Aihe: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: helmi
Maanantaina 01.9. 2003 klo 09:48:31

Viesti:
tarvitsisin apua kaikilta pelto viljelyn osaavilta maanviljeliöiltä eli mitä etuja, haittoja on jyräyksellä pellolle eli mitä virkaa on jyräyksellä toivoisin asian mukaisia vastauksia!!!!!
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: OSKU
Tiistaina 02.9. 2003 klo 15:55:09

Message:
Jyräksellä saavutetaan se etu että kevät kosteus ei haihdu taivaan tuuliin niin nopeasti lisäksi jyrät painavat kiviä maan sisään joten puinti on helpompaa.
RE:Mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Arvuuttaja
Tiistaina 02.9. 2003 klo 16:04:05

Message:
Entäs sitten se lakoontumisen kesto?

Onkos jo tyystin unohdettu moinen ilmiö?

Kyllä se jyvä on syytä "ankkuroisa" kunnolla siihen isänmaahan kiinni!
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Hesalainen
Tiistaina 02.9. 2003 klo 21:52:40

Message:
Kyllä aina jyrätä kannattaa!
Se tapahtuu seuraavasti:
Ostetaan vanha puinen jyrä maamiesseuralta ja naulataan siihen harvakseltaan vanhoja hevosenkavioita jolloin siitä tulee ns. "hirvijyrä". Sitten vain odotellaan sopivan pimeää kesäyötä ja vedetään sitä jyrää hevosella ristiin rastiin kaikki 100 hehtaarin kylvökset!
Aamulla heti soitetaan EU;n katokorvausmiehet paikalle ja itkua vääntäen selitetään kuinka suuri hirvilauma viime yönä tuhosi koko sadon!
Tällä tavalla ovat monet maajussit saaneet katokorvauksia jopa 1850 euroa hehtaarilta, ja tulo on vielä verotonta!
Valistuneemmat viljelijät ovat samalla tavalla jo "hoitaneet" metsässä taimikoitakin!
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: joopajoo
Keskiviikkona 03.9. 2003 klo 08:59:31

Message:
Jos hesalainen kykenee rakentamaan ko. vempaimen, ja suoriutumaan sillä mainitsemastaan tehtävästä, voin luovuttaa koko korvaussumman hänelle. Että tervetuloa vaan rahassa rypemään... Alkaa olla mitta täys näitä idiootteja jotka kirjottelee kaikkea hölynpölyä. Jos joku juttu olis edes hauska, mut tää on kyllä ihan perseestä! Sitäpaitsi "helmi" nimenomaan toivoi asian mukaisia vastauksia. (lukutaitoiset huom!)
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Hesalainen
Torstaina 04.9. 2003 klo 08:15:07

Message:
Ei Hesalaiset kykene rakentamaan hirvijyrää, vaan tukiaisten nälkäiset maajussit. Olen vain seurannut täältä kaupungista käsin velipojan viljelyä kotitilalla, ja ihmetellyt, että miten voi olla mahdollista, että 15-hehtaarin tilalla voi olla kaksi kappaletta yli 100-hv nelivetotraktoria, jotka molemmat on ostettu vielä uutena! Lisäksi on MF-175 ja Volvo 650.
Tulee vain mieleen , että tukiaisilla.
Tässä menny suvena velipoika ylpeänä kertoi kuinka oli saanut suuret määrät tukiaisia, kun oli ajanut paskaa naapurin pelloille! On se aikoihin eletty kun paskanajostakin saa tukiaisia!

RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: joopajoo
Torstaina 04.9. 2003 klo 14:53:04

Message:
Ja aikoihin kun omalle velipojallekkin ollaan kateellisia. Teillä näyttää olevan asiat aika sekasin keskenänne. Itse en ole saanut ainakaan päättää niistä tukiaisista yhtään mitään, joku ne on siellä Brysselissä käynyt sopimassa, että ruoka olis sitte muka halvempaa. Paskanajosta ei kyllä mitään tukea makseta. Oisko menny sitte velipojalla paskat pellolle ja kusi päähän?
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: zuhna
Torstaina 04.9. 2003 klo 16:51:25

Message:
Katkeran miehen tilitys.....
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Hesalainen
Torstaina 04.9. 2003 klo 23:42:50

