudemman
Lähettäjä: Lasse
Perjantaina 12.7. 2002 klo 13:12:00

Message:
Kiitos tiedosta. Kävin paikallisessa rautakaupassa ja pienen värkkäilyn jälkeen on saatavissa molempia: Litran purkki 15 eurelia ja 3 litran purkki 42 eurelia.Näin se vaan käy, kun info kulkee nykyään vikkelään tietoverkoissa.
PS:
Muuten pitääkö se kiinteäkin ruoste ehdottomasti poistaa vaan onnistuuko millään lailla jos poistaa irtoavan maalin ja ruosteen ja lyö pohjamaalin sen kiinteän ruosteen päälle. On meinaan sen verran ruosteita ettei ole mitään mahdollisuuksia meikäläisellä ruveta sitä kokonaan poistamaan ja koko traktorin hiekkapuhaltaminen on liian kallista jos se vieraalla teetätetään..
Entäs hytin lasit, uskaltaako niitä poistaa ja ennenkaikkea miten ne saa ehjänä takasin.Jos ei poista laseja, niin miten ne kannattas kätevimmin suojata??
RE: Entäs vähän uudemman
Lähettäjä: Leukkumies
Maanantaina 15.7. 2002 klo 10:57:08

Message:
Riippuu tekijästä, minkälaisen lopputuloksen haluaa, on olemassa sellaista pohjamaalia, jonka voi levittää kiinteän ruosteen päälle, mutta en tiedä miten se sitten peittää ne epätasaisuudet, ne nimittäin peilaa sieltä pintamaalin alta aika ikävästi, enkä sitä kuinka hyvin se siinä kiinteän ruosteen päällä loppujenlopuksi pysyy. Lisäksi on olemassa näitä epäkesko ym. hiomakoneita, pyöriviä teräsharjoja porakoneeseen jne.

Itse kun maalasin traktoria, niin teippasin vaan maalarinteipillä sanomalehteä ikkunoiden ja tiivisteiden päälle, kyllä se ihan hyvin onnistui, tässäkin on tietenkin yhtä monta konstia kuin tekijääkin, mutta kannattaa ottaa irti ovet ym. irtoava niin on helpompi käsitellä, kuten moottorinpellitkin.

Muista teipata/suojata myös ne tarrat koko matkalta siinä konepellin alla olevista sivupelleistä, niitä tarroja ei nimittäin saa enää mistään!


RE: Entäs vähän uudemman
Lähettäjä: sevusta seurannut
Maanantaina 15.7. 2002 klo 11:55:01

Message:
Tarrojen pääle riittää kun levitää kerroksen vaseliinia ei maali tartu ruiskumaalauksessa.ja sutiamalla on vain varovainen ettei kosketa vaseliinia.