Aihe: Etukuormaajan asennus Nuffiin
Lähettäjä: M.Lepola
Maanantaina 14.7. 2003 klo 15:28:24

Viesti:
Jos lukijakunnassa on etukuormain-Nuffien omistajia, niin kertokaahaan kuormaajanne asennuksesta. Onko se kiinni pelkästään eturungossa, vai onko tuettu myös takasiltaan?
Minkä merkkisiä kuormaajia Nuffeista löytyy?
RE: Etukuormaajan asennus Nuffiin
Lähettäjä: Moss Side
Maanantaina 14.7. 2003 klo 15:52:52

Message:
Suurinosa keveistä kuormaimista on kiinnitetty vain runkoon(Vilske ym. vastaavat).Jossain vanhoissa Nuffieldiin tehdyissä teollisuuskuormaimissa on tuet taakse saakka ja uudemmissa Leylandin sovitteissa esim.Quicke ja Vila.Riippuu siitä mitä aiot kuormaimella tehdä,jos teet jotain kevyitä nostoja niin ei taka-akselitukia tarvita,mutta jos rupeat maansiirto hommiin ja nostolaitteessa on tonnin takapaino niin suosittelen tukia.
RE: Etukuormaajan asennus Nuffiin
Lähettäjä: Tome
Maanantaina 14.7. 2003 klo 17:46:58

Message:
Minulla on Nuffissa ollut kuormain kiinni pelkästään eturungossa viimeiset 15 vuotta. Pelkkä pulttikiinnitys rungon reikiin ei kestänyt vaan pultit löystyivät jatkuvasti ja sitten väsyivät poikki mutta, kun lisäsin korvakkeisiin rungon ala- ja yläpintaan tukeutuvat raudanpalat, on kuormaaja pysynyt. Kuormaajan merkkiä en tiedä ja sovitus on kokonaan omatekoinen. Kuormaaja jaksaa nostaa kauhan takareunasta roikotettuna 500kg:n laastisäkin reilusti ja tuon rasituksen Nuffin runko on ainakin kestänyt hyvin.
RE: Etukuormaajan asennus Nuffiin
Lähettäjä: 270:sti
Tiistaina 15.7. 2003 klo 18:41:05

Message:
Jos ittellä olisi moinen värkki niin kiireesti varustaisin sen tukipalkeilla jotka ulottuisivat takaakseliin saakka.
Yksi kylänmies ajeli kerran keväisenä päivänä peltotietä pitkin verkkaista vauhtia, no hupsista vehje katkesi kytkimen kohdalta.
Selkeesti näkyi että ajan kanssa oli hiusmurtumia syntynyt ja kerran se ratkesi.
Etukuormaaja oli ollut koko koneen iän rungossa kiinni eikä lenkkumisen oireita ollut esiintynyt.
Olihan sillä kyörätty milloin paskaa, milloin pikkuviiattia tunkiolle ja kaikkea muutakin mielikuvituksen sallimissa rajoissa, yleensä kantokyvyn ylärajalla.