Aihe: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: Jokke
Sunnuntaina 30.11. 2003 klo 23:08:15

Viesti:
Onko kuka perehtynyt viistonnisen nostolaitepuolen mysteereihin. Ei nouse jollei ensin vedä asennonsäätövipua täysin yläasentoon. Toisinaan vielä joutuu tyhjäkäynnillä vähän polkaisemaan kaasuakin. Joudun muutenkin vähän purkamaan Fordia ja voisin samoin tein katsoa nostolaitettakin. Hämärästi muistan jossain perän uumenissa olevan hydr. suotimenkin?
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: ML
Maanantaina 01.12. 2003 klo 07:29:38

Message:
Temppuilu F3000:ssa johtui vuodosta imupuolella,
ei saanut kunnolla öljyä.
Pumppu moottorin kyljessä josta putki perän
sisään,jossain välillä voi putkeen tulla vuoto
kohdassa missä joutuu ahtaalle. Fordin pumput
on kestäviä joten ei todennäköistä että vika olisi pumpussa. Tarkistaisin siis putkien kunnon. F3000:n toimii ja nostaa niinkuin uutenakin, oliskohan 5000 tehty samalla tavalla?

RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: Meca
Maanantaina 01.12. 2003 klo 10:43:20

Message:
Fordin nostolaite on ihmeellinen kapistus. Omassa nelitonnisessa nosti muuten yleensä hyvin, mutta jos perään laittoi lietteensekoittajan, alkoi nostaa vasta kun vipu oli yläasennossa ja veti kerralla ylös asti. Jos taas perään laittoi kippaavan mallisen haravan, alkoi yläasennossa rytkyttää harvaa ylös ja alas niin että koko traktori pomppi. En sitä koskaan sen kummemmin tutkinut, ihmettelinpä vain.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: Jokke
Maanantaina 01.12. 2003 klo 12:59:47

Message:
Tiedä sitte. Löysin perämurikan kylestä hydr. virtausnopeuden säätimen, oli minimissä, väänsin max. Kone leviänä, ei pääse testaamaan vielä. kirjotan jahka saan koneen kokoon.

Katton sitä imuputkea jahka saan hilattua perseeni takas verstaan puolelle. Sain sinne semmosen eläkeläisrasvanäpin montteeraamaan ilmaseks tota Fordia, enkä välitä vähäänaikaan mennä häiritteen. Nauttikoon ny.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: SS
Maanantaina 01.12. 2003 klo 14:06:26

Message:
Ei ole aukasusta kokemusta, mutta ongelma on hyvin tuttu. Alusta asti viistonnisesa kylmillä öljyillä on ollut juuri tuota oireilua. Kun vaan odottelee ja antaa koneen käydä niin nostolaitteet alkaa nostaa ihan itsekseen- esim. vartin päästä. On muuten tosi vaarallista kun menee vaikka kylvölannoittimen ja pyörän väliin ja unohtaa että nostovipu ei olekaan täysin alhaalla.

Luulin että tämä toimintamalli on ominaisuus mutta kun tuli taloon toinen eikä prakaa ollenkaan niin varmaan se on sitten vika ollut alusta asti. Olihan se kone useammassakin täyshuollossa merkkihuollossa aikanaan ja mainitsin siittä ongelmasta ja suotimet huollettiin ja paineet mitattiin mut ei silloin löytynyt vikaa. Kuulemma joku matalapaineella aukeava/sulkeutuva venttiili jumittaa satunnaisesti auki, jolloin paine ei nouse ollenkaan

Meillä oire on aina yhdistynyt kylmään ilmaan ja vähintään parin viikon käyttämättömyyteen. noin 7-10% annos sitä Ford 69A peräöljyohennetta on toistaiseksi poistanut ongelman. Se vaan tuntuu haihtuvan pois koneesta muutamassa kuukaudessa jos kuumaa ajoa on paljon.

