Aihe: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Sunnuntaina 21.9. 2003 klo 21:19:11

Viesti:
tuo 6610 ni huohottelee jonkun verran ja kun tuossa viikonloppuna kyntelein niin kiinnitin huomiota huohotuksen.. senverran sitä on että kyllä sen kopistakin huomaa... öljyä ei silti mennyt kuin vähäsen tikusta... voiko syynä olla että laitoin viime öljynvaihdossa liikaa öljyä ja se ehti sielä vähän aikaa olla ennen kuin laskin pois..meni joku litra tai kaksi yli...

kone ei lämpöisenä kauheasti savuta että en sen puoleen usko koneen harvuuteen ja täällä on ajettu 4700h ja lukema pitää paikkansa.. voiko huohotus johtua venttilinvarren kumeista tai venttiilin karoista...

vastatkaapas viisammaat jos täällä teitä on..
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: constant mesh
Maanantaina 22.9. 2003 klo 12:23:09

Message:
Fordin moottori ei ole kunnossa, jos se ei huohota. Varsinkin 10-sarjan koneet. Nim. 5 Woortia tallissa...
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Tiistaina 23.9. 2003 klo 20:44:43

Message:
nostelen aihetta... korjaan ei dyönyt öljyä nyt kun tarkistin tänään
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 24.9. 2003 klo 00:03:03

Message:
Fordit huohottaa joo uudestakin asti. Paa se putki jonnekin taakse niin ei häiritte näkökentässä.

Se on pakokaasua+öljysumua tosi pieniä hiukkasia samaa tulee öljytikun aukosta kun käydessä kattoo.

Öljyllä on väliä. Käytettiin ennen jotakin simppelimpää tynnyriöljyä oli pilvi etupään ympärillä nyt oon käyttäny Delvac Super 10-30 ei pölise juurikaan.

terv S
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Keskiviikkona 24.9. 2003 klo 15:21:30

Message:
Jaa mulla on öljynä Esson 10-30. oiskohan sillä osansa... huohotti mun entinen 6600 mutta ei näin reippaasti... öljy ei kuitenkaan vähene.. entä voiko se huohotus olla peruja siitä kun siinä oli kesällä liikaa sitä öljyä...
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: ossi
Keskiviikkona 24.9. 2003 klo 19:28:09

Message:
Johan se on senverran ajettu että olis remontin paikka ,taitaa olla kuivaputki kone ..hankalampi homma tuppaa lohko halkeamaan jos yrittää putkittaa,kokemusta on ,meni lohko uusiksi multa.
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Torstaina 25.9. 2003 klo 22:10:35

Message:
nostelen
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: nuffeltti
Lauantaina 27.9. 2003 klo 23:18:08

Message:
männän renkaat kuluneet.varsinkin jos olet laittanut pilotilla käymään.
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: tenspeed
Sunnuntaina 28.9. 2003 klo 10:24:42

Message:
Sylinterit soikeet ns.Fordin tauti tai kiillottuneet.
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Sunnuntaina 28.9. 2003 klo 20:57:01

Message:
entäs kun sanotaan noista venttiileistä ja niiden kumeista... kone ei juuri savuttele pakoputkesta joten en uskosi sen olevan harva... paljon maksaa suunnilleen nännänrenkaiden laitto...
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: ossi
Maanantaina 29.9. 2003 klo 09:55:47

Message:
Ei kannata rengastaa vanhaa kuivaa konetta,lohkon se sitten halkasee,putki katkee .Koneistamolle vaan koko lohko ajoissa, voi saada vielä putkitettuakin .
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Tiistaina 30.9. 2003 klo 20:46:52

Message:
nostelen kun en usko tuon koneen väljyyteeen...
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: Stahllwille
Tiistaina 30.9. 2003 klo 21:58:21

