Aihe: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Tarkkailija
Torstaina 22.1. 2004 klo 19:27:52

Viesti:
Lue maltilla ja järjen kanssa !!!!!!!!!!!!!
Aski viat 5-6-7-8 tonnisarjat.Kytkin kaikki mallit,mutta ei mikään murheen ryyni.Hydrauliikka yleisesti ja erityisesti työsylinteri,vetovarret,nostovarret pehmytterästä.
Voa-pakka.Moottorit kaikkimallit huohotusongelmat,soikeat pytyt,männänrengas vauriot,laakeriongelmat.Lohkoviat 5 t.sarja ja joissakin 7 t.koneissa.,määrätty sarja susia.Jäähdytysongelmat,kansivauriot.venttiilit,venttiilikoneisto.Nokkaaksila,venttiilin nostajat.
Etuveto:Vetoaksilat,stefat,kartaani,vetonivelet ,
keskikeinu laakerointi.Sähkövehkeet,johdotukset.
Nh samat pätee mutta lisää: voimansiirto pakat vaihteistossa,lautaspyöräpari ja sen laakerointi,
nämä usein suurissa malleissa.Ja oikosulut ja lukuisat viat sähköpuolella.Italia mallit laakeriongelmat moottorissa talvella,käytä talviöljyä,pienet öljyreijät moottorissa ei tehty pakkas olosuhteisiin.Lisää huomenna jos muistan uutta
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Tarkkailija
Torstaina 22.1. 2004 klo 19:29:38

Message:
Ja tietysti tuo simpukkavika joka on aina periytynyt mallista toiseen.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä:
Torstaina 22.1. 2004 klo 19:47:55

Message:
No niin tuossahan tuli taas tarkkailijan tapaan mainittua kaikki viat mitä koneeseen voi yleensäkin tulla.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Uber
Torstaina 22.1. 2004 klo 20:14:19

Message:
Joo-o. Seuraavaks ois ihan kiva saada Valmeteista jotain. On nimittäin osto aikeita. Mutta onko vika aina tyyppivika jos sellainen tulee?
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Meca
Torstaina 22.1. 2004 klo 21:01:20

Message:
Tällä foorumilla ilmeisesti kaikki viat ovat tyyppivikoja.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: tietäjä ianikuinen
Torstaina 22.1. 2004 klo 21:15:09

Message:
Tarkkailijan jutut on TÄYTTÄ PASKAA.
Mies ei ole tarkkailut kuin ikkunasta 30 v.

Nuo ei ole tyyppivikoja vaan luetteli kaikki viat mitä koneeseen voi 40 v. aikana tulla. Yksikään vika ei ole mikään tyyppivika, vaan kovasta käytöstä ja lukuisista tunneista johtuva=tulee kaikkiin koneisiin, ja se huohotus ja soikeat pytyt on täyttä sontaa, esim. 5000 Foordia kestävämpää vehjettä saa hakea..ihme kun et maininnut 5000 laatikon synkrorenkaat ongelmana? vai onko se vika vielä tulossa liitteenä???
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Pekka
Torstaina 22.1. 2004 klo 21:24:30

Message:
Eiköhän ohjaus simpukat oo poistunut käytöstä hydraylisen ohjauksen myötä.
Joten taitaa olla huu haata koko jutut.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Belkku
Torstaina 22.1. 2004 klo 21:29:31

Message:
No mitkä on Belaruksen tyyppi viat?

RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä:
Torstaina 22.1. 2004 klo 21:57:05

Message:
Tarkkailijan jutut on kyllä ihan sontaa.
Tuosta puuttu enää ,että peili särkyy kun ottaa
vahvaan oksaan kiinni ja se on ainut vika mitä
mulla on fordissa ollut.
Vaihteisto viat esim on fordissa tosi harvinaisia
joten tää mies ei tiedä fordin vaihteistosta
mitään.Jos tietäis niin pystyis vähän paremmin
erittelemään mitä sieltä lootasta on menny.
Taitaa olla tarkkailijan ikkunakin mehtään päin.
Niin ei tiedä tästä maalimasta eikä traktoreista
mitään on vaan julistautunut joksikin tietäjäksi.
Muka 30 vuotta traktoreita korjannu ja paskan
letut.Eikös tarkkailija tarkoita samaa kun
kyttääjä. Molemmista nimityksistä tulee mieleen
pedofiili kansakoulun opettaja.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Kans5000
Torstaina 22.1. 2004 klo 22:03:40

