Aihe: 6-pyttysten leukkujen vaihdelaatikot.?
Lähettäjä: Tero
Tiistaina 10.6. 2003 klo 22:06:32

Viesti:
No niin. tuon meidän uuden 2100:n vaihteisto taitaa olla sanomassa työsopimusta irti, tai ainakin suurin vaihde pitää kauheaa meteliä.. Olisikos kellään tietoa, saisiko tuollaiseen leukkuun(vm-75) hommattua jostain käytettyä vaihdelootaa tai mielummin SYNCHRO-vaihteistoa? Olisikos se kauhea homma viritellä siihen SYNCHRO-laatikko??
RE: 6-pyttysten leukkujen vaihdelaatikot.?
Lähettäjä: sepi
Keskiviikkona 11.6. 2003 klo 13:49:43

Message:
Nopea viitonen 272:ssa huutaa mielettömästi, huutanut jo kauan. Johtuu varmaan osaksi siitä, että voima kulkee ala-akselin kautta ja kyseessä ylentävä välitys. Olen koittanut tutkiskella brittikorjaamokirjan sivuilta, mutta luulisin, että samaan laatikkoon uudet sisuskalut eivät ainakaan sovi. Ilmeisesti olisi vaihdettava koko murikka kytkimen ja perärepun väliltä. Akselintyngät kelvannevat entisestä. Tietenkin voisi kokeilla jäykempää öljyä. Eiköhän jostain löydy ainakin kesäksi kolmekymppistä märkäjarruöljyä. Luulisi että se toimisi pitkälle talveen. Hydraulipumppuja on helppo vaihtaa, jos alkavat valittaa.
RE: 6-pyttysten leukkujen vaihdelaatikot.?
Lähettäjä: ATJ
Keskiviikkona 11.6. 2003 klo 17:06:27

Message:
Meillä on aina pitänyt 270:sen kymppivaihde meteliä, johtunee suurelta osin rattaiden suorahampaisuudesta. Myös erään sukulaismiehen 272 leukun 10+2 vaihteisen laatikon kymppivaihde jurraa kuulemma melkoisesti, taitaa olla enemmän ominaisuus kuin vika.
RE: 6-pyttysten leukkujen vaihdelaatikot.?
Lähettäjä: tenspeed
Keskiviikkona 11.6. 2003 klo 19:25:03

Message:
askin keskuslaakeri kun sippaa alkaa perä huutaan mielettömästi niin meillä kävi kun 10/60 Tenspeed
Keskus laakeri oli aikansa palvellut.Hammaskosketus pääsee muuttumaan lautaspyörälle kun laakerin kuoret ja laakeri kuluu.Murikkaakseli pääsee päittäin liikkumaan.Sen voi tarkistaa kun ottaa askin kannen auki.Se on näitten koneitten askin heikko kohta muuten aski kyllä kestää.Muuta askiiin ei ole vaihdettu vaikka tunteja on 12500. Traktori on ollut uudesta lähtien meillä.