Aihe: Cuonty super 6
Lähettäjä: Pekka Ryhänen
Torstaina 04.4. 2002 klo 21:37:31

Viesti:
Moi Traktorimiehet.Mistähän saisi tietoa montako Fordson major super 6 Cuontu,a on tuotu suomeen?
Täällä Iisalmessa päin ei ole ollut näitä ennen viime syksyä yhtään.vuosi malli on 1964 ja Fordson Diesel Major Cuonty full traks (telakontu) vm 1954.Montakohan lie näitä? On mukavia pelejä!! Kummassakin on puskulevy edessä.
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Ville Vainio
Maanantaina 08.4. 2002 klo 20:20:11

Message:
khihii County no RAUTAA! Enollani on yksi kappale raatelin 6koneella. (anteeksi huono kielenkäyttöni)

Katsokaahan kuvaa, ei kaunuin mutta kone loistokunnossa!

http://koti.phnet.fi/vippe/Kuviaaa/Woimmooo=County%20pieni.jpg
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Pekka Ryhänen
Maanantaina 08.4. 2002 klo 21:56:25

Message:
Moi Ville hyvä kuva. Meillä on just samanlainen voimakone.Näihin kontuihin on pantu tehtaalla kutos kone voimaa noin 100hv!!! .Meidän kontua on vähän entisöity mutta tuli kiire saada se savottapäiville.Ensi kesänä on IIsalmessa KOljonvirralla SAVOLAISET PERINNEPÄIVÄT missä on meiltä KOLME kovaa kontua nähtävilla.Telakontu on tehty mahdollisimman alkuperäiseksi.Kolmannessa kontussa on CUSTOMIN kutonen noin 140hv!!!! ei lopu tehot kyntäessä.OLi muuten kuva viime mopilistissa.Oulaisten näyttelyyn menevät myös.Hyvää kesän odottelua KONTUmiehillä +muille konemiehille TV Pekka Ryhänen
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Ville Vainio
Maanantaina 08.4. 2002 klo 23:53:48

Message:
hmm...oletkos lukenut tuon kontun syöttö juttuun liittyvän keskustelun, eli onko kone valmis pyörittämään sahaa. Tiedätkös hydrauliikan tuotosta mitn?

100hv...luulin että on enemmän, prkl ku on ohjaus aika kankee, kontusta ku ei oo oikeen ollu enolla käyttööö joten on vähän jäykkyys iskeny. No kun sen ajaa ulos ja rasvaa perusteellisesti niin eiköhän se siitä. Mitäs sanot kestääkö coyntyn taka-akseli paripyörät? (Huoh. painava kaivuri kaukana takana)

ps. Keulii KOMEESTI!
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Ville Vainio
Tiistaina 09.4. 2002 klo 00:14:08

Message:
Jooppelis... tuota oletkos lukenut tuon keskusteluni coutyn syöttölaitteista?

Kun pitäs saada se kiinteesti sahan eteen, Mutta ei olla aivan varmoja tuosta. Epäilys on että toimii. Mitähän luokkaa mahtaa olla hydrauliikan tuotto? tosin sahaan tehdään oma hydrauliikka, mutta mielenkiinnosta.

100hv. luulin että on enemmän, mutta kivasti keulii silläkin. Pahus, kun on vaan ohjaus päässyt jumiin liian pienen työn määrän takia.
No jos se siitä nöyrtyisi kun nasvataan kunnolla.
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Pekka Ryhänen
Tiistaina 09.4. 2002 klo 21:46:49

Message:
Jeps.Kyllä minusta vanhus pitäs päästää eläkkeelle jo, mistä meinaat pyörittää sahaa jos perässä on kaivuri??.Siivapyörästäkö? Täällä eräs sahuri pyörittää siivasta siinä on murrosakseli.Hajoaa kerran vuoteen ei tahdo kestää kutosen voimaa.
Taka-akseli on sama kuin majorissa on turhan tiukilla kaivurin +pari pyörien kanssa jos ei ole kunnolla tuettu kaivurin runkoon(meillä katkesi)