Message:
Väittäisin 5000 veto ja nostovarsien olevan Riittävän lujia. Patu 525 kuormain kun on kyseisen traktorin nostolaitteessa kiinni. Mitään ei ole hajonnut vaikka välillä on traktori toinen takapyörä ilmassa kun on painoa kourassa, tai rehua irroitetaan aumasta. ja tyytyväinen oon muutenkin, ei mitään tarvetta "nuorentaa" konetta.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Kyttääjä
Torstaina 22.1. 2004 klo 22:20:13

Message:
Huoh...!
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä:
Torstaina 22.1. 2004 klo 23:00:23

Message:
Polttoaine tankki ei pysy täynnä ja renkaat
kuluu.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Rolle
Perjantaina 23.1. 2004 klo 09:27:25

Message:
Niinpä, kyllä olen myös sitä mieltä että Tarkailijan jutut ovat huuhaa juttuja. Jos vähän verrataan niin viat on aika samanlaisia merkkistä riippuen. Varmasti joku pikkupoijan temppuja. Olen nähnyt naapurin foordia tekevän töitä ympäri vuoden ilman mitään ongelmia, tosin hän hoitaa koneet kun vauvat.. Olen myös nähnyt kuinka foordi heittää kiertokangen lohkon sivusta ulos.

Kaikessa koneissa on vikoja, paljon riippuu millaisessa käytössa kone on ollut sekä käyttäjästa. Jos vaihtaa öljyt ja suodattimet säännölisen ajoin niin kyllä varmasti kestää, ainakin pitempää. Jos kylmällä säällä antaa moottorin kunnon lämmetä korotetulla tyhjäkäynillä ennen käyttöä niin se säästä moottoria varmasti, lisäksi akselit pyörii vaihdelaatikossa niin vaihdelaatikon sekä perän öljyä tulevat myöskin "lämmin".

Uuden koneenosto on vaikeaa, olen huomannut että monet ovat kysyneet palstalla kuinka uudemmat koneet kestää. En osa sanoa. Jotenkin tuntuu että vähän kannattaa katsoa myyntiluvuihin, onko se JD kun on eniten myyty = tyytyväiset omistajat?!?!
Makuasia, kaikki koneet ovat suurinpiirtein melkein sama sorttia tänä päivänä, vai mitä?!
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: nyt on paskajuttuja!
Perjantaina 23.1. 2004 klo 09:41:20

Message:
aski viat 5-6-7-8 tonnisarjat????????????

Ja haista kuule......ET OO TARKKAILIJA IKUNA PÄIVÄNÄ NÄHNY YHTÄKÄÄN VOORTTIA !100 METRIÄ LÄHEMPÄÄ!!!

Mikä hitto muka esim. 5000 Fordin laatikossa (8+2 ei-synkronoitu) voi hajota, jos vaan laatikon käyttäjällä on järki päässä ja tietää mikä on kytkin ja mikä on ei-synkronoitu laatikko? Kysyn vaan.

Toki lähes ikuiseksi suunnitellun vahvan lootankin hajalle saa täysin koneista tietämätön moukka.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: joku vaan
Perjantaina 23.1. 2004 klo 09:41:53

Message:
Kyllä tuo tarkkailija on joku pikku poika joka kirjoittaa näitä juttuja ihan vaan lämpimikseen. Näkeehän sen nyt että siellä ei ole tietoa koneista yhtään. Esim. tuo simpukka vika, eihän niitä simpukoita ole ollut käytössä enään pitkään aikaan kun on tullut tuo täys hydraulinen ohjaus (ei siis pelkkä tehostin).
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Tarkkailija
Perjantaina 23.1. 2004 klo 09:44:24

