Aihe: Harmaa vuotaa
Lähettäjä: kemppi
Sunnuntaina 08.2. 2004 klo 16:25:35

Viesti:
Harmaan kytkin kotelosta vuotaa öljyä pienillä kierroksilla!
onko kytkin akselin stefa helppo uusia?
RE: Harmaa vuotaa
Lähettäjä: pekka n
Sunnuntaina 08.2. 2004 klo 17:33:04

Message:
Uskoisin, että vuotava öljy on moottoriöljyä. Jos on, niin irroita moottori kytkinkopasta, poista kytkinasetelma , -levy ja vauhtipyörä. Uusi stefa paikalleen, kasaus ja menoksi.
Kun moottori on irrallaan, voit samalla tietysti tutkia, vuotaako kytkinakselilta vaihteistoöljyä.
RE: Harmaa vuotaa
Lähettäjä: MF
Sunnuntaina 08.2. 2004 klo 18:23:46

Message:
Niin, öljyn väri kertoo yleensä mistä se on peräisin...
Muistaakseni Harmaan kytkinaksilan stefan vaihto on helppoa sillä siinä on yksilevykytkin, mutta en ole aivan varma...
RE: Harmaa vuotaa
Lähettäjä: Veijo
Maanantaina 09.2. 2004 klo 20:46:52

Message:
Ainakin -52 bensa/petroolin moottorin takapään stefa on pienempi kuin laippa johon vauhtipyörä tulee kiinni. Tästä johtuen stefa on valmiiksi poikki ja asennettu takimmaisen runkolaakeri pukin sisällä olevaan uraan. Tämä pukki on siis poistettava tiivisteen vaihdon yhteydessä. Teoriassa tiivisteen voisi siis vaihtaa irrottamalla öljypohja ja takimmainen laakeripukki ja ujuttaa uusi tiiviste sille varattuun uraan. Käytännössä ongelman muodostaa kuitenkin usein vanhan tiivisteen tai lähinnä sen jämien poistaminen moottoria purkamatta. Eli myös kampiakseli pitäisi poistaa.
Ehdottaisin kyllä moottorin irroittamista ja varautumista ainakin sen osittaiseen purkamiseen, mutta voihan öljy kyllä tulla vaihdelaatikostakin, mikä sitten samalla selviää. Lisäksi harmaa voi vuotaa myös niistä takimmaisista öljypohjan kiinnityspulteista, jolloin öljy näyttää tulevan kytkinkopasta!
RE: Harmaa vuotaa
Lähettäjä: pekka n
Keskiviikkona 11.2. 2004 klo 18:12:16

Message:
Kampiakselia ei tarvitse/kannata ottaa pois. Katkonaisen stefan saa pujotettua paikalleen suhteellisen helposti. Stefan uran muodostaa laakeripukin ja kahden ruuvikiinnitteisen peltilevyn väliin jäävä tila.

nimimerkillä "kokemusta on"
RE: Harmaa vuotaa
Lähettäjä: Veijo
Keskiviikkona 11.2. 2004 klo 20:44:47

Message:
Saattaapi olla, oma kokemukseni kohta puolentoista vuoden takaa, joten ehtinyt mahdollisesti unohtua. Eri asia sitten kannattaako tyytyä vain yhden stefan vaihtoon jos on jo koko moottorin irroittanut. Kokonaisuutena ei mielestäni ihan sarjaa "helppo homma". Tai ainakaan pienitöinen.
RE: Harmaa vuotaa
Lähettäjä: Harri Pakkanen
Keskiviikkona 11.2. 2004 klo 23:02:24

Message:
meill on diisseli harmaassa samaa vikaa että kytkinkopasta jonkin verran tiputtelee vaihteisto öljyä, mutta se ei meitä suuremmin ole surettanut, kun tallissa on metallikola keräämässä öljyt, joten lattialle ne ei vuoda.