Aihe: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: peräkylän jamppa
Perjantaina 05.3. 2004 klo 23:41:18

Viesti:
No valot on pimeänä täysin edestä ja takaa vain vilkut toimii. rattori on siis 5000 voortti. Mistä päästä kannattas hakea vikaa? sulakkeet ehjät ja sulakkeiden kontaktipinnat ja johtimet ok. Kiitoksia neuvoista jo etukäteen.
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: Meca
Lauantaina 06.3. 2004 klo 00:10:54

Message:
Aluksi kannattaa kokeilla tuleeko sulakkeille jännitettä. Jos tulee niin vika lienee lampuissa, jos ei niin kenties katkaisijassa. Jos lampun kannalle tulee jännite niin vika on luultavasti maadotuksessa. Fordissa etuvalojen maadoitusviat tuli tutuksi nelitonnisen kanssa, yleensä valo syttyi kun vähän kopautti lasiin. Yksi vikapaikka voi olla myös haaroituksissa, jotka on ennen lamppuja etumaskin takana. Lokasuojien päällä olevissa parkkivaloissa on vanhemmiten hapettumaa, jolloin lamppujen kannat eivät saa kosketusta. Johdot voivat olla myös poikki jostain kohtaa, noissa vanhemmissa Fordeissa takavaloille menevien johtojen eriste oli herkkää murtuilemaan ajan mittaan.
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: seppo
Lauantaina 06.3. 2004 klo 08:20:35

Message:
mecalla hyvät neuvot,mittarilla paikallistat
mihin virta tulee.
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: 353
Lauantaina 06.3. 2004 klo 21:22:47

Message:
Koetinkynä jossa on terävä piikki päässä ja toisessa päässä johto ja hauenleuka on edullinen ja toimiva työkalu.Johto kiinni akun miinusnapaan ja piikillä pystyt kokeilemaan minne asti plussa kulkee,jopa eristeen läpi(tosin eristeeseen tulee reikä.Venttiilikopan juuressa kulkeva johtonivaska kannattaa ehkä avata,tarkistaa johtimet,kuivata rasvat pois ja kiertää tuoreemmat erkkarit päälle.
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: Matti
Sunnuntaina 07.3. 2004 klo 11:04:34

Message:
Itsellä on kaksi vanhaa Fortia 5000 malli 1967 sekä 6600 malli 1976. Sähköjohdon liitokset lähtevät helposti irti sekä hapettuvat joskus jolloin sähkö ei mene läpi. Myös johtojen eristyksiä hiertyy rikki jolloin sulakkeet ei kestä. Vanhemmasta syttyi johtokimppu oikosusulusta ja lataussäätimen viasta joskus 30 vuotta sitten palamaan kyntötöissä. Sen onnistui sammuttamaan märällä savella paljain käsin onneksi. Vain laturin, säätimen ja johtosarjan joutui uusimaan. Palovakuutus korvasi. Johtoja on kumpaakin traktoriin joutunut jopa lisäämään katkenneiden yhteyksien tilalle sekä lisävalojen asennuksen tähden. Vanhempaan olen myös asentanut lisää valosulakkeita. Siinä oli alunperin vain yksi 25 ampeerin pääsulake. Molempien koneiden kaikki valot sekä perävaunun pistoke toimii kyllä. Eli virtakynällä (piikkimalli paras)tutkimalla ja sähkötarvikkeilla korjaimella saa kyllä valot pidettynä kunossa.
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: SS
Sunnuntaina 07.3. 2004 klo 21:07:30

Message:
Viime elokuussa kun sain -69 viistonnisen kotiin niin aloin katella niitä johtoja:

Ensinnäkin, lataussäädin on semmoinen keskeinen kohta johon tulee akulta sekä laturilta johdot.

Jos koneeseen on asennettu jälkeenpäin vaihtovirtalaturi, niin ne johdot jotka alun perin olivat lataussäätimellä , on yhdistetty toisiinsa. Mullakin alkoi palaa siittä itetehdystä liitännästä kun laitoin lamppuja kuntoon. No, uusi kytkentä vähän krouvimmalla liitäntäkotelolla jossa sopivasti rimaa nin hyvä tuli.

