Aihe: Dexta
Lähettäjä: rape
Tiistaina 16.12. 2003 klo 21:41:59

Viesti:
Mitähän pitäis tietää/kattoa, kun on ostamassa Ford Dexta- rattoria vm. esim -61. Tyyppiviat, kulumiset yleensä, nostolaitteet, ohjauslaitteet, voimansiirto, jarrut, sähköt? Mikä on kallein vika, mikä voi "kohdata" omistajaa, jos ei moottoriremppaa ota lukuun?
RE: Dexta
Lähettäjä: kuski
Keskiviikkona 17.12. 2003 klo 11:26:39

Message:
Eipä oikein mikään.Umpirautaa,kuten kunnnon vortsonit.Fordit ovat aivan eri juttu.tutkaile normaaleja käytöstä aiheutuvia kulumisia,perustelee 11200 tuntia mittarissa,kone kerran kunnostettu
RE: Dexta
Lähettäjä: super dexta-64
Keskiviikkona 17.12. 2003 klo 18:41:24

Message:
Itse ostin pari kuukautta sitten super dextan ja mitään traktoreista tietämättä ostin susivehkeen, tuli kone remppa eteen. (ks. öljyvalo vilkuttaa) remontin hinnaksi tuli 1700 euroa. Ota ehdottomasti mukaan joku joka tietää, ellet itse tunne hyvin kyseistä merkkiä. Jos kyseisessä mallissa on jo lukkoperä, katso toimiiko! Jäähdyttäjän kunto. (uudelleen kennotus noin 400-500euroa, tietysti purkaamoiltakin voi löytyä) kytkimen kunto, levyjen vaihto edellyttää aikamoisen purkamisen. Aja ehdottomasti kone kunnolla kuumaksi. Tiedät varmaan itse kuitenkin "pikkuviat", mutta jos voin olla jotenkin avuksi, niin lähetä mailia. Toivottavasti ei kuitenkaan käy, niin huonosti kuin itselleni. Luulen että minun tapaus oli ääripäästä.
RE: Dexta
Lähettäjä: jagr
Keskiviikkona 17.12. 2003 klo 20:55:25

Message:
Dextaan saa joitain osia kohtuu halvalla, esim. ohjauksen korjaussarjan ja koneen korjaussarjan.

Etupyörien hölskyminen kertoo joko löysistä pyöränlaakereista tai sitten olka-akselin holkkien väljyydestä, itsellä pitäisi uusia nuo holkit. Niitä saa NH liikkeestä.

Pumppaava tyhjäkäynti kertoo Simmsin pumpun käynnintasauskalvon venymisestä/puhkeamisesta, osia saa ja ei ole hirmu kallis.

Perän ja vaihteiston öljyt on hyvä tarkistaa, Valmettimainen ulina (joka vallussa ei ole vika vaan kuuluu asiaan) liikkeellä ollessa perästä ei kuulu asiaan. Jos on alkuperäiset kettingistä värkätyt nostolaitteen sivurajoittimet niin ne todennäköisesti on hakanneet ulosottoaksilan ympärillä olevan laipan hajalle josta seuraa peräöljyn vuotoa. Ohjausvaihteen öljyt kannattaa tarkistaa kanssa.

Jarrut kannattaa tarkistaa, jos ei ole säätövaraa niin hihnojakin saa, muistaakseni IKH:lla on sellaista niitattavaa tavaraa. Säätö tapahtuu jarrukilven reiästä meisselillä vääntämällä semmoista hammasratasta, reikä on peitetty sivuun kääntyvällä peltiläpykällä.

Muutenhan se laitos on tehty umpiraudasta, tehoa ei ole kauhiasti mutta toisaalta ei se paljon painakkaan, kyntäminen ym. pitoa vaativa homma on melkoista taiteilua jos ei ole lukkoa (superista vasta löytyy, omassa ei ole). Kaksoiskytkinkin taitaa löytyä vasta Superista, omassa on yksilevyinen. Se katkaisu ei ole kovin kummoinen homma, päivässä tekee kytkinremontin eikä pidä kiirettäkään.

