Aihe: anteeksi
Lähettäjä: Tarkkailija
Torstaina 05.2. 2004 klo 21:50:17

Viesti:
Pyydän anteeksi käytöstäni täällä. Minulla on ollut hiukan vaikeuksia tuolla pajalla. Sitten vielä hoitoon hakeuduttuani lääkärin määräämistä pillereistä meni punaiset pyöreät ja keltaiset kantikkaat sekaisin. Lupaan etten täällä enää puhu perättömiä kun tästä tervehdyn. vielä anteeksi..
RE: anteeksi
Lähettäjä: tane II
Torstaina 05.2. 2004 klo 22:13:02

Message:
Jaahas, sitten näemmä sekin tapahtui, että täällä ruvetaan kirjoittelemaan toisten nimimerkeillä!

On se näköjään joidenkin vaikeaa ymmärtää, että korjaamoille tulee yleensä viallisia traktoreita - myös Ford:eja!
RE: anteeksi
Lähettäjä: Fordimies itsekin
Torstaina 05.2. 2004 klo 22:25:34

Message:
Ihan turha on Tarkkailijan kaltaista palturinpuhujaa puolustella ja hyysätä. Mies ei tiedä ainakaan Fordeista yhtään mitään. Ei ole ikinä nähnyt kuin korkeintaan kerrostalon ikkunasta kaupungin rakennusosaston Voortteja kompressorin edessä.
Ne ketkä tällä palsta jotain Fordeista tietää on 754 ja SS.
RE: anteeksi
Lähettäjä: sekä
Torstaina 05.2. 2004 klo 22:35:26

Message:
..RM ja Kari66vsa
RE: anteeksi
Lähettäjä: Kari66vsa
Torstaina 05.2. 2004 klo 23:21:02

Message:
*nauraa kaksinkerroin*

Piti lukea huolelle tuo ylläoleva juttu, enkä sittenkään ole varma, kumpaa tarkoitettiin. Siis minä tiedän, vai en tiedä Fordeista jotain?

Muihin tällä palstalla keskusteleviin verrattuna minä en tiedä yhtään mitään, mutta yritän kuitenkin osallistua keskusteluun omalla panoksellani. En tosin ole koskaan väittänytkään tietäväni mitään.

Maalla tallissa siis seisoo -58 Fordson ja -74 MF 165, joten mun kokemukseni pohjautuu vain noihin kahteen traktoriin ja niihin ongelmiin, joita n. 50 käyttötuntia/traktori vuodessa tuovat. Minkäänlaista korjaamokokemusta mulla ei ole taustalla, eikä koulutuskaan oikein tältä alalta.

Nykyään kaupungissa asuvana (jo 18,5 vuotta) näyttöpäätetyöläisenä kokemukseni traktoreista ja muistakin koneista tulee varmaan myös jäämään vähäiseksi.

RE: anteeksi
Lähettäjä: Kari66vsa
Perjantaina 06.2. 2004 klo 00:02:20

Message:
Katselin äsken noita RM:n viimeisimpiä kommentteja ja ainakin mun mielestä ne olivat ihan asiallisia. Siis minäkinkö muka tietäisin jotain? Ja höpö höpö.

En halua listata niitä, jotka tällä palstalla jotain tietävät, koska kirjoittelen tätä kotoa modeemiyhteydellä ja puhelinlaskuni kasvaisi kohtuuttomasti. Osaajia on niin paljon.

Sellaisen mielenkiintoisen havainnon olen kuitenkin tehnyt, että tällä palstalla on uskomattoman monipuolisesti eri alojen tuntijoita. Siis sellaisia, jotka tosiaan tietävät jotain.

Kun erehdyin väsyneenä pohtimaan pari kertaa jonkun toisen ideaa, että auton moottoria voisi lämmittää tavallisella lohkolämmittimellä, mutta 12 voltilla, niin heti tuli sormille laskukaavoja myöten, että idea ei toimi. Idea sellaisenaanhan ei toimi, mutta jos vaihtaa sopivat lämmitysvastukset tilalle, niin sittenpä toimii.
Lämmitys
Lähettäjä: Juha
Perjantaina 06.2. 2004 klo 09:54:57

Message:
Jos haluaa 12 Voltilla lämmittää 230V:n lohkolämmpäriä pitää rakentaa kilowatin jännitteen nostaja.
Virtaa vaan kuluu 12V:n akusta sellasta 70-90 Ampeeria lohkolämppäristä riippuen...
Lämmpäristä vielä kevennystä
Lähettäjä: AK
Perjantaina 06.2. 2004 klo 10:04:54

Message:
Katsos hauskat sivut keksinnöistä joita EI ole!

