Aihe: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: JT
Lauantaina 15.11. 2003 klo 12:11:15

Viesti:
Aikaisemmin tällä palstalla tuli esiin puhuttaessa fiatin nelivetoisista etuvedon automaattinen hammaslukko.Mikä mahtaa olla toiminta periaate ja miten ilmenee käytännön ajossa?
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: MTZ
Lauantaina 15.11. 2003 klo 17:33:22

Message:
Se on MF:issä samanlainen sen huomaa kääntäessä meinaa sisä kurvin rengas jarruttaa ei täysin irrota.Ja ruopii kumpikin etu pyörä vaikka toinen olis ilmassa.Ei ole tullut livenä nähtyä sisä kaluja tai kuvaa minkämoiset on systeemit.
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: Meca
Lauantaina 15.11. 2003 klo 20:43:22

Message:
Vähän vaikea selittää toimintaperiaatetta sanallisesti, mutta tässä jonkinlainen yritys. Käsittääkseni Fiatissa on tämäntyyppinen tasauspyörästön lukko.

Moottorin voima tuodaan tasauspyörästön kotelolle, johon on laakeroitu kaksi kartiopyörää. Näihin kartiopyöriin vastaavat vetoakseleiden päissä olevat kaksi kartiopyörää. Kun molemmat vetoakselit pyörivät samalla nopeudella, tasauspyörästön kotelo pyörii, mutta kartiopyörät eivät pyöri. Jos toinen vetoakseli pyrkii pyörimään toista nopeammin, alkavat kartiopyörät pyöriä sallien vetoakseleiden nopeuseron.
Kitkalukon toiminta perustuu voimaan, joka vaikuttaa vetoakselien päissä oleviin kartiopyöriin vetoakselin suuntaisesti, kun lautaspyörästä tuleva voima alkaa vaikuttaa vetoakseleihin. Tällöin vetoakselien kartiopyörät pyrkivät loittonemaan lautaspyörän kartiopyöristä ja tätä voimaa käytetään lukitsemaan vetoakselit tasauspyörästön koteloon. Lukkoja on kahta tyyppiä, monilevyinen lukko ja hyrrälukko. Monilevyisessä lukossa vetoakselien kartiopyörät vastaavat lamellikytkimeen, jonka lamellit ovat vuoroin kytketyt tasauspyörän koteloon ja vetoakseliin. Hyrrälukon toiminta perustuu samaan ilmiöön kuin lamellikytkimen, mutta tässä ei käytetä lamellikytkintä, vaan kartiopyörä vastaa suoraan tasauspyörästön koteloon. Kartiopyörissä on jousella järjestetty esijännitys. Luulisin, että Fiatissa käytetään hyrrälukkoa. Tietääkö joku paremmin?

Tällaisten lukkojen ongelma traktoreissa on että ne luistavat kovassa rasituksessa ja vanhemmiten niiden teho heikkenee kulumisen takia. Kuluminen vaikuttaa myös hammaskosketukseen.


RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: Jope
Tiistaina 18.11. 2003 klo 18:38:24

Message:
Hyvä ja ymmärrettävä selostus Meca. Oletkos huomannut, että kun selostaa jonkun asian kunnolla niin, että oikea tietämys näkyy jutusta, jäävät nuo "Vallu/Fiiu on paras" inttäjät ja muut luulijat pois. Moskan puhujat osoittavat näin kykynsä ja hyvä niin.
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: Tarkkailija
Tiistaina 18.11. 2003 klo 19:17:24

Message:
Hammaslukon ikäviin ominaisuuksiin kuuluu se että sillä katkeaa vetoaksila paljon herkemmin kuin muilla.Tämä on varsinkin MF ongelma.Se on meidän pajalla huomattu.Kun taasen JD aksila ei pysy mukana ripustus on niin heikko että ei kestä .
Fiatin etuperän ongelmat juontavat lukkoon.Ainakin niissä malleissa missä lukko kytketään napilla eli öljynpaineella.Automaattilukko antaa kovassa paikassa peräksi se säästää kukkaroa.Jos etuperässä on oikeanlainen öljy NS:LS-öljy ei ongelmia ole.Tietysti kaikki kuluu kun käyttötunteja tulee sille ei voi mitään.
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: Veijo
Tiistaina 18.11. 2003 klo 20:21:38

Message:
"Hyrrälukosta" en ole vielä ennen kuullut mitään, mutta toissatalvena Zetor- huoltomies esitteli Zetorin etuakselin kulutusosaa, joka oli nimeltään hammaslukko. Erona kitkalukkoon on ainakin se, että hammaslukko on sataprosenttinen. Asentaja kertoi, että toimintaperiaate on se, että etuakselilla on aina 100% lukko päällä, paitsi tiukemmissa kännöksissä jousikuormitetut ihan yksinkertaiset toistensa väleissä olevat hampaat "hyppäävät yli", ja lukko vapautuu. tarkkakorvainen voi kuulla tällöin pientä "räpätystä". Möykky oli hieman greippiä suurempi, ja ainakin pöydällä tosi yksinkertaisen näköinen. Vaatii vaan kuulemma tosi tarkat säädöt, että pysyy ehjänä. Joten ainakin Zetor- miehet, jos nelivetonne ei vedä molemmilla etupyörillä esim. lumitöissä, on etuakselin lukko varmuudella rikki!
100% lukko on tietysti pahempi katkomaan vetoakseleita tiukoissa paikoissa, koska se ei "jousta" yhtään, kuten "tarkkailijakin" on todennut.
Ns. automaattinen lukko (kitkalukko)ei tätä helposti tee, koska se taitaa olla tiukimmillaankin vain 80%, eli luistoa 20%.
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: MTZ
Tiistaina 18.11. 2003 klo 22:41:33

Message:
Joo nyt selkiää samanlaisia lukkoja saa ameriikan autohin tasaus pyörät otetaan pois murikasta ja lukko systeemi tilalle.Niissä tulee eri jäykkysiä jousia mukana millä saa hollattua mutkassa irrottavuutta.Epäilin että liekö samanmoinen toi etu lukko.Kuuluu naksutusta käännettäessä mutta kaasu kun runttaa lyö heti lukkoon.Powertrax Lock right nimisiä olisko traktorin lukosta otettu vunkkiä.Maasturi miehet käyttää niitä runsaasti.
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: mika
Keskiviikkona 19.11. 2003 klo 08:47:52

Message:
fiatissa ei ole kitkalukkoa eikä varsinaisesti hammaspyörälukko vaan ns. no-spin tyyppinen hammaslukko. koitan löytää jostakin periaatepiirroksen....
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: MTZ
Keskiviikkona 19.11. 2003 klo 23:02:15

Message:
Tuolla www.powertrax.com on hajotus kuvia ja toiminta periaatetta selitetty englanniksi kahdesta eri mallin lukosta.Onkohan yhtään samanolosia traktorissa käytettyjen lukkojen kanssa?
RE: Fiatin etuvedon automaatti hammaslukko
Lähettäjä: mika
Torstaina 20.11. 2003 klo 08:01:24

Message:
Näyttää tutulta powertraxin no-slip-systeemi.
suunnilleen tuollainen on fiiun etupäässä.
On aika toimintavarma systeemi.