Aihe: Biltema laatu
Lähettäjä: Mikko
Torstaina 19.2. 2004 klo 15:51:29

Viesti:
mistä sais laadukkaita työkaluja ym.. halvalla?
Onko Bilteman hylsysarjat hyviä on ainakin 10 vuoden takuu joten ei kai ne ihan huonoja olis?
Kerro kokemuksia.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Jantikka
Torstaina 19.2. 2004 klo 16:06:58

Message:
Bilteman lenkkiavaimet eivät mulla ainakaan kestäneet. Jos 14 mm lenkkiavaimen silmukan saa hajalle käsivoimin ilman jatkovartta, ei laatu ole kohdallaan. Olen palannut Bahcoon ym laatutyökaluihin. Hylsyistä ei ole kokemusta.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: SS
Torstaina 19.2. 2004 klo 17:05:31

Message:
Se on tuurista kiinni, löytyykö ns. laatutyökaluja halvalla...

Seuraa huutokauppoja ja verstaiden lopettajaisia sieltä voi löytyä vanhaa Bahcoa tai Snap-on työkalusarjaa. Facom on kanssa hyvä. Stahlwille myös.

Uutena noi maksaa pikkasen liikaa harrasteluhommiin.

Halpisvälineet on hyviä keikoilla joilla tuppaa työkaluja häviämään...

terv S

RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Teknokraatti
Torstaina 19.2. 2004 klo 17:06:33

Message:
Bilteman vehkeet on tehty "harrastajakäyttöön" sanoivat, kun menin rikkinäisen hylsyn kanssa takuuasioissa purnaamaan liikkeeseen.
Mikä sitten on harrastaja? Tarkoittaako se, että harrastaja voi harrastuksen vuoksi kokeilla, jotta avautuisikohan siitä mutterista vaikka toinen puoli ensin niin että avain kestää ja sitten avataan se toinen puoli. Eikös se harrastajakin avaa sen mutterin kokonaan kerralla ja jos ei avain kestä harrastamista, silloin siinä on jotakin vikaa??
Roskaa koko vehkeet nimimerkki kokemusta on. Bahco on köyhän harrastajan työkalu, vaikka vähän enemmän maksaakin.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: jh
Torstaina 19.2. 2004 klo 17:12:44

Message:
osta joku laadukas ja ehkä hintavakin yleissarja ja lisäksi näitä halpiksia näin olen tehnyt itse
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: V.V
Torstaina 19.2. 2004 klo 17:14:41

Message:
Äläkää kukaan ainakaan menkö sekaantumaan bilteman öljyihin. Itse menin kerran sekaantumaan niihin ja sillä seurauksella että kaksi moottoria leikkasi kiinni.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Jope
Torstaina 19.2. 2004 klo 17:30:14

Message:
Työkalumerkit ovat jäjestyksessä: Stahlwille, Gedore, Facom, Bahco ja muut
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Samppa79
Torstaina 19.2. 2004 klo 18:06:12

Message:
Nono. Itellä on ollu vuosikausia 2 kpl bilteman hylsysarjaa 10 vuoden takuulla. On väännelty aivann mitä tahansa, pulttikoneella ja räikällä jatkovarren kanssa. Yhtään ei ole särkyny hylsyistä. Räikkä on hiukan jo rikki kun se ei ollu tehtykkään vasaraksi. Siis kestää ainakin nuo "corner" mallin hylsät, siitä on kuuden vuoden kokemus ja todellakin on ollu oikeasti käytössä eikä mitään olohuonekoristeita.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Hartsa
Torstaina 19.2. 2004 klo 18:42:55

Message:
Snap-on työkalusarjaa käyttää ainaskin aikapaljon Finnairin mekaanikot,Ehkä se on hyväksytty lentokonetyökaluiksi ja muutenkin kestävää mallia!! Bahco On toinen mikä on myös aika yleinen ja hyvä merkki työkaluissa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Pena
Torstaina 19.2. 2004 klo 18:55:48

Message:
Kenellä sattuu olemaan Motonetin myymälä lähistöllä, niin sieltä löytyy käyttökelpoisia työkaluja kohtuuhinnalla. Hyllystä löytyy sekä halpistavaraa, johon ei kannata sotkeentua, sekä laadukkaampaa tavaraa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Bilteman kertäjä
Torstaina 19.2. 2004 klo 20:18:54

Message:
Olen muutaman kerran tyhmyyksissäni sotkeentunut Bilteman tavaroihin ja työkaluihin. Lähes aina olen saanut pettyä. Silkkaa rahan ja ajan tuhlaamista yrittääkään saada kunnollista jälkeä aikaan. Venetarvikkeet poikkeuksetta kaikki susia. Rosterit ruostuvat jos pääsee kostumaan. Ankkurit pysyy pinnalla ja poijukohot pohjassa. Sitten rälläkän laikoilla, olipa ne mitä laatua ja kokoa tahansa, pystyy leikkaamaan enintään 10 % siitä, mitä Wyrtin laikoilla. Ohuet hajoaa heti kynsiin. Kiinalaisetkin ovat parempia. Ei kuitenkaan kaikki ole huonoa. Muovipussit on toki kestäneet, jos en ole pannut paljoa tavaraa sisään.

RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Rane
Perjantaina 20.2. 2004 klo 07:16:56

Message:
Varaosista sen verran, että Bilteman iskarit laitettiin kesällä ja kestivät ensimmäisiin pakkasiin kun jäätyivät jumiin...RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Bilteeema
Perjantaina 20.2. 2004 klo 08:14:46

Message:
Bilteman työkalut harrastuskäyttöön, tarkoittaa sitä ettei niitä käytetä vaan ne on siististi harrastushuoneen seinällä. Kestää hyvin jos ei ruostu.
Bilteman kullatut liittimet ruostuu ainakin...
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: rane
Perjantaina 20.2. 2004 klo 08:23:45

Message:
Eikös kamasan tuotteetkin ole laatukamoja?
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Samppa79
Perjantaina 20.2. 2004 klo 09:27:49

Message:
Ilmeisesti mulle sattunu jokin "maanantai erä" kun ovat nuo bilteman vehkeet kestäneet aivan hyvin. Töissä hypistelen päivittäin noita kansan kuuluttamia Bahcon tavaroita, ja ainakkaa minusta ne ei ole yhtään parempi.
Meitä on tosin moneen junaan ja töitähän pitää myöskin osata tehdä, pelkillä työkaluilla ei juuri mitään aikaan saa.


RE: Ikuinen takuu esineelle
Lähettäjä: AK
Perjantaina 20.2. 2004 klo 09:42:41

Message:
Tarkoittaneen sitä kun esine, jolle tämä hienolta kuulostava takuu on myönnetty, meneekin rikki niin takuuhan siinä raukeaa!

