Aihe: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Mikko
Tiistaina 24.2. 2004 klo 21:10:03

Viesti:
Millainen hiekkapuhalluslaite, olisi sopiva tälläiseen harrastelija käyttöön? Tarkoitus olisi traktori hiekkapuhaltaa ja muuta pienempää kuten vanteita. Tekeekö näillä ihan halvoilla mitään?
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Otti ja Tuota
Tiistaina 24.2. 2004 klo 22:10:40

Message:
Ihan halvoilla ei tee yhtään mitään. Kyllähän niillä jonkun paikallisen ruosteen saa poistettua, mutta kokonaisen rattorin puhallukseen tarviit kyllä tehokkaamman koneen. Kannattaa kompurakin valita niin, ettei tarvitse minuutin jaksoissa taukoa pitää. Tuottoa on oltava reilusti!
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: puhaltaja
Tiistaina 24.2. 2004 klo 23:15:14

Message:
joo ei noilla halvoilla ali paineeseen perustuvilla puhaltimilla kannata alkaa mitään isompaa puhaltaan suosittelen että kuljetat koko traktorin paikkaan jossa on kunnon laitteet,eikä se niin kallista ole kun tollasen pikku traktorin puhaltaa parissa tunnissa kunnon laitteilla jos traktori on pesty kunnolla öljystä
RE: Koko traktorin hiekkapuhallus
Lähettäjä: AK
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 10:32:32

Message:
Kuinka hyvin pitää paikat suojata? Meinaan akseleitten stefat ja erilaiset "läpiviennit" kuten vaihdekeppi tms.

Löytyykö purua yleensä koneen sisältä paljonkin moisen pöläyksen jäljiltä?
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Otti ja Tuota
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 12:09:01

Message:
Yleensä moottori puretaan ennen puhallusta ja puhalluksen jälkeen kasataan uusilla stefoilla ja tiivisteillä.
Jos kokonaisena aikoo puhaltaa, niin on kyllä syytä olla äärimmäisen tarkkana ja jättää herkät kohdat kokonaan puhaltamatta. Ainoastaan liuotinpesu ja maali herkkiin kohtiin.
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: seppo
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 13:18:18

Message:
kompuran ilmantuotto täytyy olla vähintään 2500 l/min.,4-6 mm suuttimelle jos menaa jotain saada aikaseksi.
puhti 50-100 litran säiliöllä riittää,on hyvä puhalluslaite ja täyttää kaikki nykyiset turvamääräykset.
minulla oli (on)ilmoitus täydellisistä vehkeistä
tällä palstalla (kompressori)otsikon alla,voisin vaikka myydä.
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: JH78
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 20:37:41

Message:
Puhalsin kaverin vehkeillä klapikoneen. Kompuran tuotto n. 500 l n. 100l säiliö ja erillinen säiliö hiekalle. Puhdasta tuli. Aikaa kului työhön n. 1/2 tuntia. Harrastuskäyttöön ihan pätevä peli. Hiekka tunkeutuu joka paikkaan ja on syytä olla tarkkana mitä tekee. Hyvät suojaimet on myös itsellä syytä olla.
Peräkärryn hiekkapuhallus on teetetty vieraalla. Maksoi 500 mk. Oli aika tehokkaat vehkeet ja jälki myös sen näköistä. Aikaa kului noin tunti. Maaliakin kului sen mukaan. 3l pohjamaalia, 2l pintamaalia ja vielä 2l alustansuoja-ainetta. Ja tämä pelkästään lavan alapintaan (3.66m*2m)! Maalaukset tein itse omalla ruiskulla.
Harrastuskäyttöön sopii varmasti edellä mainitsemani vehkeet, kun kompura sopii myös maalaukseen ja pulttipyssyille yms.
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Puhaltaja.
Torstaina 26.2. 2004 klo 17:19:09

Message:
Olen ammatiltani hiekkapuhaltaja/maalaari ja voin 10 vuoden kokemuksella kertoa että puhallukseen tarvitaan noin 1000l minuutissa / milli suutinkokoa. Eli pikkuvehje noin 6mm suutin niin tarvitsee 5-6m3/minuutissa ja isommat 12mm suuttimet 10-12m3 minuutissa. Paine on oltava koko ajan noin 7-8 bar. Voitat ihan selvää rahaa jos viet sun traktoris ammattilaiselle ja annat sen tehdä työn. Puhallus hinta on noin 50 euroa tunti ja maalaustyö noin 25 euroa tunti. Jos meinaat pitää koneen paikallaan puhalluksen aikana niin suojaa kaikki stefat sun muut räteillä eikä teipillä sun muilla! Mitä maalaukseen tulee niin ammattilaiset käyttää korkeapaine ruiskua 150-400 bar. Malia ruiskutetaan ohentamattomana pintaan ja kalvoa kertyy tarpeeksi. Pohjamaali, välimaali ja pintamaali ruiskutus antaa noin 160Ámm kun sitten taas kotona käytettävät kannuruiskut ei pysty siihen lähellekkään. Tulee valumia koska ohenninta on pakko käyttää niin paljon. Kolme ruiskutuskertaa kotivehkeellä ei anna edes yhtä paljon kun yksi kerta ammattilaitteilla. Saat kalvoa ehkä 40-50Ámm. Puhallusaineita on erillaisia myöskin. Voit esimerkiksi puhaltaa koko koneen ja kaikki kannenosat ventiilit akselit esim soodalla ja koneistetut pinnat ei kärsi siitä ollenkaan.
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Tommi
Torstaina 26.2. 2004 klo 17:24:19