Muuten se virtausnopeuden säädin täysin kiinni-asennossa vaikuttaa juuri noin:ei nosta ollenkaan ennen kuin vetää vivun sinne taka-asentoon peltiliipareen taakes. Silloin jokin mekanismi painaa sen virtausnopeuden säätimen pois käytöstä. Tämä on siksi että kun vetovastussäädöllä rajoittaa nostonopeutta niin on mukava kun aurat nousee päisteessä nopeammin ylös.

Jos ei nouse kynnössä päisteessä vaikka siirtää kahvan taakse, voi asia johtua siitä että nostolaitekahvan ja akselin toisiinsa lukitseva kiila on kulunut ja tulee "klappia". Uusi tiukempi kiila auttaa.

Vetovastussäätöasennolla muuten nostolaite ei toimi kuin täysin ylhäällä tai löysänä alhaalla. Sitten kun lähtee ajamaan ja työntövarsi puskee traktoriin päin, alkaa nostolaite nytkyttämään maasta ylöspäin. Pehmeä alaslasku säätövivusta temppuillen on semmoista tärinää ja rynkytystä koska ventiiliin vaikuttaa sekä nostokaaren mekanismi että se työntövarren korvakkeelta tuleva työkoneen painon aiheuttama liikutus.

terv S
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: Jokke
Maanantaina 01.12. 2003 klo 17:37:17

Message:
Kiitän ja kumarran. Hyvä ja selväsänainen esitys.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: Jokketaas
Maanantaina 01.12. 2003 klo 17:44:13

Message:
Mites sitte, onko tietoo ford 5000 ohjaustehostimen säädöstä. Se on toi malli joka on tuon etupään valumöhkäleen sisään rakennettu. Siinä on haarukassa kaksi säätöruuvia. Liekö noille joku nyrkkisääntö olemassa. Se on nyt purettuna ja meinaan pistää uudet tapit. Ovat nimittäin aikalailla keränneet välystä vuosien saatossa. Siinä kokooma vaiheessa pitäis tietää tuo säädön ideologia, jää nimittäin senverran pahan kynnen taa kun on etupää koottuna.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: kans 5000
Maanantaina 01.12. 2003 klo 22:39:52

Message:
jouset siellä viistonnisen nostolaitteen kannen alla kannattaa tarkistaa samalla, ittellä on joskus ollu poikki. toimi silti kunnolla, niin kuin nytkin. mitään edellä kuvattaja ongelmia nostoliikkeen kanssa ei ole ollut. suodatin on kans siellä kannen alla putken päässä.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: Jokke
Maanantaina 01.12. 2003 klo 22:49:14

Message:
Joo. Aatelin nääs sen suotimen vaihtaa. Ollut historian hämäristä sama.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: teppo
Maanantaina 01.12. 2003 klo 23:03:21

Message:
Mahtaisko jostakin saada suomenkielellä Ford 5000 korjausopasta tms.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: Constant mesh
Tiistaina 02.12. 2003 klo 08:28:05

Message:
Kyllä se on juuri tuo SS:n mainitsema matalapainepiirin venttiili joka juonittelee... Meillä vaihdettiin sinne uusi O-rengas ja puhdistettiin venttiili perin pohjin--->vika poistui, mutta nyt kun kone taas seisoi puoli vuotta vika tuli uudelleen...olis kait pitäny laittaa alakuperänen O-rengas, laitettiin vaan tavallinen alkuperäsen näkönen... Ja korjaamo käsikirja löytyy hyllystä.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: kans5000
Tiistaina 02.12. 2003 klo 21:46:35

