Aihe: Fordson Major
Lähettäjä: Jape
Tiistaina 21.10. 2003 klo 16:43:13

Viesti:
Mistä olisi hyvä aloittaa? Wanhan majorin entisöinti kun se on jotain 55vuodelta kotoisin ja on alkuperäisissä maaleissa jotka on jo kulunut. Kone kyllä käy ja kukkuu.
RE: Fordson Major
Lähettäjä: Joku vaan
Tiistaina 21.10. 2003 klo 18:59:52

Message:
Ehkä tärkein asia olisi varmistaa että kone käy jatkossakin. Eli tarkista kaikki säädöt mitä pystyy tarkistamaan... Varmistu siitä että kansi on lujasti kiinni ja tiivisteet pitävät... Jos ei tiedä milloin mikäkin suodatin on vaihdettu, niin ne kannattaa vaihtaa, tietenkin semmoiset suodattimet mitkä puhdistetaan niin ne puhdistetaan...

Jos on jonkin verran käsitellyt öljyjä niin niistä näkee jonkin verran, että missä kunnossa öljy on... Diesel-koneiden öljy on usein aika mustaa, mutta jos mittatikkua ei saa puhtaaksi vaikka kuinka pyyhkisi, niin kannatta vaihtaa öljy ja suodatin samalla kertaa.

Sitten kun kone on kunnossa, niin ehkä seuraava asia on perä ja laatikko, tarkista öljy, se ei saisi olla vaalean harmaata, koska silloin se on todella vetistä...

Seuraava asia onkin sitten sähköistys, tuon ikäinen kone kannattaa melkeinpä johdottaa kokonaan uusiksi, tietenkin vähän johtojen kunnosta riippuen, jos eristeet ovat kivi kovia ja suurinpiirtein sentin mittasissa pätkissä niin silloin kannattaa laittaa uutta johtoa, jos kytkimet "pätkivät" tai niissä on jotain muuta vikaa, niin uutta vaan tilalle...

Jos eristeet ovat taas ehjiä, ja sähköt toimivat muuten hyvin niin antaa olla...

Toinen tärkeä asia on laakerit, niiden pitäisi olla puhtaita ja hyvin voideltuja, olisi hyvä ainakin tarkistaa etupyörien laakerit ja katsoa minkälaisia ne ovat, jos siellä on jotain multa kokkareita, niin silloin voi olla parempi puhdistaa ne ja laittaa uudet rasvat sisään, laakerien välykset on helppo tarkistaa etupyöristä, nostaa vain etupyörän irti maasta ja ravistelee sitä, jos pyörä tuntuu olevan löysästi kiinni, laakerit kolisevat, niin silloin on laakereissa liikaa välystä.

Maalit eivät ole ainakaan se ensimmäinen asia mitä minä lähtisin korjaamaan, koska on tärkeää että mekaniikka toimii, vasta sitten mietitään ulkonäköä.
RE: Fordson Major
Lähettäjä: Jukka
Keskiviikkona 22.10. 2003 klo 08:59:53

Message:
Itselläni samantyyppinen projekti lähti hiljattain käyntiin. Kohteena -56 Diesel Major. Tosiaan hyvä ensin tarkistaa, että tekniikka pelaa ja itse ainakin lähdin siitä, että ikävähän sitä on paskaista konetta roplata => painepesuri laulamaan. Kaksi kertaa pesty ja vieläkin on likaa aivan tolkuttomasti paikka paikoin. Aloin purkamaan sitä osiin ajatuksena irroittaa kaikki mikä nätisti irti lähtee, vaihtaa muutama stefa jotta saisi öljyvuodot kuriin. Sähköt menee kokonaan uusiksi sekä öljyt+suodattimet. Toinen takarengas menee myös vaihtoon ja ehkäpä kokoamisvaiheessa mikäli intoa riittää niin maalata se kokonaan. Saa nähdä miten homma sujuu tässä talven aikana - paikkana on lämmin talli :-). Noi pyörien laakerit täytyy tarkistaa - kiitokset vinkistä.