Aihe: Ford 6610 ohjaustehostin
Lähettäjä: Trmies
Maanantaina 23.6. 2003 klo 21:13:32

Viesti:
Eli tuon 6610 jonka ostin, ohjaus ei ole niin kevyt kuin sen voisi luulla olevan.. tuntuu kuin ohjaustehostin ei toimisi täysillä... kyllä se toimii mutta ei oikeen niinkuun ehdi aina mukaan... vai luulenko vaan kun ehti jo tottua verkun Orbitrooli ohjaukseen...

edellinen omistaja sanoi sen olleen tuollainen niin kauan kuin se talossa oli ja edellisen 4610 olleen samanlainen...
RE: Ford 6610 ohjaustehostin
Lähettäjä: SS
Tiistaina 24.6. 2003 klo 00:04:31

Message:
Jos se on se simpukkaan menevä ohjaustehostin ja kuus kierrosta ääriasennosta toiseen niin on se joo tyhjäkäynnillä tosi hidas. Eli muuttuu raskaaksi jos yrittää vääntää nopeammin kuin pumppu työntää.

Siksi navetanylisille peruuttaessa se pieni pakki on eduksi kun voi pitää vähän kierroksia.

Mut maantiellä on lepposaa kun makkaa ratin päällä ja ottaa löysästi ei tarvii koko ajan olla ohjausta "suhisuttelemassa"

Mutta tarkasta onko suodatin vanha/tukossa ja onko oikeeta öljiä. Ford 41 A/B punasta ohutta tavaraa. Kirkasta pitää olla kumminkin. Kun sen säiliön ison o-renkaan laittaa oikeen huolellisesti niin voi jopa saada säiliön pitämään.

Pyörät suorassa moottori sammuksissa täyttöaukon alareunaan öljytäyttö. Kuuntele myös kun käännät loppuun asti pyörät niin kuuluu semmoinen uliseva ääni ylipaineventtiilistä. Jos ei tuu vaikka olis kierroksia olisko väsyny pumppu.

Paa painetta 1.8 - 2 bar etupyörään että ottaa vaan keskiharjasta kiinni asfaltilla kevenee kummasti. Rasvaa olka-akselit keventämällä pyörää niin rasva menee sinne minne pitääkin. jne.

t SS
RE: Vanha ohjaustehostin ei oikein toimi
Lähettäjä: Arvaaja
Tiistaina 24.6. 2003 klo 10:19:57

Message:
Olisko samantapainen "tunnustelu" venttiili joka ohjaa sitten tehostimen sylinteriä kuten MF168 ja siihen kun tulee klappia niin ei saa säädettyä enää kohdalleen vaan toiseen päin kun toimii niin toiseen sitten ei vaikka miten säätäisit. Siispä on porattava isommat ja OIKEAT pyöreät reijät aiemmin olleiden "soikioiden" tilalle ja tietysti siihen sopivat sokkatapit. JA rasvaa sekaan ettei heti mene soikeaksi uudelleen. Nyt pitäisi säätöjen onnistua ohjeen mukaan.
RE: Ford 6610 ohjaustehostin
Lähettäjä: SS
Tiistaina 24.6. 2003 klo 14:52:11

Message:
Jos tämä on samanlainen kuin uudempien Ford 5000 niin:

Se ohjaustehostin on rakennettu sisälle ohjausvaihteeseen. Sinne menee pumpusta kaksi putkea konepellin sisäsivulla. Se ohjausvaihteen kuulamutteri on samalla mäntä ja ohjauspyörän kääntöä tunnusteleva venttiili ohjausakselilla ohjaa paineen sille puolelle mäntää että avittaa liikettä.

Öljy liikkuu sisäkautta männän yläpuolelle ja simpukan sivussa olevan putken kautta alapuolelle.

Siinä simpukassa on paineenalainen öljy ja sitten takaisuventtiili päästää kiertämään öljyn männän puolelta toiselle mahdollistaen ohjaamisen moottori pysähdyksissä.

Pumppu tuottaa (uutena) 10 l/min ja paine on 75 bar. Ylipaineventtiili säädetään jousen alle asetettavilla aluslevyillä . Löytyy pumpun sisältä, pultin näköinen, kuusiokanta.

t SS
RE: Ford 6610 ohjaustehostin
Lähettäjä: trmies
Tiistaina 24.6. 2003 klo 20:45:35

Message:
Juu elikkä sanoivat tuolla liikkeessä että Atf 20 eli automaattivaihteiston öljy käy tuonne.. on sellasta punasta litkua.... mitä tiivisteitä kannataa ostaa kun alkaa purkamaan tota ohjaustehotimen säiliötä..siis mitkä kannataa uusia....
RE: Ford 6610 ohjaustehostin
Lähettäjä: suikka
Tiistaina 24.6. 2003 klo 23:23:29

Message:
Kun ostat siihen uuden suodattimen niin ne
säiliön tiivisteet tulee siinä mukana.
Ei siitä kyllä mitään tyhjäkäynnillä ohjailtavaa
saa vaikka mitä tekisit.