Aihe: Agco
Lähettäjä: markku
Keskiviikkona 10.9. 2003 klo 08:34:44

Viesti:
Valtrasta tulee nyt sitten massikka!
RE: Agco
Lähettäjä: traktoriton
Keskiviikkona 10.9. 2003 klo 08:52:05

Message:
Olen aina ollut sitä mieltä, että Massikka on paras traktori. Ei auta Valmetti-miesten puhua pahaa Massikasta. Valmetista tuli nyt oikea länsitraktori.
RE: Agco
Lähettäjä: veke
Keskiviikkona 10.9. 2003 klo 09:09:36

Message:
Eli onko Suomessa valmistettu leipäkin "Amerikkalaista", jos leipomon omistaa jenkki? Tai "kotimainen" pulla Venäläistä, jos Vehnä on tuotu sieltä? Ovatko Suomalaisyritysten ulkomailla paikallisella työvoimalla tekemät tuotteet Suomalaisia?
RE: Agco
Lähettäjä: 35X
Keskiviikkona 10.9. 2003 klo 21:58:20

Message:
No eikös Mega sarjan Valmetissa ole Massikan voiman siirto ainakin 10 vuotta sitten oli.Eivät vaan Valmetti miehet taida tietää tai ei kehtaa tunnustaa sitä tosi asiaa.Silti luotan Perkins koneiseen MF:ään onneksi vaan isommissa on Sisu diesel eikä sellaselle ole tarvetta.
RE: Agco
Lähettäjä: Tane
Keskiviikkona 10.9. 2003 klo 23:38:40

Message:
Kyllä 361:ltä itku pääsi ko kävin sille kertomasa!
RE: Agco
Lähettäjä: Jape
Torstaina 11.9. 2003 klo 00:06:39

Message:
Parempi vaihtoehto Massikka, kuin Mahindra!
RE: Agco
Lähettäjä: veke
Torstaina 11.9. 2003 klo 08:53:43

Message:
Kukas niitä Massikan pimureita sitten tekikään ja missä? Luulisin etteivät jenkit maailman johtavana teollisuusmaana ostaisi mitään paskamerkkiä, esim. itäraktorit. Ehkä ostivat jopa parhaan länsimerkin? Tosin en ole Valmettia koskaan omistanut, puimuri on kyllä Sampo. Raktoreina Case ja MF. Täydellisiä eivät nekään, kuten eivät naapureiden koneetkaan.
RE: Agco
Lähettäjä: Realisti
Torstaina 11.9. 2003 klo 09:25:00

Message:
Kyllä tämä osoittautuu hyväksi, aikaa myöten annetaan vain ajan kulua. Itselläni on Valmet ja Massikka ja molemmat on ihan hyviä koneita.
RE: Agco
Lähettäjä: Olli
Torstaina 11.9. 2003 klo 12:02:54

Message:
Agcollahan on aika laaja merkkivalikoima. Jokin aika sitten agco osti caterpillarilta callenger telatraktorit. Tällä hetkellä agco myy callenger merkillä paitsi telatraktoreita, myös tavallisia pyörätraktoreita, joista on muuten olemassa aika laaja valikoima. Piemimmät ilmeisesti jotain vähän yli 20 hv ja suurimmat taas vähän yli 200 hv. Suurimmissa malleissa on muuten sisu-moottorit. Callenger tuotemerkillä tehdään myös työkoneita. Sitten on vielä agcostar linkkutraktorit ja tavalliset agco-allis pyörätraktorit.(ent. allis-chalmers). Yhtiöllä on tämän lisäksi vielä sellaisia tuotemerkkejä, kuin white(traktorit), gleaner(puimurit), hesston(heinäkoneet), sunflower(maanmuokkauskoneet), ym, ym. Että aika iso firma noin kaiken kaikkiaan.
RE: Agco
Lähettäjä: Kyylä
Torstaina 11.9. 2003 klo 12:57:03

Message:
Eikös se ole ihan yks ja sama kuka noita valurauta mötiköitä valaa ja rakentelee. Hyvä vaan kun vähentävät merkkejä, jotta jää pois joutava merkkien tunneperäinen vertailu. Toivotaan, että muuttavat nimen heti vaikka massikaksi ihan niin kuin Fordinkin nimi hävitettiin.
RE: Agco
Lähettäjä: Olli
Torstaina 11.9. 2003 klo 13:14:24