Message:
Mallistoluettelosta tietenkin puuttui 4000 sori.
Tuo kummastuttaa vaikka on "pekka" tuntevinaan fordit silti ei ymmärrä että simpukka oli 4000 ja 5000 hyvin pitkään tuosta nyt voi tietysti päätellä että se menee kokemattomuuden tiliin.
Aski=vaihdeloota siinä selitys 5000 synkrohommaaan.Kuten alussa kehotin lue maltilla ja JÄRJEN kanssa eikä UHOLLA.Tuokin on aika perusteeton väite että kun "minun "fordissa ei ole tuota vikaa ollut niin sitä ei ole muissakaan Fordeissa.HUOM ! muutin artikkelin otsikkoa jos huomasitte se on nyt TYYPILLISET VIAT se on aivan eri kuin TYYPPIVIAT.On tietysti tuota kokemusta "VÄHÄN" enemmän kuin yksittäisellä traktorin omistajalla,35 vuoden paja toiminnassa on nähnyt jos jotakin.Moni tämän palstan lukijoista oli margariini paketissa lähikaupassa kun meikäläinen väänti Fordin kannenpultteja auki.
Tietysti aina pitää ottaa huomioon että kuskista riippuu paljon miten kone kestää.On sellaisia isäntiä jonka traktoriin ei tehdä muuta kuin huollot ja aina pelittää.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: SS
Perjantaina 23.1. 2004 klo 10:03:14

Message:
Kiitos nuoremmalle väelle kun olette pysyneet melko kohtuudessa vastineissanne.

Puolustaisin näin aluksi nimimerkki "Tarkkailijaa" että on ollut koko ajan kohtelias ja asiallisen oloinen puheenvuoroissaan.

Niin meinaan minäkin olla.

Ihan hyvä, että tuli nuo "tyyppiviat" mainituksi, mutta yleisluontoisesta poikkeava tietosisältö nyt jää vähän köykäiseksi.

Toiseksi, nimimerkin suojissa tehtyjä heittoja ei valitettavasti voida ottaa vakavasti. Ei löytynyt KV:n suurkyselyssä Fordin askeista mainintoja. Keskimääräisissä korjauskuluissakin näkyisi juuri tuon tyyppiset isommat viat.

Olisi edes yksi paikka minkä erittelisi. Siinä VOA pakassakin voi olla eri vikoja. Silti toimii kuin ajatus, kunhan muistaa vapaakytkimen ja sen, että ei peruuta vetävällä peräkärryllä akseli paikallaan.

Jos olisi konemies, erittelisi Fiatit ja Fordit, siis NH - malleissa pitäisi erillään, siksi erilaisia kun ovat nuo.

Kun on listattu 5-6-7-8 - tonnisarja, on muistettava, että jo 5000 mallissakin oli ainakin kaksi eri laatikkoversiota joissa rattaat on eri välitystä ja vaihdekeppien mekanismit erilaiset, DualPoweri tekee eroja, 7000:sa on vinohampaisia rattaita ja laakerointieroja ja painevoitelu.

Tietänee "Tarkkailija" myös mikä se Ford 6000 oikeasti on ?

Kymppisarjassa on aivan eri synkronoitu laatikko. Lisäksi tässä ole eritelty Select 'o Speed - vaihdelaatikkoa, joka esim. tästä omasta koneesta on vaihdettu manuaaliseeen joskus.

Kytkimiä on oman Ford - huoltomiehen mukaan useita malleja, on 12 ja 13 tuuman ja kerametallikytkintä 60-luvun lopulta. Mikäs se sitten se huono on ? Sen kuulemma sen käpäläkytkimen tuntee siitä että on erittäin kevyt painaa alas.

Simpukkavialla varmaan tarkoitetaan tehostetun simpukan vikaa ? Siitä pääsee ostamalla manuaalisimpukan ja olka-akselien ohjausvarret ja pitkän raidetangon. Siihen väliin sylinteritehostaja ja eikun pyörittämään. Multa muuten saa tilata. Se vaikeempi vaihtoehto tietenkin on vaihtaa tehostimen öljyt ja suodatin ajallaan ;-) (Kun se on se säiliön tiiviste NIIN vaikea saada nakkisormilla paikalleen...)

Etuakselin keskilaakeroinnissa ei ole rasvanippaa voipi todellakin alkaa lonksumaan, en tiedä. No, syksyllä avasin mm. olka-akselisysteemit ostamastani viistonnisesta, painelaakereista ei ollut kuin riekaleita jäljellä. Ja oli ollut jo kauan silleen. Eikä muuta kuin rasvaa olis tarvinnu ehkä kerran 5000 tunnissa...Ja sitten väitetään ohjausta raskaaksi....

VOA - kytkimen ymmärrän mutta harvoin vaatii kiireaikana remonttia. Se nyt on semmoinen kiusa jota sietää talveen asti mutta oikea Ford-korjaaja toisaalta jolla on ne nostokoukut nin vaihtaa osat melkeen odottaessa - tai ehkä täällä päin vaan on Fordin huoltoliikkeissä miehiä eikä nahjuksia.