Siitä lataussäätimestä lähtee muutama paksuhko johto virtalukolle ja/tai valokatkaisijaan. Ota kojelaudan alapelti irti ja mittaristo myös irralleen (on johtoja jos minkälaista kiinni älä vedä väkisin pitkälle. Sisälle koteloon kunnon lamppu ja sitten katsomaan. Yksi sulake saattaa olla juuri ohjauspylvään vieressä. Tässä kuusysissä ainakin virtalukon takana on kaikki muut sähköt kuin startti. Eli ei kannata lisätä valoa ilman omaa relettä. Virtalukon kuluneisuus voi olla yksi syy jos valot ei toimi ollenkaan.

En muista missä kohdassa oli liittimiä mutta koneen katkaisua varten siinä tankin ja kojetaulun välissä on jotakin liitimiä ainakin uudemmassa Fordissa. Niitä joutunee joskus rassaamaan mutta vaikea niitä on puristaa yhteen kun ei pääse vapasti työntelemään.

Käynnistysvirta lähtee ensin alas vaihdelaatikkoon ja sitten takaisin ylös ja siitä käynnistysmoottorille. Hehkutus käy myös kääntymässä virtalukolla.

Olen edelleenkin sitä mieltä että on aika urpoa noissa traktoreissa kun eri suuntiin menevä sähkö ja haaroitukset kiedotaan saman erkkarin sisään.
Leylandissa lisämauste tulee siitä että on löydetty todella teräviä pellinreunoja joista erkkariniput kulkee..

-72:ssa tulee kojetaulun oikealle alapuolelle musta sulakekotelo, kuusi sulaketta, jonka kautta kulkee sähköt mm. valoihin. Se malli on muutenkin aika hyvin tehty, johtoniput kulkee kaapelissa, säännöllisin välein on tukevia kumiliittimiä, ei nippuna missään peltejä pitkin. Ei ole ollut sähköissä mitään ongelmia. Ehkä latausjännite on vähä korkea ollut koko ajan kun kiehuttaa akun vettä ja polttelee polttimoita silloin tällöin. Mutta en ole viitsinyt lähteä ronkkimaan latausrelettä turhan päiten.

Käyttökohteissa on sähköjen kokeilu aika helppoa yleismittarilla. Ideahan on se, että esimerkiksi sinne etuvalaisimille tulee kolme johtoa, valko/sininen ja puna-sininen ja maa jonka väriä en muista. Se maa on kuitenkin ruuvattu johonkin ihan viereen runkoon. Liittimet on kumisia joihin työnnetään semmoinen pötköliitin. Jos liitin ei ole pohjassa ei sähkö kulje...

terv S
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: Peräkylän jamppa
Torstaina 11.3. 2004 klo 12:04:51

Message:
Nyt toimii valot taas hienosti, sulakkeille tuleva piuha oli irtipoikki. Pitäsköhän asentaa vielä pääkatkaisin akun -johtimeen, kun vaikuttaa olevan rattoris kaikenlaasia kytköksiä.
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: palle
Keskiviikkona 31.3. 2004 klo 19:12:57

Message:
mistä sais is-sierran sähkökaavion
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: Meca
Perjantaina 02.4. 2004 klo 23:14:49

Message:
"mistä sais is-sierran sähkökaavion"

http://unix.rulez.org/~calver/stuff/haynes_manuals/ford_sierra/0903-wd.pdf
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: vortsoni
Sunnuntaina 04.4. 2004 klo 13:02:51

Message:
Lucas oli uskonnollinen mies mutta sähköistä se ei tiennyt mitään.
RE: FORDIN SÄHKÖT
Lähettäjä: jykä
Sunnuntaina 04.4. 2004 klo 13:58:38

Message:
SS:lle kokeileha jos vaihdan pienemmä polttinon merkkivalolle. Lamppuhan toimii tavallaan vastuksena ja antaa vähemmän herätevirtaa laturille.