Message:
Sehän tässä vaan tietenkin on, että kun valmistajat vähenee niin ehkäpä myös kilpailu vähenee ja hinnat pikkuhiljaa nousee.
RE: Agco
Lähettäjä: Landman
Torstaina 11.9. 2003 klo 13:59:42

Message:
Edellinen nimimerkki kyylä tuntuu pysyvän tyylilleen uskollisena "tunneperäisenä". Suomalaisena moni kuitenkin pelkää mitä tapahtuu
hyvin monille työpaikoille alihankkijat mukaan luettuina,kun ruvetaan miettimään miten tuotanto virtaviivaistetaan.Samoin itsestään selvää on että näin suuri fabriiki ei osta sontaa,se näkee siinä mahdollisuuksia jota ei ehkä ennen ollut.
Toivotaan parasta sekin on mahdollista,nyt kun paljon muuta ei voi.
RE: Agco
Lähettäjä: Kyylä
Torstaina 11.9. 2003 klo 15:30:27

Message:
Joo tosiaan Kyylä pysyy tyylilleen uskollisena! Kyylä haluaa, että ruokaa tuotetaan Suomessa ja traktoreitakin tehdään täällä jne. mutta kaikkea vain siinä mitassa, kuin on oikeasti kannattavaa. Kohtuullinen taito tehdä jopa traktoreita ja tuottaa ruokaa kriisiaikoinakin pitää maassa olla mutta sitäkään ei saa liioitella. Eniten Kyylää inhottaa vaikkapa traktoreitten tunneperäinen tarkastelu...ihan kuin olisivat eläviä olentoja. Merkkien perään ollaan valmiita itkemään kuin pahaiset kakarat jonkun farkkumerkin perään.
Kyylä haluaa että traktoreitakin tarkastellaan vain raudasta ja yhä enemmän kuttaperkasta tehtyinä laitteina samalla lailla, kuin tarkastellaan vaikkapa kuokkaa tai sorkkarautaa. Ei niissä sen enempää sielua ole.
RE: Agco
Lähettäjä: Steel & Soul
Torstaina 11.9. 2003 klo 16:16:30

Message:
Mun Majorissa ON SIELU.

Sen on isäukko ostanut Salon Automyynnistä v. 1955, ja se TIETÄÄÄÄÄ.....enemmän kuin 10 Kyylää yhteensä!
RE: Agco
Lähettäjä: ate
Torstaina 11.9. 2003 klo 18:55:57

Message:
Valtra sen olla pittää muilla ei tee mittään.
Eli valtra on ja pysyy siinä kun kun muutkin merkit
ei kukaan maksa tuollaista summaa vaan siitä että saa kilpailian pois markkinoilta.Te ette näköjään ymmärrä mitään se parmmin traktoreista kuin kaupan käynnistäkään. Ei VALTRA mikään yksi ja ainoa hyvä traktori ole mutta täysin vertailu kelpoinen muiden traktoreiden kannssa.
nimim:kokemusta monesta eri merkistä.
Ps.koittakaa kasvaa aikuiseksi pikku ressukat naurattaa noi teidän jutut.
RE: Agco
Lähettäjä: MTZ
Torstaina 11.9. 2003 klo 19:09:00

Message:
Yks tykkää äidistä toinen tyttärestä.Monella merkillä on tullut töitä tehtyä kun renkinä häärännyt ja kaikilla on työt tullut tehtyä.Toisessa on paremmat ominaisuudet tiettyyn hommaan kun toisessa mutta kaikilla on pärjännyt.Turha veri päässä kinata mikä on huono ja mikä ei.Eikä taida montaa isompaa firmaa kotimaisessa omistuksessa olla ainakaan kokonaan.
RE: Agco
Lähettäjä: ate
Perjantaina 12.9. 2003 klo 16:22:18

Message:
Tätä juuri tarkoitin MTZ ,onhan täälläkin näköjään
järkeviä keskustelioita.