Ja asialla tietysti tuttu HattiJahunen!

http://www.hattijahunen.com/keksintoja.htm

http://www.hattijahunen.com/index22.html

Lista on muuten täydellinen mutta akulla toimivaa kuumailmapuhallinta siellä ei
sattuneesta syystä taida olla...

Ja Juhalle vielä että ei kait siinä alkuperäisessä fundeerauksessa ollut mainintaa 230V:n lohkolämppärin käytöstä vaan ylipäätään akkukäytöstä lohkonlämmitukseen.
Re:Siis kuinka se lämmitys menikään?
Lähettäjä: AK
Perjantaina 06.2. 2004 klo 12:16:52

Message:
"olisiko mahdollista laittaa esim. autoon toinen lohko lämmitin mikä ottais virran akulta ja käytettäisiin vain jos ei ole sähköä saatavilla ja olis 2 akkua . olis tarkotettu lyhyt aikaseen käyttöön miten akkussa riittäisi virtaa ?"

Alkuperäinen tekstihän meni ihan oikein eli "joku toinen lohkolämmitin" ja sitten se "ohmipelle" ja "esko" alkoi olettamaan jotain muuta!


RE: anteeksi
Lähettäjä: Jimi
Perjantaina 06.2. 2004 klo 12:44:18

Message:
Onko "esko" se kuuluisa professori Esko? Sehän on viisas mies.
RE: anteeksi
Lähettäjä: Teknokraatti
Perjantaina 06.2. 2004 klo 14:58:31

Message:
Epäilen, että täm kuuluisa professori Esko ei varmaankaan sekoita 12V:a 230V:iin;-) Eskon ajukopassa möyrii vähän korkammat aatokset.
RE: anteeksi
Lähettäjä: Kari66vsa
Perjantaina 06.2. 2004 klo 15:01:18

Message:
Alkuperäisessä kysymyksessä puhutaan tosiaankin toisen lämmittimen käytöstä.

Minä kuitenkin johdattelin ajatusta tuohon tavallisen lohkolämmittimen käyttöön ja kun mikko vielä kysyi olisiko mahdollista käyttää tavallista lämmitintä, niin minä takerruin lämmittimen johdon poikkipinta-alan riittämättömyyteen, mutta sain silti tehoksi 192 wattia 16 ampeerilla ja 12 voltilla, joka tietenkään ei ole mahdollista, jos käyttää tavallista lämmitintä. Sitten vasta Esko ja muut alkoivat ampua ideaa alas.

Sen siitä saa, kun työaikana iltamyöhään yrittää miettiä muitakin, kuin työasioita.
RE: anteeksi
Lähettäjä: aha
Perjantaina 06.2. 2004 klo 15:21:16

Message:
Teknoraatti, mistä tiedät miten korkeita aatoksia sen rohvessoori Eskon päässä pyörii? Tunnetko hänet henkilökohtaisesti vai mistä tiedät mitä hän tai muut vastaavat rohvessorit oikiasti ajattelee?
Kait ne nyt maallisia ja tavallisiakin juttuja miettii, ihmisiä ne vaan on nekin, I guess?

RE: anteeksi
Lähettäjä: Teknokraatti
Perjantaina 06.2. 2004 klo 21:02:46

Message:
No en ole tietenkään käynyt Eskon ajukopan sisällä, mutta olen muodostanut käsitykseni Eskon ajukopan sisällöstä muutamista lehtikirjoituksista ja Eskon kirjoittamasta kirjasta, joka on saanut oikein tiedonjulkistamispalkinnon. Tuntuu näiden perusteella olevan ainakin aika selväjärkinen heppu ja ajatuksen vaeltaa siellä jossakin 14 miljardin valovuoden päässä. Eskon ajatusmallilla olen esimerkiksi selvittänyt mitä tarkoittaa soneran Saksasta ostama ilma 3,5 miljardilla. Jos se oli matkana 3,5km olisi miljoona 100m:n päässä. Miljaardi on käsittämättömän paljon rahaa!!! Olisi ne rahat voinut lahjoittaa Suomen VR:lle, kun nyt Saksa laittoi rautatiensä kuntoon ;-)))
RE: anteeksi
Lähettäjä: Teknokraatti
Lauantaina 07.2. 2004 klo 11:10:51