Hydrauliikasta en olisi aikaisemmin uskonut mutta nyt uskon kun piti lusikoida se kirjava mönjä pois omasta hankinnasta. Kyllä se hydrauliikka kumminkin näköjään aika pahannäköistä läpäisee...

Pehmeää terästä ei ole "Tarkkailija" nähnytkään jos ei ole kertaakaan katsonut niitä kotimaisen vetokoukun jatkettuja nostohaarukan ja nostotangon välisiä tappeja. Muuten ei tarvii nostovivustoja uusia vaikka olisi useampi apusylinteri.

Taitaa vanhalla olla muistossa Majurin nostotangot. Niitä kyllä meni kynnössä pauks mutta taisi olla varoventtiilikin jumissa.

Sähköistä on kyllä varaa sanoa että ei vanhemmissa niitä edes paljon ollut ja silti toimii. Joka johto. Jarruvalot. Mittarivalot. Säätäjä. Tasavirtalaturi. Tuntimittari. Alkuperräiset umpiot. Lätkävilkut. Kaukovalon merkkivalo. Tule "Tarkkailija" käymään ja ihaile, jotta edes yhden kerran ennen poismenoasi näät toimivan Voortin, olet tervetullut. Ja jos et sitten kuitenkaan kerkiä, pojanpoika sitten näyttää sun pojanpojalle.

Ei siis kiirettä. Ford kestää.

Ystävällisin terveisin

SS
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 23.1. 2004 klo 10:23:30

Message:
Kyllä ford on ihan hyvä kone. Olihan se 80-luvulla pohjolan ostetuin traktori. Ja onhan foortia käytetty paljon raskaissakin töissä. Onhan esim. 5000 foortia rajaton määrä vammaksen kaivinkoneen alustana. Ja sitten 7000:sta ja 8210:siä myös käytetty paljon salaojakoneen alustoina.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: SS
Perjantaina 23.1. 2004 klo 10:31:08

Message:
Jaahas, tuli "Tarkkailijalta" lisää, ennemn kuin ehdin kissaa sanoa.

Tarkkailijan maininta margariinista ja sanavalinnat "pelittää" ja "sori" taitavat tulla maamieskoulun peesee luokasta...juppihommaa.

Täällä perämetässä se on voita. Markariini soppii enintään teräketjuun jos sinnekään.

;-)

t S.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: mot
Perjantaina 23.1. 2004 klo 10:59:31

Message:
Huuhaa pelle koko Tarkkailija. Taatusti.
Kirjoittaa:

"Aski=vaihdeloota siinä selitys 5000 synkrohommaaan."

HAHAHAHAHaaaa....vai selitys Ford 5000 synkrohommaan.
Ja missäs 5000:ssa on sitten synkrohommia lootassa?

Kerroppas se minulle.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Tarkkailija
Perjantaina 23.1. 2004 klo 14:08:58

Message:
Valitettavasti myös Fordin synkrot kuluu,mutta näillä konsteilla ne saa kulumaan vielä vinhemmin:1:Kun vaihdat alempaan vaihteeseen hyppää aina yksi vaihde yli tai jopa useampi.2:Revitä heti kylmänä lootaa kuin kesä kuumalla 3: Älä vaihda rauhallisesti vaan aina kuin formulassa.4:nojaa vaihdekeppiin niin saat samaan syssyyn siirtäjätkin uusintaan.
Synkro aski kuluu joka kerta kun vaihdat vai eikö fordissa? Tämä on kaikkien synkrolootien ominaisuus käyttö kuluttaa .On niitä niin monta ollut tuossa lattialla levällään on ollut Valmetin ,Fordin ,Fiatin ei siinä ole ihmetelty ne on korjattu ei siinä uhoominen auta kone kuntoon ja taas homma käy."mot " paljastaa nyt kokemattomuutensa no se siitä."SS" hyvä kirjotus siinä tuli monelle esittämälleni vialle vahvistus.
Esittäkää tekin muut asiallista tietoa koneistanne
minä yritän olla tasapuolinen .Mutta jos ei ole tietoa on tietysti vaikea kertoa mitään muutakuin uhota.Asiallisuutta ja malttia pojat !!!!!!!!
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Uber
Perjantaina 23.1. 2004 klo 14:23:39