Nykyisin esim. tietokoneitten muistisimmit tietyilä valmistajilla saavat tämän "ikitakuun"

Aikoinaan ostin 1. hylsysarjani merkkiä HERO ja kyllä olikin hyvä kunnes 17mm hylsy kohtasi voittajansa renkaanpulttia avattaessa ja niin se vaan halkesi...
En ole käynyt takuuta peräämässä koskapa ei taida sitä liiketäkään enää olla kun joskus 77-78 sen ostin!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Massa
Perjantaina 20.2. 2004 klo 10:04:13

Message:
Kaksi BT:n kompuraa leikannut kiinni öljyistä huolimatta ja 1 viimeistelynaulain kesti tunnin ennen kuin tiivisteet sano poks ja 1 kpl laikka tuli silmille(suojalaseille) kun halkes kolmeen osaan keskenkaiken. Venetarvikkeita vielä ostan sieltä. Hylsysarja kestänyt ja vielä venekemikaalit ovat pärjänneet ihan testeissäkin.Nämä ovat vaan omia kokemuksia.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Rami
Perjantaina 20.2. 2004 klo 11:17:11

Message:

Kyllä Bilterteeman työkalut kestää,jos on ammattilaisen käsissä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kari66vsa
Perjantaina 20.2. 2004 klo 11:34:29

Message:
Mulla on lähes kaikki "nykyaikaiset" työkalut Biltemasta ja ne ovat kestäneet melko hyvin. Jarruputken levitystyökalusta meni kierteet heti ensimmäisellä käyttökerralla ja linjapihdeistä hajosi muoviset kahvojen eristeet, kun pihdit putosivat lattialle, mutta kaikki muut ovat kestäneet. Sekä tuumaiset että milliset hylsyt ja lenkit räikkineen ovat ehjiä, ruuvimeisselit kuluneet normaalilla tavalla ja pihditkin ovat kestäneet. Olen ostanut Bilteman työkaluja n. 50 kg:n edestä (noudin kesällä yhden projektin ja suurehko osa työkaluistani oli silloin mukana ja siitä tiedän suurinpiirtein painon).
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Jope
Perjantaina 20.2. 2004 klo 12:02:06

Message:
Ostakaapa kokeeksi jotain Stahlwilleä. Ette kadu eikä se hinta kuitenkaan ole tuplaa johonkin Biltemaan verrattuna.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: SS
Perjantaina 20.2. 2004 klo 12:28:45

Message:
Niin, ja unohtui Elora listastani. Varsinkin Eloran Elofort kiintoavainsarjat ovat hienosti viimeisteltyjä ja sen verran hoikkia, että niillä pääseekin vääntämään ahtaisiin paikkoihin.

Eniten juuri ärsyttää lenkki, joka on niin leviä, ettei mahdu mihinkään koloon.

Kerrotaanpas tähän pieni kertomus. Kävin Folkkarini huollattamassa merkkihuollossa. Siellä oli aluvanteet laitettu paineilmalla varmaan viitosella niin tiukkaan ettei irronnut omalla pyöränpulttiavaimella. Pauks. Rikki.

Sitten - viikonloppu kun oli - otin äkkivääränä työmaalta Hero hylsysarjan kylsyn ja väänsin t-vääntimellä ja metrin putkella. Taipui ja hylsy kiertyi hiukan mut ei aiettakaan avautua. Sitten otin Eloran sarjan kun kotiin pääsin. Hylsy ei mahtunut aluvanteen reikään.

Kävin sitten Lohjalla laakeriliikkessä jossa olin nähnyt semmoisen Facom sarjan ja ostin irtohylsyn. Oli ohut ja sen näköinen että kestääkö. Laitoin 3/4 -> 1/2 - tuuman muunnoskappaleen ja 3/4 tuuman t-vääntimen Eloralta sekä puolentoista metrin puoltoistatuuumaisen vesijohtoputken t-vääntimen perään. Sitten hyppäsin koko 95 kilollani päälle ja aukesi. Narsk. Kierteestä vaan lastua irtosi. Ja joka pultti oli tässä samassa 900 Nm momentissa. Mutta Facomin hylsyssä ei ole jälkeäkään.

Kävin sitten huutamassa autokorjaamolla seuraavana maanantaina että oletteko hulluja nyt täristää eikä suoraksi tule mun valpremit. No ne sanoivat että mehän kuule laitetaan aina momenttiin. Ja sanoin sitten että joo oli kyllä todellakin "momentissa" , mutta muistutin että voisiko siellä korjaamon puolella katsoa sinne pulttipistoolin säätöruuviinkin joskus. Ei tartte aina tapissa pitää.

Kävi katsomassa ja toi mulle samalla uuden pyöränpulttiavaimen ja kyseli sitten että miten ne vanteet. Sanoin että unohtakaa koko juttu täällä niitä ei enää kiristetä kumminkaan.

Joo. Eli kaikkien valmistajien hylsyt kestää varmaan luokitusmomentteja mutta väärinkäyttöä kestää varmaan sattumanvaraisesti harvempi merkki.
Ja koulutus ja kokemus ei hoida tyhmää päätä.

terv S
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: vt
Perjantaina 20.2. 2004 klo 12:41:37

Message:
Kamasalla laatu huipppuluokkaa käytin korjaamolla 8 vuotta ei moittimista .
Hinta biltemaluokkaa mutta laatu parempi kuin merkkityökaluissa
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Jope
Perjantaina 20.2. 2004 klo 13:05:33

Message:
Unohdin kehuissani tuon Kamasan. Se kuuluu todella laatumerkkien sarjaan...samoin makaroonien tekemä Pastorino.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Teknokraatti
Perjantaina 20.2. 2004 klo 13:13:55

Message:
Tuosta "SS":n kokemuksista on juttu uudessa TM:ssä eli no 4/04. Siinä on testattu 10 rengasliikettä ja kaikkien työ on ollut alarvoista eli 7,1 .. 5,0 välillä kun maksimi on 10.
Momenttiavainta käytti vain 3/10 kiristykseen ja yleensä momentti oli siinä 300:n pinnassa, kun se normaalisti pitäisi olla 80..90 tienoilla.
Kaikista pahinta on, että nämä ns ammattilaiset raapivat alu-vanteet heti uutena, jolloin suola yleensä alkaa vaikuttamaan eleksoimattomaan pintaa.
Suorastaan törkeää !!!!!!!!!!!


RE: Biltema laatu
Lähettäjä: mikko
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 11:06:11

Message:


Jos takuu ei korvaa rikki mennyttä työkalua ja takuuta 10 vuotta sehän on kuluttaja suoja lain vastaista. Ja jos ei ole takuuta ja hajoaa miltei heti niin myyjän pitää korvata tuote.
miten on Bilteman laita takuu asioissa?

RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Samppa79
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 14:24:55

Message:
Biltemalla ei ole 10v takuuta kaikista vehkeistään, jotenka käsityksiä varmaan syntyy kun tilataan mitä sattuu vehkeitä ja sitten ihmetellään kun ei bilteman muutaman erkin jakari kestänytkään.
Aivan halvalla ei saa hyvää edes biltemasta, se on tosiasia!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Ihmettelijä
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 19:46:44

Message:
Kysyn tyhmiä mutta mitenkäs se takuun pituus on riippuvainen työkalun laadusta tai päinvastoin. Vaikka takuu olisi ikuinen tai 50v, ei rikkoutumiseen mene kuin sekunnin murto-osa, kun liikaa kuormitetaan.Huonokin työkalu kestää kauan, jos sitä ei kuormiteta yli kestorajan.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: perakk
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 20:10:07

Message:
On se kumma kun nykyään menee Bilteman liikkeeseen, niin tuntuu siltä kuin menisi rihkamakauppaan. Toisin oli ennen. Tilasin aika paljon työkaluja 70-luvulla Ruotsista Biltemasta tänne länsirajalle. Kaikki tilatut olivat laatutavaraa, jotka edelleenkin ovat käytössä esim erilaiset ruuvimeisselit. Tänääkin vaihdoin öljyt autoon Biltemasta tilatulla jäteöljypumpulla. On ollut käytössä jo 30 vuotta jatkuvasti. Kaikki öljyt on vaihdettu useampaankin autoon ja veneisiinkin. Tosi hyvä mutta toimiikin akkuvirralla ja alipaineella eikä niinkuin nykyiset jotenkin sähköpumpulla, joka taas ei toimi. Nyt on toisin. Tärkeintä on liiketoiminnassa pelkkä tuottavuus.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Samppa79
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 21:09:59

Message:
Bilteman sivuilla jokaisen 10v:n takuulla olevan työkalun kohdalla on maininta takuusta. Ainakin omalla kohdalla on vehkeet kestäneet, tosin enpä ole muuta ostanutkaan kuin takuu vehkeitä.
En puolustele bilteman laatua mitenkään, mutta mielipiteenä voin heittää positiivisen kuvan eritoten bilteman 10v:n takuulla olevista hylsysarjoista.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: oho
Maanantaina 23.2. 2004 klo 07:45:07

Message:
No mulla on sellainen kaikista kallein ja suurin Bilteman hylsysarja.
Pikkuhylsyn 6 kolo pallopää katkesi ennen kun ehti edes vääntää. Oli hieman tinaa vahvempi.

