Aihe: Fiskars / Ferguson - aurat
Lähettäjä: Veijo
Torstaina 23.10. 2003 klo 17:41:20

Viesti:
Tuli aikanaan -52 mallin fergun mukana kaksisiipiset kyntöaurat. Kaivoin ne tänään heinikosta, ja ajattelin kysyä vähän mielipiteitä mitä niille kannataisi tehdä. Enkä nyt kaipaa niitä verkonpaino yms. tyhmiä vastauksia!
Aurojen tyyppi on A?12K, eli toisesta kirjaimesta ei saa selvää, ehkä B tai E. Toinen leikkuri puuttuu, muuten täydelliset. Takimmaisen siiven takana, eli kyntövaossa kulkee joku "peltipyörä", joka muistuttaa pölykapselia. Mikä lienee? Joku vakopyöräkö? Valmistaja on Fiskars, ilmeisesti Fergusonin lisenssillä, koska se mainitaan tyyppikilvessä. Aurat ovat tukevassa ruosteessa, ja toisen leikkurin laakeri on rikki. Siivissä ruostetta on vähemmän, ja kärkivantaat ovat hyväkuntoiset.
Kyntöhommiin en näitä tarvitse, lähinnä kiinnostaa se, kannattaako näitä enää kunnostella "museointi" tms. mielessä. Pitäisi varmaan purkaa ja hiekkapuhaltaa ja maalata. Ja saada toinen leikkuri jostain. Mutta jos näitä on jo Suomi pullollaan, niin en taida sitten viitsiä tehdä niille mitään. Kertokaahan. Lisäksi nurkissa on vastaava, mutta yksisiipinen ja 18-tuumainen aura.
RE: Fiskars / Ferguson - aurat
Lähettäjä: Janne
Torstaina 23.10. 2003 klo 18:23:57

Message:
Ehdottamasti museoitava ja talon parhaalle paikalle naisväkeä kuulemtatta vaikka vanhan kivijalan päälle