Message:
No minusta vaan tuntuu että yrität provoisoida ja pahemman kerran. Jos teet Valmetista jonkinlaisen analyysin niin voin rueta uskomaan ettet puhu ihan täysin Suomalaisen puolesta.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: mot=m.o.t.
Perjantaina 23.1. 2004 klo 14:35:42

Message:
"Synkro aski kuluu joka kerta kun vaihdat vai eikö fordissa? Tämä on kaikkien synkrolootien ominaisuus käyttö kuluttaa .On niitä niin monta ollut tuossa lattialla levällään on ollut Valmetin ,Fordin ,Fiatin ei siinä ole ihmetelty ne on korjattu ei siinä uhoominen auta kone kuntoon ja taas homma käy."mot " paljastaa nyt kokemattomuutensa no se siitä."

Kuules ns. Tarkkailija.

Vastaa nyt siihen kysymykseen mikä siinä Ford 5000:n laatikossa muka syö synkrorenkaat, ja miten sen synkronointi ei muka pelaa?
Et antanut vastausta tähän...nyt on kyseessä siis Ford 5000, ja samaa 8+2 lootaa on olut mm. 5600, sekä 5610 ns. farmarissa vielä 1990-luvulla ns. KMK III sarjasskin.
Kerro meille sen lootan synkronoinin korjauksesta jotain.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: pekka 2
Perjantaina 23.1. 2004 klo 15:15:21

Message:
Kun oppii ajamaan niin fordissa lakkaa synkrot kulumasta. Käytä välikaasua ja kaksoispolkaisua.

Eivät kulu ei.....

Eikä tarvi korjata, liekö sen takia poisjättäneet?
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: SS
Perjantaina 23.1. 2004 klo 15:51:17

Message:
Joo vaikka minulla on täällä toimistolla kone aina auki nin täytyy välillä töitäkin tehdä. Tarkkailijalla on näköjään jäänyt tänään lattialle paritkin "askit" kun se koko ajan roikkuu netissä ihmisiä vedättämässä.

Eiköhän Pekka, mot, jussi, uber, et al lähdetä toiselle palstalle, käydään laittamassa Voorti roikan päähän ja lähdetään tänä perjantaiehtoona kiskalle kahvelle. Pääsee Tarkkailijakin urakan alkuun. Se nimittäin se lattialla oleva aski on Porschen. ;-)

terv SS


RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Uber
Perjantaina 23.1. 2004 klo 16:33:08

Message:
Joo passaapi mulle. Ja sinä tarjoot? :D
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä:
Perjantaina 23.1. 2004 klo 16:44:28

Message:
Aski voi olla myöskin nortti-aski.
Siitäkö muka ne synkro ongelmat alkaa
kun aski onkin vaihdeloota.
Syököön tarkkailija vaan margariinia ja
pitäköön turpasa kiinni kun miehet puhuu
traktoreista.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: SS
Perjantaina 23.1. 2004 klo 17:03:53

Message:
Joo, kaffe tippuu jo !

Resitenttiä.

Lähettäjä: tuls säää kans kaffel älä seen Tarkkaljan kans enä riitel'

Sill o' muit murhei. Kontta juur Voorti simpukakuulitte peräs pajanurkas...

;-)

terv S

RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Jee Jee
Perjantaina 23.1. 2004 klo 18:54:26

Message:
Olipa hyvä juttu tämä forsonin viat,tais ottaa pannuun kun löytyy noita vikoja fordistakin.Mutta niinhän feerkufanitkin poltti päreensä saatikka JD omistajat.Nyt odotellaan VALMETIN vikoja TYYNTÄ MYRSKYN EDELLÄ TV:JEE JEE
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 23.1. 2004 klo 19:11:12

Message:
Olen nimimerkki SS:n kanssa täysin samaa mieltä.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: rape
Perjantaina 23.1. 2004 klo 19:14:50