Hydrauliikka perässä on sama kuin majorissa en muista tuottoo tosi vähän!
Ohjaus on varmaan kaikissa vanhoissa kontuissa vähän jäykkä .pikku sylinteri isot renkaat ei tahdo voima riittää.Oletko katsonu tehostajan öljyt hehe!! Nyt olis meidän kontut kunnossa pitää kiiruhtaa täydellä tarmolla Dextan kimppuun että saisi kesäs entisöityä/korjattua!!
RE: Isot Countyt
Lähettäjä: Fergumies
Tiistaina 09.4. 2002 klo 23:34:38

Message:
Onkohan niitä isoja Ford 9600:n selkään tehtyjä 1454 Countyjä tuotu koskaan Suomeen? Taisi ostajia pelottaa lähes 7-tonnin paino ja 13,6m:n kääntöympyrä ilman kääntöjarrun päällä seisomista, sekä suhteellisen kepuli nostoteho 3190kg. Nostivathan esim. ne pitkät keltaiset takaveto Urkitkin jo 4000kg, ollen kuitenkin pari tonnia kevyempiäkin.
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Kimmo Kotta
Keskiviikkona 10.4. 2002 klo 12:49:55

Message:
Tuskinpa niitä isoja Countyja tuli yhtään uutena, mutta tuossa 80-luvulla, kun koneiden "uittaminen" oli uusi asia, niitä tuli muutama käytettynä. Toinen suosittu harmaatuontitraktori oli linkku-MF (1200 ja 1250). Siihen aikaan(1972-78), kun County 1454 oli markkinoilla, tuo sen nostoteho oli tosi kova lukema. Eikä missään oikeastaan edes tarvittu sellaisia voimia, kaikki suuremmat työkoneet olivat hinattavia, useampisiipiset kaksoisauratkin tulivat vasta myöhemmin. Englantilaisilla niitä oli, mutta ne olivat rakenteeltaan aika tavalla kevyempiä kuin mihin meillä on totuttu. Kömpelöitähän ne on kaikki tämän sortin värkit, jostain kumman syystä Britit vain ovat harrastaneet näitä köntysmalleja. Muita kömpelöitä, mutta Englannissa suosittuja, traktoreita olivat esim. Muir-Hill, Bray, Roadless, Northrop. Nehän ovat englantilaiset itsekin vähän jäykkiä ja muodollisia, ehkä ne vaativat samoja ominaisuuksia traktoriltaankin.
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Constant Mesh
Perjantaina 12.4. 2002 klo 16:37:21

Message:
Käytiin tuossa talavellä Koppisen pihalla vähän testailemassa 1474 TW-kontua, ja täytyy sanua että siinä vasta oli oikeen MÖRKÖ. TW-20 Foorti murahteli siellä jossain renkaiden takana ja meno oli sen mukaista...Kömpelyydessä samaa luokkaa 8950 Vallun kans. County rules!
RE: Cuonty super 6
Lähettäjä: Ville Vainio
Sunnuntaina 14.4. 2002 klo 18:38:22

Message:
Ei kuulkaas jouda County vielä eläkkeelle ku konerampan jälkeen ei oo ajettu ku muutama 100tuntia! luulisin...

Juurikin viikonloppuna sillä ajeltiin ku piti saada kontun takaa yks kärry ulos ei muuten lähteny kuorkin apustartterilla joka tuuppa 60A mppeeria virtaa. ei jaksanu mennä puristuksen yli niin kovassa kunnossa kone on vielä! Joo toi kaivurin rähjä vaan takaa pois, ja ulosotto akseliin saha! Ja sahaan tehdään oma hydrauliikkansa. On muuten pirun hidas toi kontun puskulevy ku on omalla hydrauliikalla.

On muuten ollu toi enon kontu saimaan kanavalla alusperin hommissa.

Laitan varmaan tällä viikolla vähän kontuv videoo nettiin...siitä ku ajeltiin viikonloppuna. Jos serkku saa ne pakattua, sen kamerakin oli.

Jos omistatte nopeita nettiyhteyksiä niin katselkaa toki.

Ilmoitan kunhan saan ne nettiin...