Aihe: sini vai rosteri
Lähettäjä: tyhmä
Maanantaina 12.12. 2005 klo 18:35:00

Viesti:
Koska täällä on aina asiantuntijoita tai ainakin jotain lähes vastaavia, niin nyt tyhmä kysyy: Mitä huomattavia eroja on sinistetyllä ja rosterista valmistetulla (hirvi)kiväärin piipulla?

Tiedän toki että sinistetty ruostuu hieman herkemmin huonosti hoidettuna ja hinta eroo toisiaan vastaavilla aseilla on noin 100euroo.

Ja mielipiteet Tikka T3 Varmint- malleista ovat tervetulleita.

Entä tietääkö joku mistä johtuu aseiden korkea hinta Suomessa verrattuna esimerkiksi USA:an?
Ei meillä kai ole täällä erillistä ampuma-ase veroa, vaikka toisaalta en yhtään ihmettelisi sitäkään.

Suomessa Tikka T3 Varmint Stainless halvimmillaan n.1100 euroo, ja USA:ssa n.675dollaria (=565 euroo). Ja yksityisen ihmisen on varmaan turha edes haaveilla ostaa ja tuoda asetta EU:n ulkopuolelta?!? Teoriassahan se on mahdollista.
RE: sini vai rosteri
Lähettäjä: Jep
Maanantaina 12.12. 2005 klo 19:52:07

Message:
Raaka-aine.
RE: sini vai rosteri
Lähettäjä: nii-i
Maanantaina 12.12. 2005 klo 21:51:52

Message:
Juu kyllä se on mahdollista yksityisen tuoda usasta ase, mut en nää sitä nyt kauheen järkeväksi koska euun ulkopuolelta (kaikki jenkeistä tuodut) aseet ei oo cip vaan saami hyväksyttyjä.
Ei ainakaan niiden piippujen mustattu/rst niin kauheesti eroa ole, lisäaineistus ratkaisee.
Kasa-ampujathan käytti muinoin noita rst piippuja mut sitte niiden suosio loppui kun kananlento, ei kai sitte niin erinomaisia oleetkaan mutta merellä haulikko voisi olla jotain ruostevapaata materiaalia, muuten mulle ei kyllä kelpaa kuin mustattu tai fosfatoitu ase enkä maalattuakaan vieroksu se on ainakin helppo korjata vaikka hobby spraymaalilla.
Tuosta mainitsemastasi tikan mallista ei ainakaan minulla mitään kokemusta.

RE: sini vai rosteri
Lähettäjä: jagr
Maanantaina 12.12. 2005 klo 22:00:51

Message:
Ei se aseen tuonti ole vaikeaa jos sen saa sieltä toisesta maasta laillisesti ostettua. Tarvitaan vaan normaali ostolupa mukaan, jos leimaavat siellä kaupassa niin hyvä mutta ei ole niin vaarallista jos on esittää kuitit ostoksesta. (Ainakin minun tapauksessa laittoivat liikkeen leimat ja allekirjoitukset kun pyysin, ostopaikka USA). Sitten kun tulee Suomeen niin siittä vaan tulliin aseen kanssa ja esittää ostoluvan ja kuitin.

Sen jälkeen toimitaan kuten olisi ostettu ase Suomesta elikkä vehkeen ja paperien kanssa luvan myöntäneen viranomaisen luokse ja kantolupa tulee normaalissa järjestksessä.

Aseen kuljettaminen lentokoneessa vaatii hyvän laukun. Ase ja patruunat eri laukuissa (ruumassa tietty molemmat). Laitetaan ruumaan ns. erikoismatkatavarana.

Se aseen ostaminen on sitten se hankalampi temppu, EU:n alueella onistuu kyllä hyvin mutta hinnan kannalta ei taida kannattaa. Texasissa jossa taitaa olla yksi USA:n vapaimmista aselaeista pitää todistetusti asua 90 päivää ennenkuin voi tuliaseen ostaa (todistuksesta käy Texasissa myönnetty ajokortti, sähkölasku, kaasulasku, vuokrakuitti tms.)

Kaikenkaikkiaan koko homma on ihan kivuton niin kauan kun on metsästys tai tarkkuusaseesta kyse. Pistooli, revolveri ja muut sellaiset on sitten paikkakuntakohtaisia juttuja.
RE: sini vai rosteri
Lähettäjä: tyhmä
Maanantaina 12.12. 2005 klo 22:14:46

Message:
Juu ei ole tässä tarkoituksena lähteä itse asetta jenkeistä hakemaan, kun ei ole muuta asiaa siihen suuntaan. Tullin sivuilla oli maininta yhdessä sivulauseessa että yksityinen voi toimituttaa esim.postin välityksellä aseen ulkomailta suomeen, mutta taitaa olla hankala löytää liikettä joka rupeaisi lähettämään asetta Atlantin yli.

Täytynee tyytyä Suomen hintoihin, jääpähän silloin ainakin suurin osa rahoista Suomeen, kun hyviä puolia väkisin haetaan.
RE: sini vai rosteri
Lähettäjä: rifle
Maanantaina 12.12. 2005 klo 23:13:32

Message:
Tiskipöydästä tehdyllä aseella ei käytyttöarvoa. Kaunishan se on katella. Eli moni kakku päältä kaunis;-)

Normaali kylmätaottu teräspiippu on tarkoitettu taas ampumiseen.