Message:
Nyt se miljardin ja mijoonan suhde meni sekaisin. Ei meinaa nuo tuhannesosamillit oikein mennä tajuntaan. Eli jos sonera hukkasi 3,5 miljardia ja se vastaisi 3,5 km niin se miljoona on 1m eikä 100m.
RE: anteeksi
Lähettäjä: :)
Lauantaina 07.2. 2004 klo 19:21:56

Message:
Ja plaa plaa. Ja selväjärkisyydetsä voi muurtaman pamfletin ja yhden jonnin joutavan kirjan perusteella sanoa mitään. Tuo em. kirja nyt on koottu muiden tekemistä kirjoista ja tiedeartikkeleista, eikä sisällä itsessään yhtään MITÄÄN UUTTA TIETOA, ja silti kirjoittajaa pidetään jonain saakelin valtakunnan nerona!!!
RE: anteeksi
Lähettäjä: ajomies
Maanantaina 09.2. 2004 klo 22:34:22

Message:
taneII :selle Tiedoksi, kun puolustelet tarkailijaa joka puhuu täällä 5 tonnisen synkronointi renkaista. Pidän sinuakin samanlaisena paskakasana kuin tarkkailijaakin.
RE: anteeksi
Lähettäjä: Teknokraatti
Tiistaina 10.2. 2004 klo 12:45:53

Message:
Kuka tässä on puhunut valtakunnan nerosta? Selväjärkisyys on sitten ihan oma lajinsa, joka näyttää vähän himmenneen nimimerkiltä ":)". Ethän sinäkään käytä omakeksimiä kirjaimia kirjoittaessasi tälle palstalle, koska kukaan ei silloin voisi lukea tekstejäsi. Koulussakin olet oppinut muiden tekemisistä ja mitä valtakunnallista sitten olet itse saanut aikaisksi?
RE: anteeksi
Lähettäjä: :)
Tiistaina 10.2. 2004 klo 22:28:30

Message:
Joo joo Teknoraatti, mutta em. kirja jonka olet lukenut ei todellakaan sisällä yhtään mitään informaatiota vaan on sujuvasanainen pelkkä pamfletti. Ei muuta, ja kaikesta niitä palkintoja annetaankin!
Kyllä jos puhutaan ns. tietokirjasta, sen pitäisi sisältää aina jotain uutta, ei vaan olla sillisalaatti vanhasta.

Ai niin, itse olen valtakunnalliselta statukseltani ns. valtakunnan johtaja
RE: anteeksi
Lähettäjä: Teknokraatti
Torstaina 12.2. 2004 klo 08:59:02

Message:
No tuo tiedonjulkistamispalkinto jaetaankin niille henkilöille, jotka osaavat kertoa kansantajuisesti hyvin monimutkaisista ja vaikeista asioista. Kyllä se Esko varmaan osaa sen tiukan teknisenkin kirjailun, jolloin vatakunnanjohtaltakin nousee tukka pystyyn ja suu loksahtaa auki, koska ajukoppa ei sulata mitään lukemastaan.

Osaatko muuten kertoa miksi maailmankaikkeuden muotoa kuvaava tiheysparametri omega on suunnilleen yksi ja mitä seuraa, jos se on >1 tai <1. Voit vastata tiukalla titeellisellä selityslinjalla pitäytyen. Eli nyt ei kelpaa sitten kansantajuinen selitys.

Niin muuten mitähän valtakuntaa nyt tällä hetkellä johdat ":)" ?


RE: anteeksi
Lähettäjä: kansleri
Torstaina 12.2. 2004 klo 17:57:37

Message:
http://www.puolue.cjb.net/

RE: anteeksi
Lähettäjä: Aatu
Torstaina 12.2. 2004 klo 20:18:39

Message:
Mielenkiintoiset sivut, vaan kunkas kävi Vortsonille tuossa hötäkässä?
RE: Miten kävi Voorteille?
Lähettäjä: Selaaja
Perjantaina 13.2. 2004 klo 12:23:26

Message:
Hyvin ja huonosti riippuen tilanteesta mutta varaosien saanti oli aika hyvin järjestetty molemmin puolin!

Amerikkalaiset toimitti LandLeasing -voorteja itänaapurillemme ja niksmannit valmisti lisenssillä voortia minkä kerkesi.

No tästähän seurasi se että mentiinpä kumpaan suuntaan tahansa niin tien varret oli täynnään varaosakoneita eri asteisissa tilanteissa ja
-kunnossa!

Voi laa! Voisikko huoltomiehellä olla enää helpompaa!