Aihe: arvonlisävero
Lähettäjä: alvi
Torstaina 18.3. 2004 klo 09:51:36

Viesti:
Onko teillä mitään havaintoa tai kokemukseen perustuvaa mielipidettä siitä, että onko alv:n omaavat traktorit pyyntöhinnoiltaan (alv:n kanssa) kalliimpia kuin ilman alv:ia olevat?

Itse kun en ole alv:n kanssa joutunut oikeastaan ollenkaan pelaamaan, vaikka alv-tunnus minulla onkin. Jos minulle tulee puunmyynnistä alv:ja, niin voinko vähentää nuo metsäalvit traktorin ostohinnassa olevasta alv:sta? Onko merkitystä noiden alv:n vähentämisessä sillä, että noita mainittuja alvillisia metsänmyyntiin liittyviä hommia ei mitenkään tehtäisi tuolla ostettavalla traktorilla tai sillä että maataloutta ei harjoiteta tilalla?

Verottajahan se ainakin osaisi kommentoida, mutta on täälläkin varmaan asiantuntijoita tässäkin asiassa.

RE: arvonlisävero
Lähettäjä: alvi
Torstaina 18.3. 2004 klo 15:24:18

Message:
Anobody have rational comments!
RE: arvonlisävero
Lähettäjä: tane II
Torstaina 18.3. 2004 klo 15:31:20

Message:
> Anobody have rational comments!

Nope, but just have a look: http://www.vero.fi/nc/viewarticle.asp?article=840&language=FIN

RE: arvonlisävero
Lähettäjä: ch
Torstaina 18.3. 2004 klo 16:02:01

Message:
Verot voi jakaa oman käytön ja metsätalouden kesken. Eli jos ajat pelkkää metsähommaa ja pystyt sen uskottavasti perustelemaan veroilmoitukseen niin siitä vaan kaikki 22%. Jos sitä ei pysty maatalouden puolella vähentämään, niin sitten voit arvioida metsäkäytön ja oman käytön osuuden ja vähentää esim. vain 15%. Perustelut taas lomakkeseen mukaan niin läpi menee.
RE: arvonlisävero
Lähettäjä: ham
Perjantaina 19.3. 2004 klo 08:42:07

Message:
Mulla voip olla vanhentunutta tietoa, mutta eikös poistot mene juuri niin kuin ch ilmoittaa, samoin käyttökustannukset. Mutta ainakin aiemmin nimenomaan alvin voi vähentää pelkästään siitä tulonlähteestä mihin käyttöomaisuus hankitaan. Sinänsä verottajalla ei pitäisi olla mitään sitä vastaan, että raksa merkitään metsätalouden koneeksi.

Ei ainakaan minun tekemissä hintavertailuissa ole ollut eroa alv ja ilman alv olevien koneiden välillä. Ostajat ovat varmaan 99 prosenttisesti sellaisia jotka sen voivat vähentää.
RE: arvonlisävero
Lähettäjä: Metsämies
Perjantaina 19.3. 2004 klo 09:39:56

Message:

Minä kun olen vähän uusi näissä asioissa, mutta omistan nykyään metsää ja ostin traktorinkin, josta viime ilmoituksessa pyysin alv:n palautusta, alv-velvollinen kun olen.
Sanokaapa milloin verottaja palauttaa maksetut alv:t?
Tulevatko muiden veronpalautusten yhteydessä vaiko aikaisemmin?
RE: arvonlisävero
Lähettäjä: Metsuri
Perjantaina 19.3. 2004 klo 11:18:05

Message:
Kesällä riippuu tilanteesta,kesä-elokuulla.Tähän mennessä.