Message:
Minä suosittelen kanssa ammattilaiselle viemistä, varsinkin jos on lähellä naapureita sulla. Siinä on naapurisopu lujilla jos alat puhaltamaan pihallasisi. Kokemusta on kun naapurin ääliö piti isoa 5 kuution ruuvikompuraa melkein meidän takapihalla kun puhalsi hiekalla, tappeluhan siinä tuli...
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Metsuri
Torstaina 26.2. 2004 klo 18:03:07

Message:
Miten tämä hiekkapuhallus sopii vanhalle puupinnalle.Esim vanhan talon väärän maalin postoon . Vai sopisiko vesipaineruisku paremmin.
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Jussi
Torstaina 26.2. 2004 klo 19:37:03

Message:
Talonpuhaltajalle tiedoksi, lue Panu Kailan kirja "Talotohtori". Puhalla vasta sen jälkeen
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Masa
Torstaina 26.2. 2004 klo 21:50:18

Message:
Oon täys amatööri näissä pintakäsittelyjutuissa, mutta kiinnostas tietää, että jos on vaan harrastelijavehkeet ja pieni tuotto kompurassa, eikä mikään huippu ruisku, niin voiko saada siitäkin huolimatta aikaseksi asiallisen työjäljen, jos on tehnyt pohjatyöt huolella ja ruiskuttaa maalia ohuita kerroksia useita kertoja? Tarkotan vaan sitä, että onko siitä haittaa, jos maalauksen tekee ohuina kerroksina totuttua useamman kerran?
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Jope
Torstaina 26.2. 2004 klo 22:00:29

Message:
Harrastelijavehkeillä saa ihan kelpo jäljen mutta se vaatii vain kärsivällisyyttä. Ammattityössäkin, kun tehdään oikein näyttelykalustoa, ruiskutetaan paljon kerroksia. Etenkin viimeisiä lakkakerroksia ruiskataan jopa 5-10 kerrosta.
Siitä vaan kärsivällisesti harjoittelet niin hyvä tulee. Huolehdi paikan lämpöoloista, pölyttömyydesta, valaistuksesta ja sopivasta maalin viskositeetista jne. Kannattaa vaikka vähän vakoilla noita ammamiehiä. Mitään salatiedettä maalaus ei ole. Ihan tavallisten liuottimilla aivonsa pehmittäneitten tyyppien hommaa.
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Puhaltaja
Torstaina 26.2. 2004 klo 22:46:04

Message:
Saa niillä harraste vehkeillä ihan ok jälkeä aikaseksi mutta se vaan vaatii pirun paljon enemmän aikaa... Ja kysymys on se että kannataako niitä harraste juttuja edes hankkia kun ajattelee mitä puhallus maksaa jos sen teettää jossain ammattipajalla... ja silloin saa yleensä melkein samaan hintaan joku sinkkiepoxy pohjamaalin maalattu!
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: seppo
Perjantaina 27.2. 2004 klo 13:07:15

Message:
puhaltaja puhuu asiaa. on tosi hyvä että ammattimiehet puuttuu asiaan ennenkuin pääsee peruuttamattomia virheitä syntymään.
eli ei kannata näperrellä leluvehkeillä.

RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: JH78
Perjantaina 27.2. 2004 klo 22:15:13

Message:
Parempi pinta tulee jos ruiskuttaa useita ohuita kerroksia. Väittäisin myöskin että maalin tunkeutuminen on parempaa kun käytetään ohutta maalia. Paksu maalipinta lohkeilee helposti jos sitä kolhaisee varsinkin jos pohjaa ei ole hiekkapuhallettu. Riippuu myös maalista. Maalaaminen vaatii paljon harjoittelua ja hyvät pölyttömät tilat. Ne vaikuttavat lopputulokseen eniten
Ei tietenkään kannata vehkeitä itselle ostaa jos vain yhden traktorin aikoo laittaa. Itselläni tuntuu aina olevan jotain pieniä osia traktorista, autosta ja hitsattuja kappaleita yms. Ne on helppo puhaltaa itse pienillä vehkeillä.
Oman traktorin maalasin 10v sitten itse ja hyvin on kestänyt vaikka ajoakin vähintään joka viikko. Eikä kaikkia paikkoja edes hiekkapuhallettu. Suorat pinnat hiottiin hiekkapaperilla ja vanha maali jätettiin alle jos se oli hyvin kiinni. Asiaa auttaa se että ei ollut paljoa ruostepaikkoja. Siinä meni koko kesä kun rauhakseen sillontällöin teki. Nyt jos tekisin niin puhaltaisin. On se niin helppoa ja nopeaa.
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: kalle soikkeli
Maanantaina 03.1. 2005 klo 13:41:46

Message:
moi!sain eilen atlaskopco-merkkisen v4-lohkolla olevan mäntä kompressorin.speksit:jatkuva työ paine:8.75bar ja sähkömoottorin koko on 33-kilowattia/1400r/min.tuottoa en tiedä vielä.ajatuksena olisi laittaa kompura pyörimään diesel moottorilla vaihto ehtoja olisi nuffield merkkisen traktorin nokka-akselin päästä suoraan(jolloin)kompura pyörisi oikeaan suuntaan ja pyörimiss-suunta olisi oikea.tai välitetty suunanvaihtaja (ulosotosta voima)1400r/min nopeuden. tai edullinen moottori ja vaihteisto yhdistelmä jolla pyörittää erikseen koko "laitosta" hevosvoimia tulisi olla ainakin 60hv.olen aivan vasta alkaja tässä hommassa,joten nyt tarvitseisin paljon hyviä ja pieniä yksityis kohtaisia neuvoja.pitäisi keväääksi saada hiekkapuhalluskone rakennetuksi!?
RE: Hiekkapuhallus
Lähettäjä: Jope
Maanantaina 03.1. 2005 klo 16:40:57

Message:
Unohda nyt ainakin se Nuffin nokka-akselin pää.