Kaikki muut on kestäny.
Jatkovarsia ei uskalla kokeilla.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Joku vaan...
Maanantaina 23.2. 2004 klo 21:58:36

Message:
Isoisäni sanoi aina, että "köyhällä ei ole varaa halpaan"...

RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Meca
Maanantaina 23.2. 2004 klo 23:36:44

Message:
Tilasin joskus Biltemalta autoon varaosia. Ne oli niin susia, että ei ole tehnyt sen jälkeen enää mieli tilata sieltä yhtään mitään. Taunuksen etupään palonivelet alkoivat parin kuukauden käytön jälkeen narista, kun otin suojakumit irti niin paljastui, että niissä ei ollut rasvaa, olivat menneet täyteen vettä ja ruostuneet. Jarrulevyt alkoi ravistaa alle vuoden ikäisenä. Kalliiksi tulee ostella sellaisia osia, vaikka halvalla saakin.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: kenny
Tiistaina 24.2. 2004 klo 15:15:20

Message:
Niih, Stahlwillen hylsyt varmasti kestää, materiaali laaduks ja sovite löysä... mutterin pää nuljaantuu, muttei hylsy halkea. Facomilla ei ole tuollaista taktiikkaa.

Jos halpaa ja hyvää haluaa, niin kamasan sarjan sais kaupasta noin 200€ hintaan.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Samppa79
Tiistaina 24.2. 2004 klo 18:22:30

Message:
Noista Bilteman hylsyistä vielä. Tulin juuri katsatusremontista, laittelin pirssiin takajarruja ja sen semmoista. Napamutterit kiristin pulttikoneella ja bilteman 32mm:n (normaali 10v:n takuu, ei kone hylsy) hylsyllä, jälleen kerran kesti. Samaten kun bilteman räikkä ja 60 sentin putki jatkona, jolla varmistelin että pysyy.
En tiedä sitten, joku voi haluta maksaa satoja einareita, minä en. (maksoivat yhteensä 6 vuotta sitten 300 markkaa) ;)
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: tappio
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 16:35:06

Message:
Kaksi kertaa olen sortunut Biltemaan ja se riitti minulle niistä. Putkipihdit mm. oli ehkä vielä epä-ergonoomisemman oloiset ja näköiset kuin mitä Aku Ankka käyttää (epäselvä kataloogikuva ei heti paljastanut tuota piirrettä) ja kesti tasan 0 kertaa oikeasti vääntää. Pellistä taivuteltu runko-osa lynttäsi läjään kai pelkästä ajatuksesta, voimaa ei ehtinyt vielä pistää vääntöön. Ostin bahkolaiset, -nekin tosin ns. halpakaupasta, joka myy pikkasen pienemmällä katteella kuin joku toinen, ja kestää.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: SähköPutkimies
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 20:25:07

Message:
Ite olen ollu tyytyväinen Würthin 1/4 ja 3/4 tuuman hylsysarjoihin. Pikku sarjaa olen käyttäny n.5 vuotta, päivittäin ihan ammatikseni ja peruslaiskana tyyppinä kun en jaksa isompia työkaluja mukana kantaa, olen käyttänyt pikku räikkää ja hylsyjä isojenkin pulttien irrotukseen ja vääntöä kyllä tuntuu kestävän, niin paljon kun iso mies jaksaa vääntää ja on kyllä tullu joskus annettua vasaraakin. Iso räikkäsatsi on kyllä vähintään yhtä laadukas, kun on tullu välillä väännettyä pitkällä jatkollakin, eikä räikkä oo hajonnut.Jakoavaimina olen käyttäny Bahcon termokahvaisia ja on ollu tosi hyviä, ei anna kyllä yhtään periksi, vaikka vääntäis lujempaakin. Bilteman vehkeistä sen verran, että niistä ei oo ollu kuin harmia joskus takavuosina...tuleepa mieleen eräs rälläkkä ja...ja...
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Laatu maksaa
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 20:40:14

Message:
Wurth onkin laatupeli, Biltema ei.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Sammy
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 20:59:49

Message:
Ainakin varaosista puhuttaessa olen useista lähteistä kuullut, että Bilteman tyyli on tilata tavaraa erä kerrallaan siltä valmistajalta, joka tekee halvimman tarjouksen. Näin ollen mikäli erä on sattunut sopivalta toimittajalta, saattavat osat olla aivan hyviä, mutta seuraavalla ostokerralla mukaan sattuvat saattavatkin olla toisen valmistajan tekemiä käyttökelvottomia ****oja. Todennäköisesti työkaluissa toimitaan samoin, joten niidenkin joukossa voi olla tavaraa aivan laidasta laitaan. Itse en juurikaan työkaluja tai autonosia oo tuolta ostannut (muuta krääsää kylläkin sillon tällöin), mutta kaveri on kyllä tyytyväinen omiin kymmenen vuoden takuulla oleviin kiinolenkkiavain- ja ruuvimeisselisarjoihin.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: SähköPutkimies
Keskiviikkona 25.2. 2004 klo 21:23:21

Message:
Tossa tuli mieleen, että joskus tuli haettua Volvoon jarrulevyt ja muita jarruosia. Niissä ei ikinä ollu sen jälkeen mitään ongelmaa, joten varmaankin laatu vaihtelee, kun taas joku tuolla aikasemmin kirosi jarrulevyjään. Sanoisin yhteenvetona kaikille jotka suunnittelee ostavansa Biltemasta jotain työkaluja, varaosia, tai yleensäkin jotakin, että ei kannata ostaa Bilteman leluja.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: ajaja
Torstaina 26.2. 2004 klo 13:29:45

Message:
Kokeilkaas joskus Bilteman kierretyökaluja.
On meinaan hyvä lahjavihje vihamiehelle.
Siistin ja viimeistellyn näköisiä, vaan eipä saa kierrettä alkuun.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Jape
Torstaina 26.2. 2004 klo 23:54:43

Message:
Jos haluut hyvän ja halvan, niin sitten pitää ostaa kaksi, nimittäin se hyvä Facom ja Biltemasta se halpa!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Landman
Perjantaina 27.2. 2004 klo 07:17:02

Message:
Yritin kysyä Biltemasta aikoinaan kenen öljyä
he myyvät.Vastaus jäi saamatta. Tietääkö joku teistä ???
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Vt
Perjantaina 27.2. 2004 klo 12:14:50

