Aihe: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 26.11. 2003 klo 18:38:18

Viesti:
Moi,

Tuli sitten hankittua Fordson Major (ja jotain...)Nyt sitten olisi tiedonjano valtava ja vaikka netistä paljon löytyykin, niin lisää kaivataan (juu, pientä laittoo se vaatii vaan...). Perässä on Hydro Master-'kaivuri'. Kuvat oheisesta vekottimesta on:

http://www.saunalahti.fi/~jna1/PICT0513.JPG
http://www.saunalahti.fi/~jna1/PICT0511.JPG

Traktoria varmaan laitettu ja muunneltu käyttötarkoitukseen sopivaksi elämänsä eri vaiheissa ja tuollainen siitä on sitten tullut.

Osaisittekos suoralta kädeltä sanoa faktoja traktorista. Sarjanumeroita tms. ei ole nyt käsillä, kun en tajunnut niitä katsella. Pitää joskus käydä mökillä katsomassa ne ja ottaa runsaammin kuvia.

Käyttö- ja huoltokirjoille olisi tarvetta.. löytyisikö keneltä. Tai tietoa, mistä niitä saa.

Kiitos jo etukäteen :)
- Jarkko

PS. Jep, toimii - pikainen polttoainejärjestelmän puhdistus ja talvidieselit sisään ja eikun käyntiin. Kaivuri toimii myös, tosin muutama sylinteri kaipaisi uusia tiivisteitä työntövarren juureen.. missähän ja millä hintaa sitä työtä tehdään?

PS2. Traktori on Keski-Suomen alueella, eli vinkit pajoista, varaosista tms. sille suunnalle ensisijaisesti.


RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: trmies
Keskiviikkona 26.11. 2003 klo 21:06:08

Message:
Jos lähellä Jyväskylää asustelet niin Fordin pitkän linjan huoltomies Antero Laitinen tuntee koneet kuin omat taskunsa.. anterolla voisi olla jopa osiakin.. ja jos jotain tarvitsee teettää ei ole kallis mies
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: trmies
Keskiviikkona 26.11. 2003 klo 21:06:46

Message:
tuo maili unohtui jos haluat kysyä tarkemmin
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Kari
Torstaina 27.11. 2003 klo 15:22:09

Message:
Onko tuollaisia kuinka vaikea löytää? Aion lähivuosina hankkia itselleni "kotitarvekaivuriksi" samankaltaisen, tai maatilakaivurin.

Nyt mulla ei ole säilytystilaa vapaana, joten en halua juuri nyt ostaa.
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: tane II
Torstaina 27.11. 2003 klo 15:40:32

Message:
No esim. Niinellä http://www.salonvaihtoautot.net/niini/index.htm tuommonen Hydromaster olisi kaupan. Aikaisemmin kesällä/syksyllä oli myös kaksikin Riuku Vammasta. Karssons Bil:illä http://www.salonvaihtoautot.net/karlsson/index.htm näytti nyt olevan pari maatilakaivuria. Vaan eihän nuo liikkeiden koneet halpoja ...
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Pasi
Torstaina 27.11. 2003 klo 15:54:40

Message:
Morjens!
Ittellä vastaava paketti. Trakrorina Super major jossa puolitelat, perässä hydromaster 260.
Majuriin löytyy käyttöohjekirja ja korjausopas. Kaivuriin löytyy Lännen tehtaitten alkuperäinen varaosakirja. Jos kiinnostaa niin voin otattaa kopiot ja lähettää postissa. Hinta 25 ekeä/kpl.
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Jarkko
Torstaina 27.11. 2003 klo 19:00:26

Message:
Moi!


Millainen tuo korjausopas on sivumäärältään? Käyttöohjekirjan löysin netistä (tosin Super Major edelleen).

Pitää vielä tarkistaa mikä tuo peli siellä pellonlaidalla oikein on. Tosin ymmärtääkseni Majorin ja Super Majorin välillä ei niin hirveitä eroja ole?

- Jarkko
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Tero
Torstaina 27.11. 2003 klo 21:15:51

Message:
Joo, kerropas Pasi minkälaisesta korjausoppaasta on kyse (ilmeisesti ainakin englanninkielinen?). Tarvisin itsekin Super Majoriin jonkunlaisen korjausoppaan...

Jarkolle: Super Major eroaa tavallisesta mm. enemmän tehoa, tasauspyörästön lukko, hydrauliikka erilainen plus kosmeettisia ym. pienempiä eroja. Peruskone on kuitenkin tekniikaltaan hyvin pitkälle samankaltainen...
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: RM
Torstaina 27.11. 2003 klo 23:50:20

Message:
Mun silmään tuo Jarkon Major näyttää, että olis Power.
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Pasi
Perjantaina 28.11. 2003 klo 09:00:26

Message:
Korjausopas/varaosalista on tosiaanki englanninkielinen,sivumäärää en näin ulkoa muista. Kyse on kuitenki oppaasta jossa majurista on räjäytyskuvat traktorin kaikista osista,sekä diesel että petrooliversiosta. Oikeampi nimitys opukselle lienee tuo varaosaluettelo.