RE: Agco
Lähettäjä: Eero
Perjantaina 12.9. 2003 klo 19:07:02

Message:
Onhan tossa kaupassa sekin hyvä puoli että saadaan resursseja tuotekehitykseen,eli rahaa testata ja suummitella ja isossa konsernissa on varmaan monenlaista huippuosaamista jo valmiiksi,naitä yhdistelemällä on mahdollista saada kehitettyä ajan kanssa hyvä kokonaisuus,ja karsittua lastentauteja pois.Ja yhdistymisellä saadaan valmistuskustannuksia alas,kun voidaan käyttää samoja avain komponentteja, esim portaaton voimansiirto saadaan Agcolta Fendistä,Niinkuin uuteen Massey Fergusoniin ja ym,ym. Haittapuolena tietenkin on meidän Suomalaisten kannalta se,miten käy työpaikkojen kun kokoajan puhutaan valmistus kustannusten pienentämisestä ja samalla ruetaan käyttämään ulkomaalaisia komponentteja..
RE: Agco
Lähettäjä: Joku vaan
Maanantaina 15.9. 2003 klo 09:17:43

Message:
Miksi ihmeessä te kaikki sitten olette täällä maleksimassa, jos ette kerran usko että vanhoilla koneilla olisi jotain, mitä ei voi mittareilla tai kokeilla mitata, koska uudet koneet ovat joka tapauksessa teknisesti parempia, ja tämä sivuston ainakin minun käsittääkseni pitäisi olla veteraani-traktori-harrastajien-teema-sivusto (lähinnä fordson, mutta muiden merkkien edustajiakaan ei syrjitä)...

Ja ihan vaan mainitsen tässä lopuksi että jos lähdetään kylmän rationaaliselle tunteettomalle linjalle, niin suomessa ei yksinkertaisesti kannata asua, täällä ei kannata tuottaa mitään, paitsi ehkä puuta ja tervaa, maatalous tuotanto, ei joulukuusi viljelmiä lukuun ottamatt ole pienimmissäkään määrin järkevää, paitsi elättämään paikallista väestöä, mitä ei tosiasiassa ole kuitenkaan järkevää pitää täällä, järkevämpää olisi siirtää suomalaiset jonnekin, missä lämmityskulut olisivat alhaiset... Mutta ihmiset eivät toimi pelkästään järjen ohjaamina, vaan meillä on myös tunteita, ja ymmärtääkseni suuri osa suomalaisista kuitenkin haluaa edelleen asua täällä.

Ja mikäli me haluamme asua täällä, niin meidän tulisi ottaa huomioon, että muut eivät välttämättä osaa huomioida meidän tunteellisia tai muuten irrationaalisia syitä pysyä täällä, joten strategisista syistä, oman turvallisuutemme takia meidän tulisi pitää huolta tietyistä tuotannon aloista, joita ovat mm. sähkö, lämpö, ruoka, kaikkea ruokaa ei tosin strategisista syistä tarvitse tuottaa itse, kuhan perus-elintarvikkeiden osalta säilytetään riittävä omavaraisuus...

Traktorit eivät varsinaisesti kuulu näihin tärkeisiin tuotannon suuntauksiin, mutta Valtra yksittäistapauksena on tärkeä Suomen työllisyyden turvaamisessa, ja valtra on tuonut työtä juuri niille alueille, joilla on ollut eniten puutetta
työstä.
RE: Agco
Lähettäjä: MTZ
Keskiviikkona 17.9. 2003 klo 01:27:03

Message:
Totta kai vanhalla koneella on sielu mutta 40 v päästä on kiva harrastaa näitä nyky vehkeitä mitkä halvaantuu heti kun joku sähkö ei saa kontaktia.Sen aikaset harrastajat voi olla tyytyväisiä jostain 1950 luvun koneesta mikä ehkä nyt seisoo juuri teidän tallissa(tai takana vielä)kun se vaan toimii ja puolta uudempi on käsittämättömästi mykkä.Ei millään pahalla kellekkään mutta ehkä asia näin joskus on.Ite olin jenkkien omistamassa firmassa ennen kun möivät germaaneille puljun komento on kova ja kaikkea saa anoa pää paikalta.Kehittelyyn kyllä satsasivat niin rutkasti että pakko oli myydä kun rahat loppu.Toi on tietysti vähän erilaista tuotantoa eikä varmaan lopu vaan jenkki tekee mitä tahtoo.
RE: Agco
Lähettäjä: True live
Keskiviikkona 17.9. 2003 klo 10:00:28

Message:
Ei se ihan näin yksinkertaista ole se kylmä rationalismikaan "joku vaan". Katsos se rahavirta, mehän olemme nettomaksajia. Maksamme myös köyhien espanjalaisten touhut! (Mikäs se espanjalaisten aikaansaama traktorimerkki olikaan? Ai niin nehän löysivät Amerikan 10000 vuotta myöhemmin kuin muut eurooppalaiset???) Joten voimme ihan rauhassa ja hyvällä omallatunnolla asua Suomessa sekä harrastaa vaikka A25 Zetorin veivikäynnistyskilpailuja;-)