Aihe: 5000 ja muuta roipetta
Lähettäjä: jeppe
Tiistaina 02.3. 2004 klo 19:50:10

Viesti:
Kellään tietoa 68 5000 fordin ohjaustehostimesta. Kukahan halvatun pölvästi, vai sumujen saarten humalainen insinööri senkin ..keleen on mahtanut suunnitella. On kuin Raision kaupungin asemakaava/tiejärjestely.
RE: 5000 ja muuta roipetta
Lähettäjä: SS
Tiistaina 02.3. 2004 klo 21:48:17

Message:
Siis kumpi se on, meneekö paineputket simpukkaan vai meneekö ne etukehtoon

Eli onko siellä etupään sisällä semmoinen sylinteri

Jos on niin se sylinteri kääntää semmoista vipua johon raidetangot on kiinnitetty. Simpukasta tuleva tanko taas vaikuttaa sylinterin kyljessä olevan venttiilin käyttövipuun. Se vipu voi liikkua kahden pysäytinruuvin välissä. Koska venttiilin käyttövipu on kiinni sylinterissä (ventiilissä) sekä simpukalta tulevasssa tangossa sylinterin nytkähdys asettaa käyttövivun taas keskelle eikä paineöljyä mene kummallekaan puolelle mäntää.

Kai se säätö on semmoinen että pysäytinruuveja vedetään aukipäin niin paljon että venttiili juuri pääsee aukeamaan kun ohjauspyörästä käännetään. Mitä isompi välys sen isompia korjausliikkeitä ohjaussylinteri tekee ?
Jos taas ruuvit vetää tiukkaan kummaltakin puolelta, ei venttiili pääse ollenkaan avautumaan vaan pyöriä kääntää vain ratista tuleva voima.

Kyllä minäkin olen katellut että se moottorin sivuun tangon suuntaisesti tuleva ohjaussylinteri on mukavampi laittaa ja huoltaa. Mutta se versio käypi vain täysmanuaalisella ohjauksella varustettuun 4000-5000 malliin.

terv SS
RE: 5000 ja muuta roipetta
Lähettäjä: Kysytkö jotakin?
Keskiviikkona 03.3. 2004 klo 09:32:00

Message:
"Kellään tietoa 68 5000 fordin ohjaustehostimesta". Siis haluatko ilmoittaa, että kenelläkään ei ole tietoa vai kysytkö, että löytyykö keneltäkään tietoa?