Aihe: Fiat
Lähettäjä: JTN
Lauantaina 01.11. 2003 klo 10:38:55

Viesti:
Mitä meinaa fiatien malli merkintä DT.Minkälainen on vanhempien Fiatien varaosien hintataso,saatavuus ja parhaat hankinta paikat?
RE: Fiat
Lähettäjä: op
Lauantaina 01.11. 2003 klo 11:19:11

Message:
DT tarkoittaa nelivetoa.Fiatien varaosat eivät mielestäni ole erityisen hinnakkaita ja käytettyjä on hyvin saatavilla esim Purkupojilta Pälkäneeltä ja Isojoen Konehallista Kauhajoelta. On niitä varmaan paljon muitakin paikkoja.
RE: Fiat
Lähettäjä: Meca
Lauantaina 01.11. 2003 klo 12:40:25

Message:
Joissakin Fiatin malleissa, esimerkiksi 640, on käytetty monien alihankkijoiden osia, jotka eivät ole vaihtokelpoisia. Niinpä usein vaatii vanhan osan malliksi että uusi löytyy. Onpa käynyt niinkin että koneessa on osia joita siinä ei Fiatin varaosakirjojen mukaan koskaan käytetty. Oikein varaosamyyjän painajainen. Esimerkiksi ohjauksen ja nostolaitteen tapit on helpompaa ja halvempaa teettää sorvarilla mallin mukaan kuin alkaa metsästää alkuperäisiä.

Normaaleja kulutusosia löytyy uutena hyvin.
RE: Fiat
Lähettäjä: Tarkkailija
Lauantaina 01.11. 2003 klo 13:30:41

Message:
Kokemuksesta (35 vuotta) voin sanoa että jos on turve hommissakin fiiu on niin aina kannattaa varautua vähintään 3 viikon pakkolomaan jos tarvii osia. .Silläpä paljon urakoitsijoita siirtyy Vatraan kun siihen saa osat vaikka samana päivänä jos jaksaa ajaa Suolahteen kokemusta on.
RE: Fiat
Lähettäjä: Jooh
Lauantaina 01.11. 2003 klo 20:24:15

Message:
Ettei vaan tarkkailija olisi Valtran myyjä tai huoltaja???Kyllä fiattiinkin osat tulee ihan ajallaan. Vaikka joutuisivat italiasta asti tilaamaan tulevat osat viikon sisällä.
RE: Fiat
Lähettäjä: Jaako
Lauantaina 01.11. 2003 klo 21:21:40

Message:
Eikös maahantuonti hiukan taannoin muuttunut kun Fiatagri muuttui New Hollandiksi. Meinaan vaan sitä että iso osa Sinisistä on nyttemmin Hiivatteja. Ainakin osittain. Tuossa taannoin kuuntelin keskustelua jossa Sinisen omistaja kehui koneessaan olevan osia kolmesta maasta. Amerikasta, Englannista ja Italiasta. Luulempa näin ollen että on kyseessä melkoinen syndikaatti joten luotan kyllä em. vehkeitten varaosatoimitusten toimivuuteen ja ennen kaikkea osatoimitusten pysyvyyteen.

Taida olla enää kovin montaa merkkiä mailmassa.

Tuo Sininen väri on ollut kyllä tähän asti varaosasaatavuuden kärjessä Euroopassa, kun ajattelee Majurienkin osien saatavuutta vielä 50 palvelusvuoden jälkeen, niin kulutusosaa löytyy vielä hyllystä.

RE: Fiat
Lähettäjä: tapio ryödi
Sunnuntaina 02.11. 2003 klo 22:20:48

Message:
Fiatin tyyppimerkinnän DT tarkoittaa nelivetoa.Kirjaimet on lyhennys Italian kielen sanoista "doppia trazione",vapaasti suomennettuna "kaksinkertainen veto".Vastaukseksi siihen miksi Fiatin tehtaalla käytetään monia eri alihankkijoita antoivat fiat insinöörit seuraavan syyn.Koska liukuhihnan on pyörittävä kokoajan ,on joka osalle useampi valmistaja.Tällöin jos yksi alihankkija jostain syystä ei pysty toimittamaan tavaraa,joku toinen pitää kuitenkin tuotannon käynnissä.Näinollen tuotanto pyörii aina ilman häiriöitä.
RE: Fiat
Lähettäjä: Tarkkailija
Maanantaina 03.11. 2003 klo 19:08:14

Message:
Olen villi yrittäjä ei mitään sidoksia mihinkään suuntaan.