Aihe: huoltokustannukset
Lähettäjä: masa
Maanantaina 17.11. 2003 klo 11:13:38

Viesti:
Ensimmäisen traktorin hankinta on mielessä, mutta kun en ole oikein konemiehiä, niin epäilyttää oma taito huoltaa ja korjata konetta. Hankittava traktori tulee olemaan noin vm. 80-85 ja hintaluokka 5000-8000. Kun ei ole ollut ennen traktoria, niin mitään työkaluja tms. ei tietenkään ole tulevaa hankintaa varten. Mitkä ovat juuri traktorin huoltoon liittyvät perustyökalut, jotka olisi itsellä oltava, jotta perushuollot voisi itse tehdä? Paljonko em. kalut suunnilleen voisivat maksaa? Itselläni ei ole esim. kompressoria, hitsejä tms.

Jos sitten tarvitsisi korjausapua, niin onko se sitten niin, että on tilattava korjausmies paikalle vai pitääkö traktori kuljettaa korjaamolle? Paljonko korjausmiehen palkkiot ovat/tunti?

Pankaapa esimerkkejä korjausmiehelle maksamistanne maksuista, jos korjaus on liittynyt jonkin melko perusasian korjaamiseen ja kun korjaus on vaatinut korjausmiestä paikalle.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: constant mesh
Maanantaina 17.11. 2003 klo 11:22:34

Message:
Huoltomiesten tuntihinnat on meilläpäin pyörineet 30-40 tuntumassa, lisäksi laskuun tulee km korvaukset huoltomiehen kotoa korjauspaikalle. Omiin huoltoihin pystyy hyvin pitkälle, kun omistaa hyvän hylsysarjan ja kiintolenkkiavain sarjan, putkipihdit ja muutaman vasaran. Ilmansuodattimet voi käyä pöhisteleen vaikka huoltoasemalla, jos ei kompuraa raaski hommata.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: jagr
Maanantaina 17.11. 2003 klo 17:08:30

Message:
Hyvälaatuinen rasvaprässi (ei semmoinen halpakaupan kolmen euron malli vaan vähän parempi jossa on letku) on kanssa tarpeellinen. Tuon ikäisessä raktorissa on voideltavia nippoja, samaten ainakin minulle on jokaisessa vähänkään pyörivässä työkoneessa (linko, karhi, vältin säätö...) lukuisa määrä nippoja joihin sitä mielellään ei pakkasessa jäykistyvää vaseliinia pitää painaa aina vähän päästä. Mitä huolellisemmin rasvaa paikat sen paremmin kestää vehkeet.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: Savaloja
Maanantaina 17.11. 2003 klo 22:07:25

Message:
Niin ja huoltomies perii euron kilometri, ja matka lasketaan tietysti aina sieltä pääkallonpaikalta. Jos on kohtuullisen lähellä huoltopaikka ja sen pystyy sinne ajamaan niin kannattaa viedä.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: Prässi
Maanantaina 17.11. 2003 klo 22:20:14

Message:
"jagr" on hyvin perillä minkälainen pitää rasvaprässin olla. Erehdyin sellaiseen halpaan. Ensiksi, kun täytin prässin, se oli jo hankalaa, oli kaikki vaseliinit aamulla tallin lattialla. Jotenkin sain sen kolistelemalla lakkaamaan ujuttamasta rasvaa ulos suuttimesta. Laitoi prässin työkalupakkiin ja eiku hommiin. Arvatkaa missä olivat vaseliinit illalla;-) rrrrrrrrrrrrrr
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: Anssi
Tiistaina 18.11. 2003 klo 08:04:36

Message:
Painepesuri on myös hyvä varuste, saa traktorin
ja työkoneet helposti pestyä ja kestämään paremmin. Huomaat myös mahdolliset vuodot helpommin jos ei joka paikka ole paksun lian ja rasvan peitossa. Painepesurille löytyy sitten yleensä myös muutakin käyttöä.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: Jope
Tiistaina 18.11. 2003 klo 18:27:55

Message:
Halvinta huoltoa on ruuvata jonkun tyhmän tumpulan lisäämät kierrokset ja lisäsyötöt takaisin tehtaan arvoihin ja lukitsemalla ne siihen. Sitten vaan oikeaa käyttöä ja yleensä ei tarvi sen erän perästä surra koneen kestämättömyyttä. Jos tehot loppuu kesken, hankkii sitten isomman koneen.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: Tarkkailija
Tiistaina 18.11. 2003 klo 19:23:17

Message:
Jope on kyllä oikeassa.Jatkuvasti tulee meidänkin pajalla vastaan jos jollakin lailla ruuvattuja koneita ,varsinkin NH ja Fiat joissa se on sääntö kuin poikkeus.Älkää hyvät isännät menkö ruuvamaan itse ,väärällä tavalla ruuvattu useimmiten heikompi vetämään kuin vakio asetuksilla.Ostakaa HETI OIKEAN kokoinen kone niin ei tarvitse ruuvata.Varma tapa saada polttoaineen kulutus huimaan nousuun on ruuvaus,muuta hyötyä siitä ei sitten useimmiten olekaan.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: Savaloja
Tiistaina 18.11. 2003 klo 19:29:03

Message:
Niin ja se rasvaprässi vielä sellainen johon passaa valmis patruuna. Huomattavasti siistimpää.
RE: huoltokustannukset
Lähettäjä: Nipa
Tiistaina 18.11. 2003 klo 21:49:04

Message:
Oikein Tarkkailija -ennen sanottiin, että viritys on onnistunut kun teho ei laskenut 50% enempää. No liosääntyyhän kulutuksen lisäksi myös savutus ja melu. =)