Hydromasterin varaosaluettelo on vastaava johon on luetteloitu kaikki kaivurin osat mittoineen ja tämä opus on suomenkielinen. Luetteloon on myös laitettu periaatepiirustus Valmet-sovituksesta.
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Pasi
Perjantaina 28.11. 2003 klo 09:25:08

Message:
Jarkko, yritin tutkia kuvia kaivuripaketista tarkemmin ja minusta näytti että kaivuristasi puuttuu traktorin runkoon liitettävä apurunko?
Apurunko tulee traktorin takasiltaan kiinni ja siitä tukiraudat moottorinkylkiin ja jatkuu etuakselin eteen johon vastapainoa voi tarpeen mukaan laittaa. Omassa paketissa on nokkapummppu ja öljysäiliö syylärin edessä vastapainona. Onko tässä sinun mallissa öljypummppu laitettu remmisiivan paikalle ja kaivuri käyttää traktorin peräkotelossa olevaa öljyä?
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Jarkko
Perjantaina 28.11. 2003 klo 09:39:45

Message:
>Onko tässä sinun mallissa öljypummppu laitettu
>remmisiivan paikalle Jep. Kuvassa http://www.saunalahti.fi/~jna1/PICT0511.JPG pumppu on näkyy etu- ja takarenkaan välistä.

>ja kaivuri käyttää
>traktorin peräkotelossa olevaa öljyä?
Öljysäiliö on näkyvissä kuvassa http://www.saunalahti.fi/~jna1/PICT0513.JPG. Se on kyllä osa kaivuria. Kuvassa se jää osittain piiloon kaivurin tukijalan taakse, mutta osa näkyy (n. 500*20*600 ??) keltainen laatikko.

Tuohon apurunkoon en osaa kommentoida. Kaivuri on kiinni muistaakseni pulteilla traktorin rungossa. Laitan sivulle lisää kuvia, kun pääsen ottamaan..
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: OP
Perjantaina 28.11. 2003 klo 13:21:50

Message:
Powerissa oli muistaakseni mittaristo ja kaasuvipu jo nostettu ratin alle. Tuo Jarkon Majori lienee vanhempi.
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: tane II
Perjantaina 28.11. 2003 klo 14:08:58

Message:

Pasi,

Minua kiinnostaisi se piirros Valmet sovituksesta, olisko mahdollista esim. scannata se ja lähettää sähköpostilla? Mulla on toisenlainen kaivuri, ja siis Vallu, joten ei niistä muista dokumenteista ole minulle iloa, mutta kiinnostaisi nähdä se sovitus, miten se kaivuri on ajateltu traktoriin kiinnittää.

-tane


RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: tane II
Sunnuntaina 30.11. 2003 klo 20:50:45

Message:
Pasiiiiii! ;-)

Jos et voi tai halua scannata sitä kuvaa, ilmoita sähköpostiin osoitteesi, voisin laittaa vaikka maksun ja valmiiksi täytetyn kirjekuoren sulle postissa. Postiennakko tuntuu vähän ylimitoitetulta yhtä sivua varten!

-tane
RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: tane II
Perjantaina 05.12. 2003 klo 21:15:56

Message:
Kiitti kuvasta Pasi, tuli tänään postissa.

Apurungon periaate näkyykin olevan aika paljon sama kuin "Harrastelijan" 565:n Ahma sovitus, siinäkin menee, valokuvan perusteella, samanlainen vinotanko alhaalta edestä taakse ylös. Tämä sinun Hydromasterisi sovitus näyttäisi olevan kokonaan irti nostolaitteista ja vetokoukusta? Se kaivurin nostosylinteri menee vissiin sinne palkkirungon alapalkin keskelle vai onko siinä sylinteri kummassakin reunassa?

Aika erilaisia sovelluksia näistä näköjään on, Niinellä on nytkin myytävänä Hydromaster nostolaitekiinnityksellä ja ilman omaa pumppua, mutta hydraulisilla tukijaloilla, siitä on kuvakin netissä http://www.salonvaihtoautot.net/niini/index.htm.

-tane

RE: Fordson & Hydro Master
Lähettäjä: Pasi
Lauantaina 06.12. 2003 klo 18:05:59

Message:
Terve Tane!
Olet aivan oikeassa, kaivuri on kiinni apurungon kautta traktotiin. kaivurin nostosylinterikin on kuten arvelit sjoitettu palkkirungon keskelle.
Apurungon ja kaivurin valissä on sitten pallonivelin varustetut "nostovarret" ja työntövarsi. Varsin yksinkertainen ja tukeva rakenne itsekin rakentaa.
T: Pasi