Message:
Ite en omista ku 4-tonnisen foordin vm 70(jossa ei edes voa-akseli pyöri omia aikojaan). Olen läheltä seurannut velipojan maatila- ja koneurakointihommia, jotka hoituu Foordeilla ja NH-koneilla (mm.turpeennostossa), vuosien saatossa varmaan kertynyt 10-tuhansia tunteja. Eivätkä ole helepolla koneet päässeet, kaikki on otettu irti. Joskus meikäläistä on hirvittänyt ne ns. ruuvatut tehot! Hyvin on koneet näköjään kuitenki kestäny ja noita "tarkkailijan tyypillisiä vikoja" ei oo esiintyny ja velipoika sanoo ettei muuta merkkiä, ei etes harkitte näillä näkymin. Tosiaan huuhaa- kirjotuksia se tarkkailija sepustelee. Ei oo 35-vuoden kokemusta. Koko "mies" ehkä n.15v vanha!
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: SS
Perjantaina 23.1. 2004 klo 19:22:45

Message:
No taitaa Fordin tonnisarja olla tällä hetkellä Suomen toiseksi eniten viety traktorimerkki. Valtrat sentään tulee tehtaan linjalta hienoina maalinhajuisina ja lyttyyn runnotut 30 vuotta vanhat viistonniset sinne kansilastina perään.

Kumma kun Zambian Miehen pihaan ajettuna ne "soikeet" pytyt kummasti oikenee.

Lue esimerkiksi seuraava linkki:

http://www.mitalai.com/EN_UsedTractors.htm

terv SS

RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: rape
Perjantaina 23.1. 2004 klo 22:15:44

Message:
Niinpä!
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: DB
Perjantaina 23.1. 2004 klo 23:27:39

Message:
Tarkkailija.Zetorin tyyppiviat kun luettelet niin voin kertoa oletko asiantuntija.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Poru.
Lauantaina 24.1. 2004 klo 08:58:54

Message:
Nyt on foorti miähiä loukattu verisesti.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: kriti
Lauantaina 24.1. 2004 klo 13:56:33

Message:
Jos Tarkkailija moitit minun 505 niin kyllä suutun ja verisesti JÄMTI ON NIIN jossakin se raja pitää olla.Muuten mainitkaa mitä hyvää tuotetta on britit saaneet aikaa,sieltä on kaikki oma teollisuus kadonnut esim:autot ym,nekin oli aivan paskoja.Nyt siellä tehdään toyotaa jossa on vikoja kiitettävästi.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: hohhoijaa
Lauantaina 24.1. 2004 klo 16:01:33

Message:
eipä oo näköjään voortissa hyvää kun syyläri ja
vesipumppu.
Itselää kokemusta kolmesta: 4000, 5000 ja 6600
nelitonnises oli tosiaan lohkovika kun 68 mallista
ruostui putki puhki vuonna 92
5000 oli kaivinkoneen alla n 10000 tuntia.
ei ainuttakaan remonttia !
6600 samoin kaivinkoneessa: moottori tehottomampi
kuin 5000. Takareisi hajosi 2 kertaa kun renki
ryskytti maantiellä kuopasta toiseen urku auki
muuten kesti sen minkä edellinenkin

Kestävämpää saa hakea. Parempia voi olla. Jokainen
tykkää omastaan.

RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: kuka
Lauantaina 24.1. 2004 klo 20:31:50

Message:
Tarkkailijja ankea lapsuus,lelut naulattu lattiaan kiinni ikkunat metsään päin.Eiköhän se vielä iloksi muutu,kun saat revittyä sorkkaraudalla sen Majurin näkösen traktorin irti.Pöriristele sillä sitten pitkin pirttiä,äläkä sekaannu miesten juttuihin.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Tarkkailija
Sunnuntaina 25.1. 2004 klo 09:50:39

Message:
Nyt on tapahtunut valitteva väärikäsitys että jokaisessa fordissa olisi nämä aski viat eihän toki kyllä fordin loota kestää vertailun kaikkiin muihin merkkeihin se on saletti.Mutta joitakin tapauksia on ollut mutta ei voi yleistää.Jos vedetään yhteenveto fordin heikko alue on kieltämättä moottorin seutu,jotenkin laatu heittelee ku jotkut pääsee jopa 10 tuh.h.ennen kuin tarvitsee tehdä peruskorjausta kun taasen samankin sarjan moottoreita avataan alle 5000 tunnin.Universaaliöljyllä saa kyllä lyhennettyä moottorin ikää tehokkaasti.Samoin hyvin yleinen moka on kun ei raaksita vaihtaa ilmanpuhdistajaa.
Isojoen konehallin edustaja käy harvase viikko ja kertoi että kyllä fordiin paras myyntiartikkeli on vaihtomooottorit.Mitä tulee tuohon isoimpien NH perä ongelmiin yhtään maatalousajossa ollutta ei ole meidän pajassa avattu mutta suokoneet on asia erikseen .Nykyään perärustinki on vahvistettu noin pari vuotta sitten,elikkä kyllä ongelma on mennyt tehtaalle saakka.Siitä oli eräässä NH mainoslehdessäkin maininta,että perää on vahvistettu.Rakentavaa keskustelua toivoo:Tarkkailija
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: SS
Sunnuntaina 25.1. 2004 klo 12:41:22

