Aihe: Hihnat & remmit...
Lähettäjä: Typerys
Perjantaina 02.1. 2004 klo 17:05:01

Viesti:
Niin eli minkä takia niitä hihnavetoja käytetään niin paljon, vaikka tiedetään, että ne kestävät vain jonkin aikaa, ja sen jälkeen pitää vaihtaa ja vaihtojen välillä usein kiristetään...

Esimerkiksi ainakin suuressa osassa traktoreitahan ovat kampiakseli, nokka-akseli ja syöttöpumppu samassa linjassa siten, että niiden veto on järjestetty käytännössä ikuisilla hammasrattailla... Miksei samanlaisia systeemejä voisi käyttää autoissakin... Ja miksi tuulettimet , pumput ja laturitkin ovat hihnavetoisia?

Eli yksinkertaistettuna, miksi tehdä hihnavetoja, vaikka ne kuluvat, ovat epäluotettavia... Ja hammaspyörät vähintäänkin yhtä kestäviä, kuin moottorin muutkin osat... Ja tuskin yksinkertaiset hammaspyörät sentään niin kauhean kalliitakaan...
RE: Hihnat & remmit...
Lähettäjä: Sahlwille
Perjantaina 02.1. 2004 klo 17:14:04

Message:
Kyllä se taitaa olla hintakysymys, äänikysymys ja painokysymys. Eikä nämä nykyiset moottorisuunnittelijat taida ajatella moottoreista niin pitkäikäisiä kuin ennenaikaan.
RE: Hihnat & remmit...
Lähettäjä: TKH
Perjantaina 02.1. 2004 klo 18:28:56

Message:
KYllä näyttää insinöörit tulleen toisiin ajatuksiin,ketjuvedot alkaneet yleistymään ja esim uudessa VW transportterissa on ratasveto.
-ilmeisesti ko. autolle sattuneet lukuisat konerysäyksistä johtuneet takuukustannukset on vaikuttanut-