Message:
Missä se matalapaineventtiili sijaitsee ??
Itse vähän virittelin 5000nista viimme kesänä näin: Kun vaihdoin tuota hydrauliikka suodatinta tutkin sitä rakennetta tarkemmin. Sen putken päässä jossa suodatinkin on, on myös venttiili melko lievällä jousella, tämäkö on se matalapaine venttiili ??. Tuo venttiili pitää siinä putkessa sitten jonkinlaista painetta ja siinä putken kyljessä on suodattimen kohdalla hyvin pieni reikä josta öljy pääsee suodattimeen. Mulla oli joitain epäilyksiä että siellä putkessa pitäis säilyä riitävästi painetta. Mutta kun se suodattimelle menevä öljyreikä oli niin pieni, Porasin siihenputkeen 4 jotain 5mm reikää lisää, niin että öljy menee paremmin suodattimelle. Sitten kansi paikoilleen ja kone käyntiin. Ei toiminut. Kierroksia piti olla noin 1300 ennenkuin nostolaite alkoi nostaa. Eli virtausta ja sen kautta vastapainetta siinä putkessa tuli vasta noilla kierroksilla riittävästi. Voimaa ja nopeutta kyllä sitten tuntui olevan kunhan varret vain lähtivät nousemaan. No kansi uudestaan auki ja niiden neljän reijän päälle jonkin verran hitsiä päälle, ei nyt kuitenkaan aivan umpeen, konettahan oltiin virittämässä ! Ja niin alkoi toimimaan. Ei muuten tälläistä mutta kun kone on kovassa käytössä,ja myöskin kunnossa, niin pidetään siitä sitten huoltakin.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 03.12. 2003 klo 01:43:29

Message:
Kerran minua yritettiin saada poikasena ymmärtämään sen 5000:n nostolaitteen toimintaa.

Pumppu työntää virtausta koko ajan. Öljy kulkee ensin virtauksensäätöventtiilin (nostonopeussäätö) kautta, jonka kanavan sulkeminen pakottaa muun osan öljystä ohivirtauskanavan kautta takaisin peräkoteloon. Tämän ohivirtauksen tasapainottaa erityinen ohitusventtiili. Siihen virtauksensäätöventtiiliin on kytketty ohitustoiminta, joka kytkeytyy kun säätövipu on yläasennon "hakasessa".

Virtauksensäätöventtiilin jälkeen öljy kulkee vapaavirtausventtiilille, josta öljy edelleen menee suodattimen läpi peräkoteloon. Suodattimen yhteydessä on jousikuormitteinen paineenpitoventtiili, joka pitää vapaakiertopiirissä jonkin vastapaineen.

Kun pääventtiiliä aukaistaan nostoon, riittää ko. venttiililtä tuleva matalapaineinen öljy muljauttamaan vapaakiertoventtiilin kiinni, jolloin paine nousee vapaavirtauskanavassa nopeasti ja työntää samassa kanavassa olevan takaiskuventtiilin
auki ja paine pääsee valitsinventtiilille josta voidaan valita nostolaitesylinteri tai kippiulosotto. Paineellinen öljy nostaa nostolaitetta.

Kun nostolaitteen sylinteri on pidentynyt sopivasti, vivusto asettaa pääventtiilin taas vapaa-asentoon, vapaakiertoventtiili kopsahtaa auki ja vapaakierto alkaa. Takaiskuventtiili pitää sylinterin edelleen paineellisena.

Alaslasku tapahtuu varmaankin niin, että pääventtiili päästää paineen sylinteripiiristä suoraan peräkoteloon.

Eli sellaisen nostamattomuuden voisi aiheuttaa siis
- liian pieni/suuri vapaakierron paine (suodatin tai paineenpitoventtiili )
- jumittava tai liikaa vuotava vapaakiertoventtiili (se o-rengas !)
- pääventtiili ei liiku oikeaa liikerataa (vivuston säätö !)

Olisipa jokin animaatio niin näkis ne venttiilit

terv S
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: nikolaus
Perjantaina 05.12. 2003 klo 14:09:30

Message:
Lieneekö jostain eteläsuomen suunnalta, tahi postitushommeleista saatavissa ford 5000 korjausopasta tms.
RE: Ford 5000 nostolaite temppuilee
Lähettäjä: tane II
Perjantaina 05.12. 2003 klo 14:22:24

Message:
Ford 5000-7710 Korjausopas
Tuotenro: FO42
ISBN: 0872884228
Kieli: englanti
Hinta: 29,9e

siis: http://www.alfamer.fi/