Useimpiin näkemiini Dextoihin on laitettu vaihtovirtalaturi ja kahden 6 voltin sarjaan kytkettyn akkun viritys on muutettu yhdelle 12 voltin akulle, siihen PÖ-säiliön edessä olevaan tilaan mahtuu kesäkäyttöön riittävä 12 voltin akku, kiinnityksen kanssa kannattaa olla tarkkana ettei se liiku ja jumita kaasuvivustoa (kiva ylläri kun kaasu hirttää maantiellä kiinni...)
RE: Dexta
Lähettäjä: dexta
Torstaina 18.12. 2003 klo 15:22:24

Message:
Kerrohan nyt JAGR miten tuon ohjaus simpukan öljyt tarkistetaan/lisätään.
Viimme talvena ostin fordson dexta specialin ja siinä oli päässyt vettä jostain ohjaussimpukkaan joten simpukan toinen puolisko otettiin irti sulan aikana eikä ole sen koomin jäätynyt, mutta ei uusia öljyjäkään ole sisälle laitettu!
RE: Dexta
Lähettäjä: jagr
Torstaina 18.12. 2003 klo 19:33:39

Message:
Lainaan tähän englanninkielisen ohjeen kirjasta Ford Shop Manual FO-201 kohdasta ohjausvaihteen kokoaminen: Remove the bleeding plug from upper end of the steering column and pour the lubricant (90W) down the center of the main nut until the the upper end of the worm shaft is just covered.

Tuo worm shaft on ohjausakseli ja sen yläpäässä on se "matopyörä" jonka urissa kuulat ovat. Käytännössä melkein koko ohjauspylväs täyttyy öljyllä koska se aksilan yläpää on melkein sen pylvään yläpäässä. Siinä on ihka oikea stefa yläpäässä joten kai sen on sitten tarkoitus olla täynnä öljyä. Lisää öljyä voi kaataa sisään kun irrottaa ratin keskellä olevan ison mutterin, sen "matopyörän" keskellä on reikä josta öljy menee hyvin alas.


RE: Dexta
Lähettäjä: Kirjaviisas
Torstaina 18.12. 2003 klo 23:55:07

Message:
Mikäli olen asian oikein ymmärtänyt, niin se kaksoiskytkin on lisävaruste, joka joko on koneessa, tai sitten se ei ole, pelkästään mallin perusteella hieman vaikea sanoa. Mutta tämä on minun käsitykseni, ei varsinainen tieto...
RE: Dexta
Lähettäjä: jagr
Perjantaina 19.12. 2003 klo 17:41:00

Message:
Taitaa olla Kirjaviisas oikeassa. Joka tapauksessa minun 61:ssä ei ole, se on ihan perusmalli.
RE: Dexta
Lähettäjä: PEKKA
Perjantaina 19.12. 2003 klo 20:18:53

Message:
OSTIN PAPERITTOMAN SUPER DEXTAN. YRITÄN SITÄ RE-
KISTERIIN. NEUVOKAA MISTÄ LÖYTYY VALMISTEKILPI
TAI VALMISTENUMEROMEISTOS. KIITOS ETUKÄTEEN.
RE: Dexta
Lähettäjä: PEKKA
Perjantaina 19.12. 2003 klo 20:38:21

Message:
OSTIN PAPERITTOMAN SUPER DEXTAN. YRITÄN SITÄ RE-
KISTERIIN. NEUVOKAA MISTÄ LÖYTYY VALMISTEKILPI
TAI VALMISTENUMEROMEISTOS. KIITOS ETUKÄTEEN.
RE: Dexta
Lähettäjä: PEKKA
Perjantaina 19.12. 2003 klo 20:40:22

Message:
OSTIN PAPERITTOMAN SUPER DEXTAN. YRITÄN SITÄ RE-
KISTERIIN. NEUVOKAA MISTÄ LÖYTYY VALMISTEKILPI
TAI VALMISTENUMEROMEISTOS. KIITOS ETUKÄTEEN.
RE: Dexta
Lähettäjä: super dexta-64
Perjantaina 19.12. 2003 klo 22:12:42

Message:
ohjekirjan mukaan: Moottorin numero, meistetty sylinteriryhmän vasempaan sivuun.
RE: Dexta
Lähettäjä: pekka n
Sunnuntaina 21.12. 2003 klo 16:09:40

Message:
Kyllä tavallisessakin Dextassa on lukko, ei tarvitse olla Super Dexta. Jos tavallinen Dexta on vm. 1962, niin siinä on tasauspyörästön lukko.
RE: Dexta
Lähettäjä: ash
Perjantaina 17.9. 2004 klo 20:30:59

Message:
Mistä Simmsin pumpun käynnintasauskalvon saa hankittua. Voiko sen liimalla paikata pysyykään siinä jokin tiiviste liima tms silikooni mulla on siinä pieni repeämä.