Message:
Niin, Tarkkailija. Nyt on ääni muuttunut kellossa. En ole ennen nähnytkään, että oikea huoltamoyrittäjä puhuisi niin ylimielisesti. Se on taidelaji että osaa myös neuvoa käyttäjää kun se tulee ensimmäiseen huoltoon, että ei sen jälkeen tarvitse tulla takaisin kuin ennakoivaan ja määräaikaishuoltoon. Se on pitemmän päälle huoltoyrittäjällekin kannattavampaa, kun ei ole raivopäisiä pettyneitä pahaa kelloa kilisyttämässä.

Huoltoyrittäjä muodostaa osan konemerkin laadusta, siitä ei pääse mihinkään.

Viimeisessä KM:ssä oli traktoria vaihtamassa olleen kokemuksia, ja hän moneen kertaan toisteli että hyvä ja neuvova huoltoyrittäjä on kullan arvoinen.

Jokaisessa traktorissa on paikka joka ensiksi kuluu tai hajoaa. Siitä kun saa yksilöityä tietoa niin voi ennakoida huollossa ja tarkastaa tilanteen.

Esimerkiksi , kahvista vetoa, että kun vaikka 2000 Fordistia nyt juoksee talliin ja katsoo imusarjan etupäässä olevan kumikauluksen (semmoinen mutka) niin ainakin muutamalla on halkeamia sivuilla, varsinkin moottorin puolella. Sieltä kun saa tomua koneeseen niin ei hyvä. Tarvikeosa on valehtelemati puolta senttiä paksumpaa materiaalia.

Toisaalta, öljyilmanputsari on aina ollut vaikea ihmisille. Onhan se semmoista tunaamista se sen putsaus. Varsinkin jos sitä verkkoa joutuu liottelemaan kovasti

Jäähdytinnesteiden vaihto ei todellakaan näytä olevan huoltomiesten oma-aloitteisesti junailema homma. Joka toinen vuosi, se on paljon, siis ei se tee koneesta sutta jos se ei kestä vanhoja ruosteenesto-ominaisuutensa menettäneitä glykolinesteitä. Jotkut aikanaan käyttivät pelkkää vettä mutta esim. Leylandin käsikirja selvästi kieltää sen ja vaatii lämpimissäkin maissa käytettäväksi inhibiittorilisäainetta.

Käsi ylös kaikki , joiden jäähdytinnesteet on vaihdettu vasta kun vesipumppu jouduttiin irrottamaan. (Siis täällä kanssa, olisiko ollut 15 vuotta)

Jos vaihtomoottori on yleisin kysytty tavara vanhoihin Fordeihin, niin mitä se oikeasti merkitsee ?
a) Vaihtomoottoreita saa vieläkin vaikka traktori itsessään on lähes 40 vuotta vanha
b) Koneen peruskonstruktio toimii edelleen hyvin, jolloin moottorin uudistaminen katsotaan järkeväksi

Lisäksi se, että käyttäjillä on ollut paljon ja pitkään Fordeja ei tee heitä sen enempää jääveiksi kertomaan koneiden kestosta. Rolle tuossa ehkä jopa vähätellen totesi jostakin naapuristaan että se pitää koneitansa kuin vauvaa. Minä taas sanon, että pari senttiä lisää viljan kilohinnasta pois niin alkaisikohan huolto maittamaan muillekin.

Tuo perän ja nostolaitteen vahvistamistarve nyt on aika ilmeinen: Tonnisarjan historian alussa 1965 Ford 5000 nosti 1450 kiloa, New Force 1969 nosti 1750 kiloa. Parhaimmillaan tuossa tutussa perävirityksessä vaaditaan 5000 kilon nostovoimia. Jos 1965 mallissa oli 65 hevosvoimaa niin turboahdettujen tai jopa kuusisylinteristen mallien systeemit ovat tuplanneet tehot. Tottakai pitää vahvistuksia tehdä !