Message:
Kyllä ne kaikki omalla merkillä myyvät ottavat halvimmalla saavan.
Wurthin porakoneessa saattaa olla kolmen eri laisia sisuksia itelle sattui ainakin melko paska kone .
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: jskanerva
Perjantaina 27.2. 2004 klo 17:54:35

Message:
Puhuvat ja kirjoittelevat, että olisi Statoilin tuottamaa öljyä, ja onhan niissä ne laatuluokitukset. Itse olen käyttänyt kaikissa muissa vehkeissä, paitsi moottoripyörässä, Bilteman öljyjä ja ei ole ainakaan vielä ollu mitään öljyyn/voiteluun liittyviä vikoja..
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: ajattelija
Perjantaina 27.2. 2004 klo 20:26:32

Message:
Hyvänen aika,kun mineraali öljyt on pumpattu maan uumenista niin eiköhän ne öljymerkistä riippumatta ole aika samanlaista töhnää,vaikka näilläkin sivulla esiintyy öljyasiantuntijoita jotka väittävät tuultataivastapaskaa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: arvonta
Sunnuntaina 29.2. 2004 klo 21:49:58

Message:
kyllä shittemasta voi löytää hyvääkin ja lotossa voittaa useinkin...
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Korjaamomies
Sunnuntaina 29.2. 2004 klo 22:30:40

Message:
LAATU=WURTH
Räikät,hylsyt meisselit ym.ym.ym. kestää ja kestää.
Huoltokin pelaa erinomaisesti.Paineilmakoneet on ehdottomasti parhaita.Tehokkaita ja vie markkinoilla olevista vähiten ilmaa.

Takuukin on hyvä...väänsin 1.5m jatkolla varttituuman räikkää jäi pieni väljä hampaisiin,sain uuden tilalle.

Siksi valitsin pienen räikän,kun isompi ei mahtunut.Hylsykin kesti!!!!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: pilthema
Maanantaina 01.3. 2004 klo 21:11:24

Message:
On piltman tuuma-koon lekkiavaimia ja pellileikkuri ym. pientä ja kestävia toimivia on, avaimet jopa laadukkaan oloisia.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: mikko
Tiistaina 02.3. 2004 klo 20:08:23

Message:
miten on Bilteman sähkötyökalut ja paineilma työkalut kestävyys ja laatu? näillähän ei ole takuuta.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: mikko
Keskiviikkona 10.3. 2004 klo 20:10:13

Message:
eikö kellään ole kokemusta edellä mainituista laitteista.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: TKH
Keskiviikkona 10.3. 2004 klo 20:53:03

Message:
Itsellä on piltemasta vain näitä 10v-takuuavaimia,esim kiilloitetut pitkät ja lyhyet kiintoavaimet eivätkä häpeä "paremmilleen"(normaalikiintoavaimet on erittäin samannäköisiä kuin bahcot).Wurthin työkalut on suurelta osin keskinkertaisia(tiedän koska työkseni joudun käyttään),firman välittämät harmaat muovikuoriset pulttipyssyt ovat kyllä parhaat mitä on käteen osunut,2121-malli on tosi sievän kokoinen.-tuttavani joka on tehnyt jo 40v autoremonttia on sanonut että ei juuri muuta huoli kuin snap-on:in työkaluja.Ovat kestäviä ja toimivia.Pilteman sähkö ja paineilmatyökalut ei ole kyllä hyviä,pulttipyssyt on aivan p...ja.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: jussi
Keskiviikkona 10.3. 2004 klo 22:11:31

Message:
Valmistajien kilpailuttaminen on totta Biltemassa. Samaan aikaan voi todellakin olla samalla nimikkeellä, mutta eri tehtaasta tulleita tuotteita. Saattaa ottaa pattiin, ku naapuri ostaa jotain Biltemasta ja kestää vääntää vaikka venäläisellä momentilla ja ite ostat perässä ja paskaa paketissa. Tuuripeliä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: ST
Perjantaina 12.3. 2004 klo 20:06:05

Message:
Bilteman pitkät kiiltävät kiinto-lenkkiavaimet todella vahvoja, en ole saanut rikki yrittämälläkään normaaleissa käyttötilanteissa, iso 3/4 tuuman hylsysarja myös tukevaa tekoa. Meisselit ja muut paineilmatyökalut tuntuvat olevan hieman huonompaa tekoa. Autonosista kokemusta liian nopeasti kuluvista jarrulevyistä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: mikko
Lauantaina 27.3. 2004 klo 19:28:20

Message:
itsekkin ostin Biltemen 10 vuoden takuun työkaluja.
Ihan hyviltä vaikuttaa:
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: mika
Maanantaina 29.3. 2004 klo 10:29:28

Message:
Aikamoista paskaa siellä on
myynnissä,eristysnauhoihinkin joutuu ostamaan liimat erikseen
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Massa
Maanantaina 29.3. 2004 klo 11:45:26

Message:
Niin... kirjottelin tossa edellä, että BT:n kompurat ja naulaimet ei kestä. Eka kompura meni takuuseen ja toisesta tapellaan. Öljyistä huolimatta leikkaavat kiinni.

Naulaimet ei kestä yhtään.

Samoin halpis työkalut ihan tyhjän kanssa, en ole kokeillut noita kalliimpia pitkän takuun vehkeitä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: MF165S
Maanantaina 29.3. 2004 klo 12:12:28

Message:
Mennee se Kamasanin hylsäkin halki, kun saa auton alla jalat tuettua renkaaseen ja kaksin käsin vetää.. 17 ja 15 mm hylsät halkes, vein liikkeeseen, myyjä antoi uudet mukisematta, raapi vain päätään ja mumisi.. "ei nämä kyllä pitäisi.."
Hyvä kun takuu pelaa noin hienosti.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: tosi on
Maanantaina 29.3. 2004 klo 12:44:50

Message:

Halvalla saat halvan työkalun. Se on totta vaikka sitä ei aina haluaisi uskoa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Toteaja
Maanantaina 29.3. 2004 klo 13:49:24

Message:
Totean vain, että 10 vuoden takuulla olevissa työkaluissa ei ole ollut ongelmia omalla kohdalla. Niitä halvempia(joita saa muistakin liikkeistä kuin Biltema) ei kannata hankkia, lapsellista luullakaan että niillä tekisi jotain...
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Santeri
Torstaina 17.3. 2005 klo 11:15:48

Message:
Ne kymmenen vuoden takuulla olevat räikät ja muut sarjat ovat aikuisten oikeasti todella hyviä. Ei häviä laadussa muille laatumerkeille(pois lukien Bahco, aivan omaa luokkaansa). Ne halvemmat sarjat onkin sitten aivan täyttä roskaa, niillä ei tee mitään.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Toni
Torstaina 17.3. 2005 klo 11:32:20

Message:
Kamasa työkalut ovat hyviä ja niissä on elinikäinen takuu...tietenkin kulumista ja väärinkäytöksia se ei koske. Hinnat ovat kalliita mutta jos olen 3 hylsyä saannut rikki 5 vuoden aikana ja kaikki on korvattu. Myös yhestä 1/2" räikästä meni yksi vipu rikki niin sain siihen koko korjaussarjan ilmaitteeksi. Mistä en ole edes yrittänyt korvauksia niin ovat: Räikkäavaimen systeemin rikkominen...sitähän ei kuulu käyttää jumissa oleva ruuvin aukaisuun, vaan on avattava ekaksi se normaalilla avaimella ja lopuksi pyörittää räikällä. 1/2" räikän varren hajoaminen, eli kamasan räikässä on musta muovi osassa varressa ja minä tietenkin otin metrin putken avuksi ja naps...muovi hajosi, mutta muuten toimiva räikkä se on vielä.