Message:
Olipa yllätys, että maajussit ei tiedä että, paskanajostakin saa palkkioita! Aivan varmasti en tiedä kumpiko sitä saa; paskan ajaja vai se joka ottaa paskaa vastaan! Palkkioita maksetaan ja suuria! Se joka tietää kumpi sitä saa voisi valistaa meitä kaupunkilaisiakin, etteivät mene käsitteet sekaisin. Kun seuraavan kerran täytätte EU-hakemuksia niin muistakaa panna ed.main.kohtaan ruksi, etteivät tukiaiset mene sivu suun! Velipoika ainakin väitti saavansa paskanajosta tukiaisia , kun ajaa paskaa naapurin pellolle!
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Maalainen
Perjantaina 05.9. 2003 klo 00:02:05

Message:
Tainnu velipoika puhua paskaa nimittäin hyvä kun sitä omalle pellolle saa ajaa ehkä anomalla vieraalle muttei siitä mitään ole maksettu!Taitaa olla oikea kepuli toi veljes ei ne ihan tosta vaan tule palkkiot vaikka oikeasti olis syytäkin.Eikä saa naapurikaan on kokemusta ja helvetillinen itku että sitä yleensä sai tehdä.Terveys tarkastaja kävi kattomassa paikan ja määritti paljonko saa vieraale viedä.Ynnä muut kuponkien täyttämiset.
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Savaloja
Perjantaina 05.9. 2003 klo 00:28:15

Message:
Tästähän tuli asiallinen aihe, niinkuin aloittaja toivoikin. Mitäpä muuta kaupunkilaistolloilta voi odottaa. Ja jos olet noin kateellinen jyväjemmareille niin tuu hyvä ihiminen tänne, tuosa on naapurimökki myytävänä. Saat nuhuvia lainaan että saat opetella ajamaan.
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Olsku
Perjantaina 05.9. 2003 klo 08:46:01

Message:
Hesalaisethan on fiksua porukkaa,mutta tunnetusti
maatalouden tukiaisissa helposti nenästä vedettäviä. Pahoin pelkään ,että veljesi on vienyt sinua oikein paksulla nenärenkaalla.
Jos se on kuitenkin totta mitä veljesi puhuu niin pyytäisitkö kertomaan meillekin kuinka se tehdään ----nimittäin hänellä on hyvää saumaa päästä Guinnesin ennätysten kirjaan.
Ps. tekeekö veljesi muuta kuin viljelee 15 hehtaarin kultapalaansa ja ajaa sontaa
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Törppö
Perjantaina 05.9. 2003 klo 09:23:41

Message:
Eiköhän asia ole niin ,että Hesa on savolaisten Mekka.Jonne ovat kerääntynee kaikki kateeliset jakatkerat.Liikeneradio kertoo minnepäin Mekka tyhjentyy kesäisin.
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: xx
Perjantaina 05.9. 2003 klo 14:04:27

Message:
Hesalaiset ovat tosiaan jymäytettävissä näissä tukiaiskysymyksissä. He nimittäin maksavat ne.
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Miss Dexta
Perjantaina 05.9. 2003 klo 14:10:08

Message:
No voi itku ja kitinä, kuka maksaa ja mitä maksaa. Pakko kai se on maksaa jos juntit haluaa harrastaa maanviljelystä seudulla jossa taloudellisesti olisi kannattavaa vain metsitys.

Ja ihan turha on alkaa rääpiä sitä noukkaa aiheesta, totta se on ja maalaisen ja maatilanomistajan suusta tämä nyt tulee.

Hesalaisista sen verran että ne on kaikki jotain pahuksen maalais imigrantteja, Stadilaiset on sitten asia erikseen, ne on ihan kotoisinkin sieltä ja yleensä vähän fiksumpiakin kuin nämä Mie/Sie Hesalaiset
RE: apua mikä ihmeen jyräys
Lähettäjä: Hesalainen
Perjantaina 05.9. 2003 klo 22:49:30

Message:
Taisipa ollakkin arka aihe nämä tukiaiset!
Velipoika ei tee mitään muuta kuin viljelee sitä
15-hehtaarin peltoalaa ja kaataa metsästä puita,
metsää velipojalla on 33 hehtaaria.
Niin, onhan sillä tietysti iso lauma lehmiä yms,
hännänheiluttajia.Täytyyhän sitä tietenkin olla
sonnejakin, että saa niitä sonnipalkkioitakin.
Se vasta onkin kummallinen tukiaismuoto kun sonneistakin saa palkkioitakin!
Eipä ole varaa näillä palkoilla ostaa mitään "naapurimökkiä", mutta Nuhvingilla ajaminen
olisi varmasti melkoinen kokemus!