Aihe: ford 3000 / nostolaite
Lähettäjä: rane
Perjantaina 13.2. 2004 klo 16:30:06

Viesti:
Hei

Osaakohan joku kertoa että onko normaalia että 3000 jotuu talvella odottelemaan nostolaitteita?

Eli perälevyn nousemiseen menee n. parikymmentä sekunttia.
Joku on aikoinaan väittänyt että se on ominaisvika mutta oisko noin?
Sen verran vielä että se on lähes pelkkänä lumikoneena ja sillä aletaan lykkimään paikaltaan. Eli Vaikuttaisiko se että sillä ei ajeta.(voisiko öljyt olla jäykät?)

RE: ford 3000 / nostolaite
Lähettäjä: Seppo
Perjantaina 13.2. 2004 klo 16:57:10

Message:
Toki kylmien öljyjen jäykkyydellä on merkitystä.Vaivaako hitaus vain talvella ja kylmällä moottorilla? Millaiset öljyt traktorissa on perässä ja koska vaihdetut? Onko öljyä riittävästi ja koska peräkotelon sisällä olevat hydrauliikan suodattimet on vaihdettu ? Suodattimet ovat hieman hankalat vaihdettavat ja edellyttävät nostolaitteen kannen irroittamista sekä öljyjen poistamista. Paluuputken paperielementti on vielä helppo vaihtaa, mutta kuka osaa neuvoa imupuolen metallisiivilän irroittamisen ? Minulta homma jäi hieman kesken pelkkään siivilän paikallaan olleeseen paineilmalla puhdistusyriykseen, kun en saanut sihtiä putkineen poistetuksi perästä. Onko se mahdollista vain sen jälkeen, kun perän läpi menevä takajarrujen akseli on poistettu ? Hyviä neuvoja kaivattaisiin !!
Puhdista/uusi hydraulikan suodattimet, laita perään uudet öljyt (itse olen käyttänyt universaaliöljyä), niin toivottavasti homma korjaantuu. Toivottavasti vika ei ole itse hydraulipumpussa. Itse kysyin pumppun hintaa merkkihuollosta noin 1000 eur, jonka tiedon jälkeen ryhdyin edellä mainittuihin omatoimisiin tarkastuksiin muissa mahdollisissa vikakohteissa.
RE: ford 3000 / nostolaite
Lähettäjä: ap
Perjantaina 13.2. 2004 klo 19:35:00

Message:
eikö siinä ole samalainen pumppu kun -66 4000
eli siinä koneen kupeessa itellä oli sama vaiva ostin ikh pumpun korjaus sarjan ja hyvä tuli.kannattaa olla tarkka niiden venttiileiden kanssa kun kasaat pumppua.
RE: ford 3000 / nostolaite
Lähettäjä: keijokapteeni
Lauantaina 14.2. 2004 klo 23:32:05

Message:
Sen nostolaitteen pumpun ongelma on siinä, että pumppuhan on mäntäpumppu, jonka imu järjestelyt on toteutettu lapsellisin venttiilein/jousin.(jousivoima imee) Siis pumppu ei tahdo jaksaa imeä talvella jäykkää öljyä perästä. Mielestäni on turha haaskata aikaa pumpun korjaamiseen. Vaihda pumppu uuteen hammaspyöräpumppuun jota käytetään esim. ford 6600 lisävarustepumppuna(oman pumpun lisänä) Ruuvaa pumppu alkuperäisen paikalle moottorin kylkeen ja sovita putket. Katkaise oma paineputki sopivalta kohdalta ja juota siihen kaksoinippa.Nipan ja pumpun väliin pätkä hydrauliletkua. imuputkihan on sitten helppo toteutaa, kun ei paine rassaa. Tehty muutamaan foordiin ja ei oo tullu moitteita!