Tuolta löytyy kamasan kotisivu ja sieltä myös jälleenmyyjät.
http://www.kaha.fi/cgi-bin/product/view.pl?bid=41
RE: Bilteman romuja
Lähettäjä: Kesämies
Torstaina 17.3. 2005 klo 11:33:38

Message:
Pakko heittää mainos väliin: Onneksi on vaihtoehtoja, Reiskalta(osoite alla) olen aikojen kuluessa hankkinut nämä Snaponit, Facomit, Stahlwillet, Wurthit jne varsinkin silloin kun ko yritys oli vanhassa paikassa eurantiellä, ei oo tarvinnut ostella Biltemasta vaikka se tuossa työpaikan nurkalla melkein on. Ei löydy kaikkea kerralla mutta pakko pistäytyä aina kun ohi ajaa.
Työkalu divari. Hämeentie 81-83, Helsinki (lähellä Sturenkadun risteystä). Tarvitsetko käsityökaluja rakentamiseen ja päivittelet rautakauppojen hintoja? Miksi et ostaisi käytettynä? Erinomainen paikka tähän on Työkalu divari Helsingissä. Löytyy monenlaista eri hintaista ja laatuista.
IKH on tulossa Vantaalle eikö sieltäkin työkaluja löydy?
ja juoru kertoo että Motonet olisi muuttamassa Kehä 3:lla?

RE: Biltema laatu
Lähettäjä: MTSH
Torstaina 17.3. 2005 klo 11:45:43

Message:
idg-tools työkalut on hyviä!!! kestää melkoista käyttöä vaikka olis pitkiäkin jatkovarsia työkalun jatkeena!!!sitä paitsi suurimmalla osalla valikoiman työkaluista on ikuinen takuu!!!esim hylsyt, räikät, ruuvimeisselit....mm. näillä on ikuinen takuu!!!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: -Justus-
Torstaina 17.3. 2005 klo 13:06:01

Message:
Niinkuin moni muukin ylläoleva, olen ostanut Bilteman 10v. takuuavaimia, hyvin ovat kestäneet ainakin vielä. 4 vuotta olleet käytössä.
Myös muita merkkejä on joista päällimmäisenä tulee mieleen 2 HEROn hylsysarjaa. Ovat varmaan vaarini aikaisia ja ainoastaan 1/4" räikkä rikki!

Kaveri on ostanut paljon snap-on -työkaluja ja on tosi tyytyväinen ikuisen takuun toimivuuteen.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Lamppukauppaa
Torstaina 17.3. 2005 klo 13:22:10

Message:
Bilthema mainostaa, että heidän tavaroidensa virheprosentti on jotain 0.02% tms.

Itse ostin 5kpl enegiansäästölamppuja, joista kaksi oli rikki. Kävin vaihtamassa rikkinäiset uusiin. Myöhemmin huomasin, että kolmannessakin alkuperäisistä lampusta oli halkeama.

Kun avasin kaupassa lappupaketteja, niin huomasin, että ainakin joka toisessa lapussa oli halkeama lapun lasissa.

Että silleen. Ja säästettyä tuli taas.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: vesa
Torstaina 17.3. 2005 klo 13:23:23

Message:
Herolla olen minäkin pärjäillyt ahkerassa harrastuskäytössä yli 30 vuotta. Olin aikoinaan harakiri-varaosaliikkeessä töissä ja sieltä henkilökunta-alennuksella ostin. Ei ne kalliit olleet muutenkaan, muistaakseni halvimpia mitä markkinoilla oli. Siihen aikaan ei vielä osattu p----a myydä!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Molybdeeni
Torstaina 17.3. 2005 klo 15:14:30

Message:
Alkuperäiseen kysymykseen Mikolle:
Biltemassa myydään erihintaisia ja erilaatuisia työkaluja, kaikilla on vähintään vuoden, joillakin 10 vuoden takuu. Esimerkkinä 10 mm:n kiintolenkkiavain. Halvin maksaa vain 0,95 €. Seuraava parempi, pitkällä takuulla maksaa 2,15 € ja kallein, kromimolybdeeniteräksestä 7,50 €. (Bilteman uuden kuvaston sivut 149, 161, 170). On selvää, että laatuerojakin on, vältä halvinta versiota. Näitä parempia et saa oikealla käytöllä, käsivoimin rikki. Hylsyavaimet: Mustat, kuusikulmaiset voimahylsyt ovat vahvimmat, ne kestävät koneellisenkin väännön.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Toni
Lauantaina 19.3. 2005 klo 08:34:04

Message:
Ostin sieltä yleisjännite mittarin...3 kertaa sain sen mennä takas vaihtamaa, sentään oli vuoden takuu, nyt mittari on toiminut 3 vuotta.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: jk
Lauantaina 19.3. 2005 klo 10:17:21

Message:
wurth paineilma laitteet ovat hyviä itselläni on vinku,räikkä,ja 1/2 pultti pyssy. räikkä ja pyssy taita olla ir:n valmistamia
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Saleksi
Lauantaina 19.3. 2005 klo 13:17:03

Message:
biltemalta en ole ostanu muutakuin parit pihdit,
tollanen abikojen puristukseen, helvatan hyvä hintaisekseen. http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=12675&sivu=12675.htm&ryhma=2&kategoria=60

ja nyt ostin vasta tollaset kuorinta pihdit, jotka 10€ hintaisekseen on pätevät.
http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=121016&sivu=121016.htm&ryhmaid=60&SID=205108642513083291832

muista bilteeman työkaluista ei kokemusta.
itellä käytössä. kamasaa, stahwilleä, gedorea, bahcoa, sandvickiä(nykyään bahco, knipex, ym ym, mitä huutokaupoista sattunu löytymään,

RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kesämies
Lauantaina 19.3. 2005 klo 14:14:34

Message:
ainoa Bilteman tuote josta on hyvää sanottavaa on ylläkerran rappusiin liimattu liukuesteteippi, erittäin edullista ja on pysynyt kiinni mäntyrappusessa edes jälkikasvu ei ole sitä saanut irti
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: kaapo
Lauantaina 19.3. 2005 klo 22:14:23

Message:
Moni on tässä ketjussa haukkunut bilkama kaluja ja kehunu esim sthalvilleä.Kantsii joskus laittaa Esim bilkama 1ov takuu räikkä ja sthalwilleläinen rinnakkain.Taitavat tippua samalta liukuhihnalta...
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Veikko S
Sunnuntaina 20.3. 2005 klo 10:47:58

Message:
Liikaa täällä on kehuttu Stahwilleä, minulla on
hylsy- ja kiintoavaimia em. merkkiä, väljät sovitteet
pehmyttä ainetta siksi kestää, tosikäytössä kuluu
ja väljääntyy, varsinkin pienemmät kiintolenkkiavaimet aivan liian pehmyttä ainetta.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Valmet mies
Sunnuntaina 20.3. 2005 klo 22:52:05

Message:
Ostan aina työkaluni Bilteemasta. Bilteeman laatu on täydellinen. Valmettiinkin sain hyvät Bilteema-laadun männät jostain ooppelista..ja hyvin sopivat.. bilteemasta ostin. hylsyt hyviä, etenkin ne missä ei lue mitään... jakioavaimissa ei väljyyksiä..EHKÄ..
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kääkkylä
Maanantaina 21.3. 2005 klo 00:52:21