Message:
Kyllä se huohotus on kampikammion tuuletusta, ja kuten "SS" sanoo se on pakokaasua ja pieniä öljypisaroita.
Mäntien ja sylinterien välistä pääsee kaasuja puristus- ja työtahdin aikana palotilasta kampikammioon. Suurentuneen kaasuvuodon syy voi olla kuten vastauksissa on todettu, kuluneet männänrenkaat, soikeat sylinterit, kiilottuneet sylinterit, männänrenkaiden päät voi olla samalla kohtaa,kuluneet männät jne.
Sylinterit kuluvat yläpäästään enemmän kuin keskikohdalta, jolloin öljynkulutus ei vielä paljoa kasva, mutta ohipuhallus yläkuolokohdassa voi olla jo huomattavaa.
Venttiilivarsien kuluneisuus ei vaikuta huohotukseen vaan enemmänkin öljynkulutukseen.
Ei moottorin savuutus (musta savu) vielä juurikaan lisäänny vaikka sylinterit ja männät ovat kuluneet sen verran että ohipuhallus lisääntyy, jos polttoaineen syöttömäärä ei ole kasvanut. Öljyn palaminen näkyy vaaleana savuna.
Lopuksi pitää kuitenkin muistaa että kaikki moottorit huohottavat, uutenakin.
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: Kirjaviisas
Keskiviikkona 01.10. 2003 klo 10:09:00

Message:
Koneöljy koostuu lisäaineista, ja "perusöljystä". Perusöljy saadaan tislaamalla raakaöljystä, samassa tislaustornissa erotetaan raakaöljystä muitakin laatuja, kuten nestekaasu, petroolit, bensiini, kaasuöljy, yms. tislaus ei ole 100 % tarkka menetelmä, joten ns. mineraali-voiteluöljyt eivät koostu vain siitä mitä niiden pitäisi olla, vaan tosiasiassa tälläinen perusöljy sisältää nimellistä raskaampia ja kevyempiä, sellaisissa suhteissa, että näiden seos vastaa viskositeetiltään tuoteselosteissa käytettyjä S.A.E.-luokkia.

Tämän vuoksi täytyykin huomioida, että kevyemmät laadut haihtuvat kaikkein nopeiten tästä seoksesta. Esimerkiksi, jos otamme jonkin verran koneöljyä, ja mittaamme tämän viskositeetin. Kirjaamme tuloksen ja lisäämme öljyyn vaikka 1 % bensiiniä, ja mittaamme viskositeetin uudestaan, niin huomaamme että öljyn viskositeetti on muuttunut. Eikä tarvitse olla mikään ruudinkeksijä tajutakseen, että kun tätä öljyä lämmitetään, niin bensiini on se ensimmäinen aine, joka sieltä poistuu.

Eli se mitä yritän selittää on se että vaikka öljylle olisi mittauksissa saatu jokin tulos, niin se voi muuttua pelkän lämmön vaikutuksesta.

API-luokitusjärjestelmässä huomioidaan mm. öljyn haihtuvuus, joten parhaimman API-luokituksen omaavaa öljyä olisi suositeltavaa käyttää.

Kysyttävää?
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Keskiviikkona 01.10. 2003 klo 12:29:24

Message:
No ei vaaletakaan savua tule kuin kone kylmänä... huohotusta tosiaan on jonkun verran ja tippuu pisaroita siitä putkesta... viimeviikonloppuna kun oli kovassa vedätyksessä purkavan paskakärryn eessä vei öljyä hiukan tikusta... mutta ei kyntäessä 2*16 aurojen kanssa vaikka kynsin tosi syvään.. huoltomies sanoi tässä taannoin että huohotus voi johtua venttiilieistäkin... öljynä mulla on esson 10-30 moottori öljy...


RE: Ford huohotus
Lähettäjä: Leyland
Keskiviikkona 01.10. 2003 klo 18:29:21

Message:
Anna huohottaa kyllä sen sitten huomaa kun kone alkaa tosissaan sairastamaan jos siinä ei vaan muuta vikaa ole vanha moottori saa kuluttaa noin litran öljyä polttoaine tankillisella jos menee yli niin sitten on paras lähteä korjaamolle
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: Tenspeed
Keskiviikkona 01.10. 2003 klo 19:13:34

Message:
VOi olla männänrenkaita poikki ??????Tai sitten ne on pikeentyneet ja juuttuneet uriinsa.Ota talvella kansi auki ja koneista venttiilit ja tarkista muutenkin.
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Keskiviikkona 01.10. 2003 klo 21:03:20

Message:
joo no en oikein usko tuohon männänrenkaisinkaan kun kone on ollu mua ennen hyvällä pidolla.. olen mäkin sen kuullut että fordit huohottelee... paljonkohan on mittatikun väli välillä add - full... oiskohan yli litraa
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Keskiviikkona 01.10. 2003 klo 21:07:29

Message:
mites tuo Öljylaadun merkitys. kun ei mielestäni huohottanut noin paljoa kun siinä oli entiset farmoilit
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: jokke
Keskiviikkona 01.10. 2003 klo 21:42:19

