Aihe: "Kiekkamittari"
Lähettäjä: illu
Sunnuntaina 02.11. 2003 klo 21:44:49

Viesti:
Vinkkejä kaivataan: vanhasta virttyneestä voortista on laturin päästä "kadonnut" kierroslukumittarin kulmavaihde... eli mistäs löytyisi vastaava siihen tilalle??? Vai tarvitseeko tilata Pilteemasta sellaanen muovinen tötterö kojelaudalle jotta näkis kuinka kone kiertää...?? Auttakaa hyvät masinistiveljet jotta ei menisi pienestä pilalle "entisöintirojekti" ...
"kiekkamittari"
Lähettäjä: Jorkke
Tiistaina 04.11. 2003 klo 16:48:50

Message:
Lueppa näiltä sivuilta kohdasta Laturi,Lähettänyt Entisöijä.Sieltä löytyy tietoa pulmaasi.
Re:
Lähettäjä: hmm
Tiistaina 04.11. 2003 klo 21:01:11

Message:
Pilteman mittari kuten myöskään muut vastaavat kiekkamittarit eivät toimi Foortissa, koska ne kytketään autoissa yleensä sytytysosiin
RE: kiekkamittari
Lähettäjä: SS
Tiistaina 04.11. 2003 klo 22:41:13

Message:
Pilteman se dieselmoottorin mittari toimii koska siinä pulssin antaa semmoinen liimattava metallipala kampiakselin hihnapyörän sivussa(ostettava erillisenä sarjana)Ja signaali menee lähelle tuodusta anturista mittariin. Anturissa tulee mukana semmoinen taivuteltava varsi jonka voi säätää sitten riittävän lähelle sitä hihnapyörään liimattua irtopalaa.

Hinta on ainakin yli 30 E ja asteikko oikeastaan vasta alkaa 2000:sta eli on aika epätarkka traktorissa.

Niissä Fordeissa joissa on se kokonaan vaihdettava suodin saa siihen öljypumpun akseliin se vaijerin kiinni (Semmoinen tulppa ihan suodattimen alla). Mittarin vaijeri kiertää eri päin kuin vanhoissa Fordeisa, jolloin mittaristokin pitää vaihtaa uudemman Fordin malliin. Tällöin voi samalla asentaa vaihtovirtalaturin koneeseen ja sähkö riittää ihan toisemmin.

Voisikohan joku testata toimisiko ruiskutuspumpun (rivipumpun) takaa suoraan otettu pyöritys Fordissakin ?

terv S
RE:
Lähettäjä: Tietävä
Perjantaina 07.11. 2003 klo 22:25:39

Message:
SS:lle. On olemassa paljon Fordeja, joissa on kokonaan vaihdettava patruuna, mutta pyöritys laturin päästä.
RE:
Lähettäjä: SS
Perjantaina 07.11. 2003 klo 23:43:04

Message:
Tietävälle:

Joo, mullakin on sellainen, m/72.
Eli sanoma piti olla että niissä voorteissa joissa on se pieni suodatin ja tasavirtalaturi voi saada jollakin äärellisellä vaivalla vaijerinpyörittimen siihen suodattimen alla olevan tulpan peittämästä reiästä sisään kun on kyseinen adapteri ja kun on olemassa semmoinen mittari joka kääntyy eri suuntaan kuin niissä laturipyörittimen kanssa toimivissa mittareissa.

Sitä minä siis vaan tarkoitin että jääpi se sanottu paikka ahtaalle rakoselle kun ja jos onkin se iiiso "peltipönttö" siinä yläpuolella.

-Eli mulla -69:ssa on se pöntöllinen lohko. Ja edellinen omistaja oli vaihtanut ansiokkaasti vaihtovirtalaturin - pitää ajaa korvakuulolta. Eli itelläkin olisi kiinnostusta saada pyöritystä _jostakin_ siihen mittariin (vaikka viisarikin on pudonnut mittarista jonnekin.)

En siis luopuisi vaihtovirtalaturista kun tuli noita työvaloja laitettua ihan tukussa.
Vanhuus kas vie tuon pimeänäön ;-)

terv S


RE:
Lähettäjä: tp
Lauantaina 08.11. 2003 klo 13:57:57

Message:
Meillä on ford 3600 ja siinä on vaijeri kiinni juuri siinä suodattimen alla.Mutta mittari pyörii samaan suuntaan kuin meidän -75 mallisessa ford 5000:ssa jossa vaijeri menee tasavirta laturin perään.Joskus kyllä suunniteltiin vaihtaa laturi vaihtovirtaiseen,mutta fordin huoltomies kertoi että 5000:sen lohkosta puuttuu muutakin kuin se ulkopuolella oleva (kulmavaihde)johon vaijeri tulee.Kertokaa toki jos olen väärässä,koska vaihtovirtalaturi olisi kyllä mukava.(Ei tarvitsisi aina vaihdella säädintä.)
ford
Lähettäjä: näprääjä
Lauantaina 28.2. 2004 klo 22:04:36

Message:
Onko kuka laittanut kierroslukuvaijjerin öljysuodattimen alla olevasta kohdasta?Mitä osia tarvitaan ja mistä saa.Kone on kolmetonninen malli 75.Viisari kiertää oik.alas.
RE: kiekkamittari
Lähettäjä: näprääjä
Lauantaina 20.3. 2004 klo 09:59:02

Message:
eikö todellakaan kukaan ole laittanut ford 3000 mittartivaijjeria öljyduodattimen alla olevasta ulostulosta? Vinkit olisivat tervetulleita.
RE:
Lähettäjä:
Lauantaina 20.3. 2004 klo 16:20:14

Message:
Laturissa on kieroslukumittarin ulosotossa kulmavaihde joka on Lukas nimen omaan tehnyt Foordin tilaamana.Laturin akselin perässä on spiraaliratas.Kierokset on sovitettu nimen omaan laturilta.Jos haluat sdäilytää alkuperäisen katsele romiksesta vanha ja kunosta se.Hiiliä ,laakereita löytyy uusia olikohan viellä hihnanpuoli jossa tuumakoko.Kolektori kanataa sorvata 1.entisöijä. Ps muista otaa laakerikilpien niitit myös.