Message:
TM:n testissä Bilteman H4-polttimot olivat ainoat jotka eivät saaneet testitulosta ollenkaan kun kärähtivät ennen testiin pääsyyn vaadittua 50 tuntia. Jarrupalatestissä Bilteman myymiä luonnehdittiin joskus hengenvaarallisiksi.
Saattaapi toki olla hyvääkin tavaraa joukossa...
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Pertsa
Maanantaina 21.3. 2005 klo 10:31:55

Message:
Minä siirryin Motonettiin .Sieltä saa merkkikohtaisen varaosaluettelon,josta pystyy vertailemaan hintoja paikallisiin harakiri kauppiaisiin.Kyllä esim,räikät kannattaa ostaa esim,bahco,stahlsville,saltus,ym laatumerkki,tulee pitkän päälle halvemmaksi,kuin kesken rempan ajella työkalukauppaan.Halpisräikät saa äkkiä rikki,bahco jätetään perinnöksi.Motonetissa on melkein kaikki lisäksi halvempaa kuin biltemassa.Osien sopivuus on ollut yllättävän hyvä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Mikko
Keskiviikkona 23.3. 2005 klo 19:26:51

Message:
saako esim Stahwillen , Facomin ,Bahcon ja muitten laatu merkin hinnoista paljon pois kun ostaa?? Luettelo hinnat tuntuu kovilta .
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Mikkor
Sunnuntaina 27.3. 2005 klo 09:25:30

Message:
On kokeiltu monenlaista, niin biltemat ja motonetit sillä tuloksella että Bilteman hylsysarja on todettu ammattilais laatuiseksi kuin myös iso jakari ja eräitä muita työkaluja. Yleismittarit yms. riittävät tarkkuudeltaan normaali hommiin ja ne ovat edullisia. Autokemikaalit on ihan hyviä myös harrastekäyttöön, mutta auton varaosiin ei kannata koskea !

Pistorasioita ja muita sähkötarvikkeita on tullut ostettua ja yksi halogeni kattospotti. TC johdon pitimistä kyllä katkesi kanta kovemmalla lyönnillä eli ne on susia.

Jos biltemasta jotain pitää ostaa niin kyllä se on juuri työkalut ja kitit, tärpätit, tinnerit, hiomatarvikkeet yms. Kokemusta on.

Motonetista ostetaan autovaraosat jos sieltä löytyy ja jos se on alkuperäisen kaltainen.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Tosi on
Sunnuntaina 27.3. 2005 klo 09:48:39

Message:
Nyt voitte lopettaa tämän ketjun pienin väliajoin toistuvat jankutukset.
LUKEKAA YLLÄOLEVA JÄRKIMIEHEN TEKSTI JA OTTAKAA OPIKSENNE.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Mitenkä on
Sunnuntaina 27.3. 2005 klo 10:00:21

Message:
Mitenkä kohtelette terapia traktoria sekä siihen liittyviä työkoneita.
Itse kun esim.linkoon lumesta mökkitien ja ennen kuin laitan koneet kylmään talliin, puhdistan lingon ja traktorin huolellisesti lumesta.
Vai jätättekö laitteenne pellonpientareelle taivas alle niin kuin näkyy olevan monella tapana,mitä välinpitämättömyyttä itse aina olen ihmetellyt.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: ruuvaaja
Sunnuntaina 27.3. 2005 klo 16:12:11

Message:
kyllä bilteman hylsyt on hyvin kestäneet ja bilteman pikkuräikkä on toiminut paremmin kuin kamasa, bilteman lenkeistä ei ole kokemusta. Gedoren lenkit ovat ylivoimaisesti parhaita. Itellä on myös kamasan ja heycon lenkkejä ja ne ovat nimeä lukuunottamatta juuri samanlaisia ja yhtään ei ole särkynyt 10 vuoden aikana vaikka on jatkovarsilla väännetty. Isoista räikistä on paras mitä omistan gedore: tiheä hammastus ja liikkuu kevyesti, yli 10v vanha. Biltemassa taas on raskas liikkuminen ja harva hammastus miinuksena, mutta hylsyihin olen ollut tyytyväinen.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: ruuvaaja
Sunnuntaina 27.3. 2005 klo 16:12:39

Message:
niin ja vielä, jakareista ylivoimaisin markkinoilla on tietysti bahco
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Harrastaja
Maanantaina 28.3. 2005 klo 22:31:25

Message:
Olen hiljalleen laajentanut työkaluvalikoimaani kohta 20 vuotta. Olen ostanut lähes aina tarjouksista ja biltemalta tai sitten pakon edessä kalliilla normaalihinnalla. Paljon on kelvottomia työkaluja varsinkin nykyään halvalla. Olen silti pääasiassa onnistunut saamaan hyviä ja riittävän kestäviä työkaluja halvalla, kunhan vain olen tutkinut ensin tarkkaan laadun. Crome vanadium merkintä on hyvä enne, mutta ei takaa mitään. Vaan esim. lenkkiavaimessa reikä pitää olla keskellä ja lenkin paksuus riittävä ja mahdolliset valmistusjäljet olemattomia. Avaimen varren paksuuskin täytyy olla jämäkkä. Työkalun kovuus täytyy yrittää selvittää kilauttamalla sitä. Kokeilemalla erilaatuisia työkaluja oppii kuulemaan sen millä ei tee mitään. Liian pehmeä vääntyy ja liian kova halkee/katkeaa. Liian ohutseinäisiin hylsyihin ei kannata sortua, mutta joskus niitäkin tarvitaan, kun on pieniä välejä tai joutuu laittamaan isomman mutterin, kuin alkuperäinen. Työkalun kestävyys on eniten kiinni itsestä. On valittava oikea työkalu oikeaan paikkaan ja ei ole mitään järkeä vääntää muttereita liian kireälle, varsinkaan sellaisia, jotka hirttäytyvät kiinni, kuten pyörän mutterit. Pitäisi aina malttaa suunnitella miten kiinni juuttuneen pultin/mutterin avaa. Ruosteenirroitusaine auttaa aina, vaikka ei aina tarpeeksi. Pitää lämmittää mutteria riittävän ajoissa, jos se ei sovinnolla ala aueta. Kyllä noilla halvoilla vehkeillä on saanut pultit poikkikin, jos ei ole ollut väliä miten pultti lähtee. Ruostuneen pultin irroituksessa on tärkeää nitkuttaa edestakaisin pulttia aina kun se meinaa hirttää kiinni, näin pultti lämpenee ja aukeaa helpommin katkeamatta. Näin meillä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: ruuvaaja
Maanantaina 28.3. 2005 klo 22:43:44

Message:
mutta paremmat ohuet hylsyt saa pääsääntöisesti sorvista, mutta sitä kun ei kaikilla ole... Pyöränpultteihin parasta on spray terva(ns. Sisu-Terva)joka lukitsee pyöränpultit, mutta samalla voitelee niin etteivät ne jää jumiin. Ja noista paksuista lenkeistä niin noilla halvoilla paksuilla ei sovi ruuvvaamaan kun on nuo posket liika leveät.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: JST
Sunnuntaina 03.4. 2005 klo 19:43:30

Message:
Meil on kestäny aina Bilteman avaimet. Joten suosittelen niitä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Valmettimies
Sunnuntaina 03.4. 2005 klo 19:48:08

Message:
on niitä ollu ikuisella takuullaki ja ekalla väännöllä räikkä paskaksi iliman jatkovartta ja rystyset auki betoniin se suorraa sanoen Vituttaa
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: JÄKÄLÄ
Maanantaina 04.4. 2005 klo 20:25:30