Message:
Niin siitä huohotuksesta? Töissä, joita olet kertonut tehneesi, koneesi tuskin saavuttaa edes normaalia käyntilämpötilaa muuta kuin ajan kanssa.6610:lle 2x16 auran veto tai paskakärryn veto(ellei ole multaava lietevaunu) on terveisten ajoa, ja kuten kaikki tiedämme, kylmä kone ei koskaan toimi kuten se on suunniteltu toimivan. Sun pitäis nyt keksiä fordilles jotain käyttöö, jossa sä voisit käyttää sitä "äärirajoilla" ja vähintään 4, mieluummin 8 tuntia putkeen ja sitte kattoo sitä mittatikkuu et onko öljyt hävinny.Voi olla et huohotuskin vähenee ku opettaa koneen töihin.
Mukavaa syksynjatkoa..
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: Kirjaviisas
Torstaina 02.10. 2003 klo 08:33:07

Message:
Siis kuten sanoin raaka-öljy-tisleet eivät koostu vain ja ainoastaan nimellis viskositeettisesta aineesta, vaan sisältävät myös kevyempiä ja raskaampia laatuja, mutta sellaisissa suhteissa, että näiden seos vastaa purkinkyljessä olevia SAE-luokkia.

API-luokituksissa otetaan myös huomioon öljyn haihtuvuus, eli ennen kuin saa API-luokituksen, niin pitää öljystä mitata haihtuvuuskin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että saadakseen parhaan mahdollisen API-luokituksen, pitää öljyn olla tasalaatuista, eli siinä pitää olla mahdollisimman paljon oikean "paksuista" öljyä.

Mikä mahtaa olla käyttämäsi öljyn API-luokka?
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: trmies
Torstaina 02.10. 2003 klo 10:46:31

Message:
edelleen kiinnostaa tuo mittatikun väli.. kyllä paskakärryn kanssa joutuis koville kun ei ollut mikään pieni vanha 5t vaakakela esa tai ylö vaan ptu 8 tn pystykela vaunu jolle kai suositellaankin vähintään 80 hevosta ja oli vielä muutama reipas mäki ajomatkalla... johan koneen saa normaalilämpöön pitkällä maantieajolla... huohotus mielestni on runsaampaa juuri koneen ollessa lämmin...

mites nuo äljymerkit.. pitääkö hakea mobilit
RE: Ford huohotus
Lähettäjä: SS
Torstaina 02.10. 2003 klo 16:39:47

Message:
No ite olen seurannu uudesta asti noin 5000 h Ford 5000:tta ja huohotti jo ihan uutenakin. Öljy putosi Full -> ADD ehkä kahdessa äestypäivässä; Kierrokset on 2000 jonka yli jos kaasuttaa vie öljyä , alle jos pitää, ei vie juuri ollenkaan. (No yli 2000 se täriseekin niin että näkökenttä hämärtyy kun istuu siinä peltitoosassa ;-))

Silloin aluksi oli jotakin Ford M2C-.. öljyä 20w-20 kesällä ja sae 10w talvella. Noin 1 litra menee jos alamerkistä ylimpään laittaa. Ja -72 - mallissa on kaksi viivaa FULL sanan kahden puolen ja ADD on yks viiva. En ole oikein hahmottanut kumpi FULL viiva on se ylärajan merkki. Ollaan täytetty niin että FULL - sana näkyy puoliksi.
(-69:ssa on eri tavalla ja pitempi väli merkkien välillä)

No sitten sattu joku shellin moottoriöljy käteen ja ihmettelin että söi päivässä noin litran. Vaihdoin sitten öljylaatua (Käytin Shellit puimuriin ja Leylanttiin) ja ostin oliko sen nyt Mobil Delvac Super 10W-30. Ei vienyt 100 tunnissa juuri mitään. Sen jälkeen on käytetty Mobilia.

Luulisi muuten että esimerkiksi Mobil Delvac 1 kuluisi nopeammin kun se on ohutta mutta se totta vieköön ei painu vuoden aikana ollenkaan.

Ole rauhassa. Kovaa ajoa vaan niin vertyy vanhus.

terv SS

RE: Ford huohotus
Lähettäjä: Trmies
Torstaina 23.10. 2003 klo 14:34:06

Message:
olen nyt vaihtamssa fordiin uutta termostaattia kun ei nosta enää normaalilämpöiseksi konetta näillä keleillä.. oisko tuo huohotus johtunut siitä että kone on käynyt liian kylmänä...