Aihe: juontovinssi
Lähettäjä: sakari
Tiistaina 13.12. 2005 klo 18:27:52

Viesti:
onko kellään kokemusta kuinka olis helppo valmistaa oma tekoinen vinssi traktoriin tarve olis vähäinen mutta olis hyvä apu polttopuu
riukujen vetämiseen esim.saisko auton perästä tehtyä.
RE: juontovinssi
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 13.12. 2005 klo 20:28:55

Message:
Ehkä on syytä ostaa käytetty. Tulee halvemmaksi ja on turvallisempi. Rauta on nimittäin kallista ja sinkki. Ja siinä vinssissä kuin olisi oltava ulkopuolinen kytkin, ettei se toimisi vain traktorin ulosoton kytkimellä. Vinssi ei maksa montaa sataa ja niitä on paljon liikkellä, se on ollut niin yleinen työkalu vanhoina aikoina.
RE: juontovinssi
Lähettäjä: Veikko S
Tiistaina 13.12. 2005 klo 20:40:57

Message:
60 luvun lopulla näin ns. maasepän tekemän nosturin siinä oli henk.auton perästä tehty vinssi.Se oli ihan ammattikäytössä että on sikäli tekstattu homma. Jarrurumpu toimii siinä rakenteessa kytkimenä. Kyllä sinä sakari autonperästä vinssin saat tehtyä, muutamana iltana tietysti jää telkkarin katsominen vähemmälle kun suunnittelet ja rakentelet sitä vinssiä.
RE: juontovinssi
Lähettäjä: Veikko S
Tiistaina 13.12. 2005 klo 21:10:22

Message:
Tuommosissa omatekemissä laitteissa monesti voi käyttää sitä omaa rautavarastoa eli kierrättää omaa ja naapureiden ylijäämää. Enempi siihen aikaa menee kuin rahaa ja jos sitä rupeaa laskuttamaan vaikka iseltään niinpä ei kannata vinssinteko. Kunnostamatta olisi jäänyt tuo minun Majorikin jos kaikki tunnit rahaksi laskisin. Ei sitä ainakaan täällä meillä päin näitä harrastehommia rahalla ja järellä mitata, se on siinä enempi se tekeminen, saa olla talissa värkkäämässä, pois martan tieltä kun hän siivoaa.
RE: juontovinssi
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 13.12. 2005 klo 21:20:43

Message:
Niin eihän sitä kukaan laskuta itseltään TV:n katselustakaan.
RE: juontovinssi
Lähettäjä: Veikko S
Tiistaina 13.12. 2005 klo 22:01:21

Message:
"Uusi kirjoittaja" no jos et vertausta itseltä laskuttamisesta ymmärtänyt miten on sitten muitten lauseitten osalta, tai peräti koko vastaus onko täyttä hebreaa? Itseltä laskustamisella tarkoitan että ei ruveta rahaksi muuttamaan projektiin kulutettua aikaa ja vertaamaan esim. että jos olisin vaikka tekemässä sellaista työtä josta saisin laskuttaa asikasta. Se kun on tuo meikäläisen ulosanti huonoa niin teikäläinen ei sitte ymmärrä.