Message:
tÄYSIÄ PASKOJA BILTEMAN TYÖKALUT
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: pertsa pienellä
Maanantaina 04.4. 2005 klo 20:26:22

Message:
saahan sieltä johnii 10 vuoden takuun. mut jäkälä on oikeessa; paskojahan ne.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Taavi
Tiistaina 05.4. 2005 klo 10:33:16

Message:
Enpä ole muuta ostanut kyseisestä yrityksestä kuin poraan liitettävän jatkovarsisarjan hiontaa varten ja puuöljyä. Jatkovarsi toimi vajaan 5 minuuttia ja lopetti pyörimisen. Puuöljy sensijaan kesti halkolaatikon puukannen päällä sisätiloissa kesäaikana kuivua KOLME viikkoa ja oli vieläkin tahmea. Vieläkin katselen kuvastosta mitä kaikkea ihminen toiselle myy, mutta EN tilaa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kari
Keskiviikkona 06.4. 2005 klo 11:06:10

Message:
Mitenkäs bilteman poranteräsarjat? Onko niistä mihinkään?
RE: Biltema laatu
Lähettäjä:
Keskiviikkona 06.4. 2005 klo 11:12:16

Message:

Viestiä Biltemalle.

Mulla on verstaalla vaan noita halpapaskoja. Toiset kestää toiset ei. Biltemalla on joukossa hyviä avaimia kunhan osaa valkata. Poranterät lie kiinalaisia? Maalarinteippi on ihan hyvää. Kemikaaleilla ei tee yhtään mitään. Varaosat surkeimpia kuin missään muualla. Asiakas aina väärässä.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: HAPPEA
Keskiviikkona 06.4. 2005 klo 13:57:13

Message:
Tuli tilattua Bilteman 2.5hv kompura.Tekeeköhän sillä mitään?
RE: Biltema laatu
Lähettäjä:
Keskiviikkona 06.4. 2005 klo 14:43:25

Message:
fityfifty. Takavuosina jotkut lohkot oli kyllä aika vahvoja mutta tilaa eri valmistajilta hinnan perusteella.

Ei siis voi tietää mitenkään. Eli arpakauppaa. Mutta pelaahan jotkut veikkauksen pelejäkin.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kirvesmies
Keskiviikkona 06.4. 2005 klo 17:10:50

Message:
Onko kellään muuten kokemusta tosi hylsyistä, meillä on kotimainen Billnäsin hylsäsarja 60-luvulta. Räikkäkin on ikilaatua kun koneisto pyörii vain yhteen suuntaan, karaa työnnetään puolelta toiselle ja taas väännetään. Puolen tuuman satsi, on väännetty kovastikin eikä yhtään osaa rikki.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kesämies
Keskiviikkona 06.4. 2005 klo 19:54:38

Message:
Olen laittanut talteen näitä vanhoja merkkityökaluja, löytyy vastaava stahlwillen ja facomin räikkä, vaikuttavat ikuisilta peleiltä. Ja vaikka jakoavainta en arvostakaan vanhoja bahcon erikokoisia ja myös kaksipäisiä löytyy, parempaa rengasrautaa saa polkupyöräremonttiin hakea kuin vanha litteäpäinen bahco.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kari
Torstaina 07.4. 2005 klo 10:41:50

Message:
Bilteman lehti kovasti mainostaa tuommoisia titaaninitridipinnoitettuja poranteriä.

Onkos tuommoisesta pinnoituksesta oikeasti hyötyä vai onko vain sanahelinää?
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Arto
Torstaina 07.4. 2005 klo 13:24:56

Message:
Onko kellään bilteman polkupyöristä monivuotista kokemusta? Työkaveri meinaa semmoisen ostaa. Parasta niissä lienee hinta.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Kari
Torstaina 07.4. 2005 klo 16:35:51

Message:
Ainakin vanteet kannattaa tarkistaa ja rihdata noissa biltemapyörissä. Pinnat olivat omassa pyörässäni kovin löysällä.

Jos vähänkin enemmän ajattelee pyörällä ajella, niin tuskin kannattaa ostaa Biltemasta. Kakkospyöräksi nuo varmaan soveltuvat tyydyttävästi.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: JH78
Torstaina 07.4. 2005 klo 20:18:58

Message:
Olen ostanut Bilteman hylsyjä täydentääkseni rikkimenneitä halpissarjoja. Yllätyin niiden laadusta kun 22mm tavallinen (10v takuu) kesti pultin avaamiseen pulttipyssyllä muutaman jopa katkeamiseen saakka. Eikä hylsyssä naarmuakaan.
Siinä kuitenkin raja menee että hylsyn voi ostaa mutta räikkäväännin jo epäilyttää. Laatu tuntuu vaihtelevan.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä:
Torstaina 07.4. 2005 klo 20:41:25

Message:
Hylsyt siinä talossa parasta. Konehylsyt etenkin. Räikkää on hyllyssä yleensä kahta laatua. Sutta ja sekundaa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: voi vittttt
Torstaina 07.4. 2005 klo 20:43:15

Message:
Täyttä saatanan paskaa!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: :
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 03:31:03

Message:
niin paskaa, ettei viitti enempää puhua
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: 15v. kok
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 08:19:33

Message:
Olen käyttänyt 10v. takuulla olevia avaimia ja hylsyjä sekä "1/2 hylsysarjaa. Ei mitään ongelmaa näissä, nyt tosin muuvikotelon lukituksen hajosivat (putosi lattialle just sillä kantilla).

Räikkää on jatkettu metrin putkella, kirkkaat hylsyt olleet pulttipyssyssä ja hylsyillä on katkaistu pultteja ainakin 12mm asti, eikä edelleenkään mitään moittimista.

Kaverini kertoi räikkäavaimen muistuttavan kovasti Facomin vastaavaa.

Biltemastakaan ei kannata hakea ihan niitä halvimpia sarjoja eikä auton varaosia. Eikä Motonetista luukkujen kaasujousia eikä Volvoon osia.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä:
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 14:20:34

Message:
ostin 12 v tuulettimia pari viikkoa sitten. kaikki jo paskana
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Risto
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 15:23:30

Message:
Pari vuotta sitten Helsingissä käydessä ostin n. 30 cm pituiset putkipihdit. Ajattelin, että ne on näppärät pikkuhommissa. Tässä keväällä tarvitsin niitä ekaa kertaa raidetankoremontissa. Pihtejä paikoilleen mallaillessa kun puristin leuat kasaan, niiin eikö piru toinen leuka murtunut. Ja ei voi kyse voimasta, sitä ei löydy näistä ranteista. Lienee syynä ollut väärä varastointi... Oikeestaan ei edes v:tuttanut, vaan NAURATTI oma tyhmyys, kun lankeaa kaikkeen halpaan.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Volvisti
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 19:10:53

Message:
Ostin 240 Volvoon kardaanin tukilaakerin Biltemasta. Ei ollut tarkoitus säästää, mutta otinpa sitten kun olin käymässä.

Kyllä sain katua. Ei kestänyt kuin 33 tkm ajella, ja originelli osa kesti 230 tkm.

