Aihe: Dextan voiman ulosoton stefa
Lähettäjä: Jaska
Perjantaina 05.3. 2004 klo 13:05:28

Viesti:
Minulla on vm.1959 Dexta ja sen voiman ulosottoakselin stefatiiviste on vuotanut jonkin aikaa. Voiko tiivisteen vaihtaa ulkoapäin? Mitä muuta on otettava huomioon tiivistettä uusittaessa? Onko kokemuksia.
RE: Dextan voiman ulosoton stefa
Lähettäjä: jagr
Perjantaina 05.3. 2004 klo 13:27:41

Message:
Kyllä voi, ympärillä oleva laippa irti niin stefan saa paikalleen (en ole itse vaihtanut mutta naapurin mies teki tuon ja katsoin vierestä osan aikaa)

Jos vetovarsien rajoittimina on semmoiset ketjunpätkät niin ne voi repiä raskaan vehkeen kanssa sen ulosottoakselin ympärillä olevan laipan hajalle jolloin se laippa alkaa vuotaa. Itse laitoin sellaiset säätötankomalliset rajoittimet niiden ketjujen tilalle. Niiden rajoittimien toinen pää tulee lokasuojien kiinnityspulttien alle. Samalla esim lingon liikkeet ylös nostettuna muuttuivat paljon rauhallisemmiksi. Ostin vermeet paikalliselta IKH edustajalta monta vuotta sitten, ei paljoa maksaneet.
RE: Dextan voiman ulosoton stefa
Lähettäjä: leksa
Perjantaina 18.2. 2005 klo 17:53:31

Message:
Joo sanokaas nytten mistä johtuupi ulosottoakselin päittäisvälys dextassani sitä on nimittäin noin 20-25mm.En ole liikettä mitannut mutta sen verran se on.Ongelmana on ulosoton poiskytkeytyminen päältä kun nostat ja lasket esim. niittokonetta edestakaisin.
RE: Dextan voiman ulosoton stefa
Lähettäjä: Hz
Perjantaina 18.2. 2005 klo 19:30:38

Message:
Ulosotto akselilla, laipan takana on sellainen pusla joka toimii päittäislaakerina, ja se voi olla kulunut ja aiheuttaa näin suuren liikevaran. Näin ainakin super majorissa. kannattaa uusia ennen kuin särkee kalliit laakerit.
PS: niitä stefoja voi saada myös Farmilaitteelta.