Kun paluuaurahirviö keikkuu päisteessä tonnin etumurkulan kanssa niin taka-akselipaino on 7-8 tonnia. Ford 5000:n omapainoon verrattuna 280 prosenttia !

terv SS
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Mörkö
Sunnuntaina 25.1. 2004 klo 16:48:09

Message:
KUTEN OLEN AIEMMINKIN MAININNUT, TARKKAILIJA ON PELLE JA VOIS LOPETTAA TEKOVIISAUKSIEN LATELEMISEN. SOON ÄRSYTTÄVÄÄ. POTKUT ANTASIN JOS OLIS MINULLA TOMMONEN VELLIHOUSU VERSTAALLA TÖISÄ. KARKOTTAIS ASIAKKAAT TOMMOTTILLA TURHILLA TYHJÄNJORINOILLA. PISTE.


RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: mikko
Sunnuntaina 25.1. 2004 klo 18:14:23

Message:
missäs päin Tarkkailia on ollut paja hommissa tai minkä nimisessä yrityksessä?
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: Riittää
Sunnuntaina 25.1. 2004 klo 19:13:02

Message:
Tarkkailija:

H V. ja ei tarkoita Hauskaa Vappua.
Mee muualle joutavia horisemaan, kiitos.
RE: Onko kyseessä 2 eri asiaa?
Lähettäjä: Kommentaattori
Maanantaina 26.1. 2004 klo 13:05:57

Message:
Nyt tarkkana kaikki!

Pitää olla mielessä sellainen juttu että puhutaanko a) Huoltoyrittäjästä vai b)Korjaamoyrittäjästä!

"että osaa myös neuvoa käyttäjää kun se tulee ensimmäiseen huoltoon, että ei sen jälkeen tarvitse tulla takaisin kuin ennakoivaan ja määräaikaishuoltoon. Se on pitemmän päälle huoltoyrittäjällekin kannattavampaa..."

Kyllä se Korjaamoyrittäjä saa enemmän myytyä eri artikkeleita ja niistä sitä katetta eli "hilloa"
ja vielä lujasti työtä siihen päälle.


RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: 754
Maanantaina 26.1. 2004 klo 14:27:33

Message:
Kyllähän siellä Ford 2000/3000/4000/5000/7000/5600/6600/7600/6700/7700 laatikoissa karahtelee pelkästään hammasrattaat ja nekin vain jos ei vaihteistoa osaa käyttää.
Voortin laatikon saa rikki, kun ajelee ilman öljyjä, tai 27 vuotta vanhat Ford öljyt laatikossa; laakerit kulahtaa ja seuraukset voi tarkkailijakin tarkastelemalla todeta. Muutenpa laatikko on lähes ikuinen.
Tuossa naapurissa oli ford 5000 metsäkone, jolla on ajettu 34000 tuntia ja siihen on tehty yksi moottoriremontti, joten kai se on vaan ollu jotenki heikko. Tällaisia esimerkkejä tiedän muitakin. Toisen naapurin 7700 moottorilla ajettiin 10000 ja sitten vaihdettiin puolimoottori, tosin kierroksia mylly otti lähemmäs 3000. Syynä yleinen kuluneisuus.
Itsellä pihalla 7700, jossa tunteja 6000 ja alkuperäinen kone, ei syö ölijyä, eikä huohota. Tuttavalla 7700, jossa tunteja 10000 ja kone on täysi peli, ei öljyn syöntiä, ei huohotusta.
Kerronko ma vielä? En voi moittia moottoreita kovinkaan susiksi. Kaikki em koneet aukaisemattomia.
Vielä yksi esimerkki toisen n aapurin ford 5000 metsäkoneesta, ahdettu ja syöttö auki, kierroksia riittävästi. Moottoria ei ole aukaistu 20 vuoteen ja tunteja sinä aikana kertynyt about 15000. Ajelee umpihangessa 1:sellä ja välillä täytyy antaa henkeä, kun moottori hyytyy(massaa liki 30t ja lunta metri).
Nämä esimerkit eivät ole huuhaata, vaan jokainen voi tulla meillepäin kahtelmaan jos kiinnostaa nähdä ja kokea LEGENDAARISTA KESTÄVYYTTÄ.
RE: Ford-NH tyypilliset viat
Lähettäjä: e.d
Sunnuntaina 01.2. 2004 klo 14:20:33

Message:
n