Päälle tuli hinaukset (onneksi meni vakuutuksesta), työ ylitöinä korjaamossa kun olin reissussa kaukana kotoa jne. Onneksi pääsin kotiin vahingosta viisastuneena.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: joksa
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 19:13:20

Message:
Onko kellään kokemuksia Bilteman 3hv kompressorista,sehän on kokoisekseen hyvä tehoinen ilmoitettujen tietojen mukaan
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Sakke
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 19:37:30

Message:
No jos sulla ei ole polkupyörästä kuin toinen kumi tyhjä niin osta ihmeessä se kompura ja pumppaa loput..
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: joksa
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 20:50:02

Message:
Täytyykö se aina erikseen mainita,että ASIALLISIA KOMMENTTAJA.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Juuso
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 21:13:50

Message:
Ei sielä ainakaan hyviä lippiksiä ollu!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: joksa
Keskiviikkona 18.5. 2005 klo 22:23:45

Message:
Tämä Juuso on 99% varmuudella = Sakke
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Mä
Lauantaina 04.6. 2005 klo 21:13:58

Message:
Millasia on Bilteman viilapenkit on 2 lajia 10 vuoden takuulla ja ilman ? aika edullisia on .
jeje
Lähettäjä: Juju
Tiistaina 21.6. 2005 klo 12:16:43

Message:
jojo
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: J-P
Tiistaina 28.6. 2005 klo 20:27:29

Message:
Joku kysyi kokemuksia Bilteman 3hv kompressorista. Itsellä ollut sellainen harrastekäytössä useita vuosia. Hyvin toimii mutta käyntiääni on kamala. Kuulosuojaimet ovat tarpeen ainakin sisätiloissa, esim. autotallissa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: jussi
Torstaina 30.6. 2005 klo 14:55:19

Message:
meillä on ollut biilteeman paineilma työkaluja 3v
autopeltikorjaamossa ja on toiminut yhtähyvin ku wurttiläiset. auton osista on tosi huonoja kokemuksia.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: kape
Tiistaina 12.7. 2005 klo 21:57:49

Message:
ei pojat kannata luotaa noihin halppis juttuihin! jos hyvää haluu ni wurthille ostoksille!! halvalla ei saa ku harmia. ja samaiset kempparit ihan ykkösiä,esim tehopesu!!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Oikea Vallu
Tiistaina 12.7. 2005 klo 22:36:34

Message:
Kyllä siellä on hyviäkin, Ei ne turhaan myönnä 10v takuuta. Ja normaalikäytössä tuon ajan ne kyllä kestää.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Make
Maanantaina 12.12. 2005 klo 20:52:06

Message:
Itsellä on Eloran 1/2" hylsy sarja ja väittäisin sen olevan aivan huippuluokkaa kestävyydeltään, Ei voi ku ihmetellä miten ne hylsät/vääntimet voi kestää, tuntuu että ännemmin isotki pultit porsii ku tuosta sarjasta mikään.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: traktortema
Tiistaina 13.12. 2005 klo 21:30:20

Message:
Oletteko huomanneet että kiinto/lenkkiavaimissa varren mitta kertoo laadun. Facomissakin on vähintään 1½ kertaa pidempi varsi kuin "tarjousavaimissa". Lyhyellä varrella avain kestää.
Biltemallakin on kohtalaista tavaraa ja roskaa. Kyllä laadun yleensä näkee kun tavaran käteen ottaa, luettelosta sen näkeminen on vaikeampaa. Mutta hinta auttaa: Biltemallakin on joskus noin viiden avaimen sarja vain vähän kalliimpi kuin viereisen sivun yksittäisavain. Roska ei paljoa maksa.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Eikka
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 20:30:26

Message:
Kun annetaan harrastelijalle "harrastelijan" työkalu niin ei tule mitään. Jos on huono "varsi" niin pitää olla hyvä terä. Ammattilainen taas ei ota huonoa työkalua käteensä vaikka sillä jotain saisi aikaankin. Hyvien työkalujen luettelosta puuttuu vielä Hazet ja Belzer. Ainakin hinnassa päihittävät kaikki muut. Vanhemmat Bahcon kiintoavaimet olivat sirompia ja ohuempia ahtaisiin paikkoihin. Nyt taitavat olla Bahco-Belzer yhteistyön tulosta ja kolhompia.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Vaateri
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 23:27:04

Message:
No joo. Facom:kin on laatu merkki. Vaan kun mennään tosi laadukkaisiin hylsysarjoihin kuten Japanilainen Koken on kestävyys sitä luokkaa ettei sitä äkkiseltään usko jos ei ole kokemusta. Hinta on tietenkin ^2, vaan pitkällä juoksulla taitaa tulla halvimmaksi laatuluokan avaimet.
On muuten tosi ikävä homma että kaupan on enenevässä määrin kelvottomia työkaluja. Sehän haittaa nuoremman polven kädentaitojen kehittymistäkin kun värkit on ala-arvoisia. Kunnollisia kestäviä ja siroja käsityökaluja on ollut olemassa kymmeniä vuosia, enää niitä ei vain tahdo kaupasta löytää. Kiinan laatua on kyllä tarjolla autokuormittain.
Ympäristörikokseen verrattava asia on lähettää Kiinalaisille romurautaa. Ajatellaampa vaikka vanhoja Fiskarssin auroja jotka laitetaan romunkeräykseen. Aurat laivataan monivaiheisesti Kiinaan, sulatetaan kivihiilellä, muotoillaan vaikkapa ruuvimensseleiksi, laivataan Suomeen, varastointi, jakelu, myynti/osto, ja tuote aiheuttaa vain mielipahaa ja ajanhukkaa loppukäyttäjälle. Lopuksi se päätyy kaatopaikalle muovikahvoineen.
Vanhoista Fiskarsseista lähdettiin liikkeelle ja päädyttiin epäkelpoihin tuotteisiin. Jalostusarvo väheni, energiaa kului, aikaa hukkaantui, kauppataseen alijäämä kasvoi, loppukäyttäjä menetti rahaa ja sai vastineeksi harmeja tai korkeintaan ei mitään.
Olis vaan kannattanut jättää Fiskarssit kuusen alle, tiedä vaikka tulis vielä tarvekkin.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 15.12. 2005 klo 00:44:01

Message:
Vaaterin kanssa saman suuntaiset ajatukset. Toinen asia, missä energia palaa hukkaan, on paistinpannujen ja kattiloiden kerääminen pienmetalleihin. Olisi varmaan taloudellisempaa hiekkapuhaltaa vanha pannu, ja vetää uusi pinta, kuin kierrättää pataraudat Kiinan kautta.
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Ei olla sokeita
Torstaina 15.12. 2005 klo 06:13:08

Message:
Wurth on myyntinimikkeenä vetävän tuntuinen,
mutta tuotteista löytyy aivan halpahallin tasoa että parempaa, esim katkaisulaikat Wurth merkillä
Burman pojille tehtyjä pöly pesäkkeitä tuli lentää mutta railoa ei tahdo tulla laatulaikan rinnalla.Biltemalla lienekkö mitään tuotetta
ettei jotain hääveriä, ja no se uutiskirja on
mukava selailtava!
RE: Biltema laatu
Lähettäjä: Ei olla sokeita
Torstaina 15.12. 2005 klo 06:13:36

Message:
Wurth on myyntinimikkeenä vetävän tuntuinen,
mutta tuotteista löytyy aivan halpahallin tasoa että parempaa, esim katkaisulaikat Wurth merkillä
Burman pojille tehtyjä pöly pesäkkeitä tuli lentää mutta railoa ei tahdo tulla laatulaikan rinnalla.Biltemalla lienekkö mitään tuotetta
ettei jotain hääveriä, ja no se uutiskirja on
mukava selailtava!