Aihe: Ferkun käynti
Lähettäjä: Ate
Lauantaina 28.6. 2003 klo 14:36:14

Viesti:
Osaisko joku sanoa mistä johtuu pensa petrooli ferkun käynti on määrätyillä kierroksilla hirveän epätasaista (noin puolikaasulla)v.52.Kansi ja venttiili remppa tehty eli ne ainakin on kunnossa ???
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: pajamies
Lauantaina 28.6. 2003 klo 20:54:22

Message:
Ensiksi tulee mieleen kaasutin ja sen läpät ja niiden akseleiden välykset, kaasuvivuston nivelet jne.
Seuraavana olisi ohjelmassa tarkistaa ettei virranjakajassa ole ylimääräistä välystä ja että keskipakosäätimen jouset on kunnossa ja akseli tiukka.
Kriittisin paikka löytyy jakopäästä joka kannattaa jokatapauksessa tarkistaa, jakoketjulle ei ole varsinaisesti kiristysmekanismia joten sen täytyy olla muuten sopivan tiukka, ts. hyväkuntoinen. tiedossa on tapaus jossa ketju ilmeisesti katkesi ja tuhosi jakopään koteloa myöten.
Jakopäässä on myös keskipakosäädin jonka painojen akselitapit ja muu rakenne kannattaa silmäillä tarkkaan.
Oireet viittaavat siihen että jokin säädin takertelee tai jossain on väljää.

RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: pajamies
Lauantaina 28.6. 2003 klo 23:34:10

Message:
Sytytyspuola saattaa olla myös roistomainen, ja roiskii salamaa miten sattuu.
Sen saa kyllä testattua kun nostaa keskimmäisen johdon virranjakajan kannesta tai puolan päältä ja rakentelee esim sytytystulpasta testipalikan.
kärkiväli pienemmäksi - luotettavat ja tukevat liitokset - kone käyntiin ko kierroksilla -jos liekki lepattaa tasaiseen ja kone kuitenkin röpöttää, tulee kiusaantuneen koneenkäyttäjän siirtyä viipymättä yllämainittujen mekaanisten syiden jahtaamiseen.
Kunnossa oleva puola jaksaa roiskia kipunaa vaikka ilmaväliä on hiukan pidemmältä.
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: Ate
Sunnuntaina 29.6. 2003 klo 12:16:51

Message:
Kiitoksia pajamies neuvoista täytyy tarkistaa nämä kohteet.
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: Veijo
Sunnuntaina 29.6. 2003 klo 20:45:42

Message:
Itsellä on samanlainen -52 TED eli bensa/petrooli. Ei sekään ihan mielettömän tasasesti käy, mutta kannattaa katsoa ettei se keskipakosäätäjä josta tulee tanko kaasarille tee sellasta pumppaavaa liikettä, jonka tahdissa sitten mootorinkin kierrokset vaihtelevat. Itsellä oli näin, ja vaiva poistui kun säädin pääsuuttimesta vähän rikkaamman seoksen. Kansi, jakoketju yms. on tässäkin vasta rempattu ja jakaja hyväkuntoinen. Suuri parannus oli vaihtaa uudet PITKÄKIERTEISET tulpat entisen omistajan laittamien lyhytkierteisten tilalle.
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: Ate
Maanantaina 30.6. 2003 klo 19:28:25

Message:
Joo minä tutkin sitä keski pakosäätäjän vipua ja huomasin sen tekevän puppaavaa liikettä määrätyillä kieroksilla, ja humasin netin sivuilla olevasta räjäytys kuvasta että siinä pitäisi olla kaasarin puoleisessa päässä jonkin moinen jousi, siis kysyisin sinulta VEIJO onko sinun Ferkussa mitään jousta kaasarin puoleisessa päässä.Täältä minä sitä katselin http://home1.swipnet.se/~w-18615/Motor/motordelarramsida.htm
KIITOKSIA NEUVOISTA .
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: Veijo
Maanantaina 30.6. 2003 klo 22:46:59

Message:
Eipä siellä jousta ole, mutta tutkin asiaa, jos vaikka pitäisi olla. Raktorissasi tapahtuu seuraavaa: Kierrokset nousevat, jolloin keskipakosäätäjä pienentää kaasua. Tällöin kierrokset laskevat ja säätäjä lisää kaasua. Kierrokset nousevat jälleen jne. Tämän kiertokulun johdosta käynti ei ole tasaista. Uskoisin vian olevan kaasarin kulmilla. Onko ryyppysysteemi jousineen ehjä? Itsellä siitä puuttuu se jousi kokonaan mutta rakentelin korvaavan.
Käyn katsomassa niitä kuvia kuitenkin vielä. (jos osaan...)
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: Mikko
Maanantaina 30.6. 2003 klo 23:48:47

Message:
Ei varmaankaan isompaa vikaa nimittäin huomattiin samanlaisia oireita maamoottorissa bensalla käyttäessä mutta kun käänti petroolille kävi tosi hienosti ja tasasee!Ongelmahan on siinä ettei petroolia tuppaa saada enää.Lienee kaasuttimissa eroa jos on pelkkä bensa kone?Asiaa kannattaa tutkia jos saa eri mallin kaasareita käsiinsä.Ehkä suuttimet ja/tai seos putket erilaisia.
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: Veijo
Tiistaina 01.7. 2003 klo 09:33:55

Message:
Tätä olen itsekkin epäillyt, en vaan ole päässyt petroolilla koittamaan. Bensaversion puristussuhdekin on suurempi kuin bensa/petroolin vaatimaton 4,8. Täällä kylällä on yksi -55 bensamalli, ja aion käydä sitä jossain vaiheessa tutkimassa ja kuulostelemassa. Kaasarille tuleva imuputki kannattaa irrottaa säätöjen ajaksi, niin näkee samalla mitä ryyppyläppä tekee, ja voi koittaa sen vaikutusta "käsisäädöllä".
RE: Ferkun käynti
Lähettäjä: Ate
Tiistaina 01.7. 2003 klo 18:35:30

Message:
Kyllähän se niin on varmaan kuin te Mikko ja Veijo sitä arvelittekin että nämä Bensa/petrooli Ferkut toimivat paremmin sillä petroolilla koska nehän on tarkoitettukin ajettavaksi petroolilla ja vain käynnistettäväksi bensalla. Mutta minä ainakin sain käynnin tasaantumaan tosi paljon kun korjasin ailpainesäätimeltä tulevan ja kaasarille lähtevän nivelen. Ennen 6 mm pultti, porasin 8 mm reiän ja laitoin 8 mm pultin reikään ja nylokin siihen mutteriksi, sopivan tiukaksi vaan ja jo kummasti rauhottui ailpainesäätimen vipu ja käynti sen myötä. Kaasarin päässä tuntuu olevan vielä väljää se korjataan myöhemmin. Eli tarkastappa sinäkin Veijo tämä kohta.Kiitoksia vaan hyvistä neuvoista !