Aihe: Voimanottoakseli
Lähettäjä: Ford 4000
Sunnuntaina 11.12. 2005 klo 09:46:19

Viesti:
Lähteekö nelitonnisen voimanottoakseli irti takaapäin kun irroittaa pultit ja laskee öljyt.
On vähän heittoa.
RE: Voimanottoakseli
Lähettäjä: a.p
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 11:29:08

Message:
joo kyllä se sillai lähtee.
tumpin saat hydraulisella prässillä suoraks.
on meinaan hyvää terästä siinä kohtaan voortia.
RE: Voimanottoakseli
Lähettäjä: Tumppi
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 13:26:47

Message:
Osta uusi, on valmiiksi suora. Jätä hätävaraksi vanha.

Eikö nelitonnisessa se tumppi olekaan lukittu mutterilla rattaan takaa ?

RE: Voimanottoakseli
Lähettäjä: Ford 4000
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 16:41:20

Message:
Kiitos tiedoista. Kyllä yritän oikaista vanhan, kun käyttö on vain satunnaista.Luulenpa ettei uusi irtoa kovin halvalla.
RE: Voimanottoakseli
Lähettäjä: Masi
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 18:46:41

Message:
Ainakin viistonnisessa voimanottoakseli on lukittu "ruunumutterilla" ja sokalla rattaan etupuolellta.
Viistonnisen voimanottoakselin saa irroitettua, kun avaat siinä työntövarren korvakkeen takana olevan luukun, ja vedät sieltä sen luukun mukana tulevan voimanoton kytkimeltä tulevan akselin pois. Ko. akseli on n. metrin mittainen. Tämän luukun kautta voi irroittaa mutterin sieltä voimanottoakselin rattaan takaa. Mutteriin ei saa suoraa näköhavaintoa, mutta käsin tunnustelemalla ja peilin kanssa tutkailemalla voi poistaa mutterin lukituksena olevan haarasokan ja mutterin. Itse sain tutulta remonttimieheltä ohjeet ja "erikoisavaimen" tähän hommaan. Erikoisavain on tavallinen n. 30 mm (en muista kokoa tarkasti) lenkkiavain joka on käännetty keskeltä 90 asteen mutkalle. Tämä avain mahtui juuri näppärästi siitä luukusta sisään, ja taivutuksen ansiosta rattaan takana olevaan mutteriin. Vastaavan lenkkiavaimen katkaisu keskeltä toimii varmasti samalla tavalla erikoisavaimena, mutta on helpompi pudottaa sinne peräkoteloon. Kun poistat sitä haarasokkaa, mutteria ja rikkaa siitä rattaan takaa, niin älä missään tapauksessa pudota niitä sinne peräkoteloon. Kun kiinnitys sieltä rattaan takaa on poistettu irtoaa voimanottoakseli aika helposti. Itse ajoin traktorin takapyörät pukkien päälle, siten että takapyörät vajaa puolimetriä korkeammalla kuin etupyörät, niin eipä tarvinnut öljyjäkään laskea perästä pois. Itsellä meni akselin irroitukseen ja kiinnitykseen aikaa yhteensä pari tuntia, + pari päivää, minkä katkennut akseli oli paikallisessa koneistamossa liitettävänä. Uusi akseli olisi maksanut reilu 400 ekua, joten päädyin korjauttamaan entisen.
Jos sitten onnistut pudottamaan mutterin, sokan tai muuta tarpeellista sinne peräkoteloon, niin eipä liene muuta mahdollisuutta kuin nostaa nostolaitteen kansi pois paikoiltaan ja laskea öljyt pois perästä. sieltä ylhäältä päin tutkimalla ne pudonneet osat sitten löytyy (toivottavasti). Tämä jälkimmäinen rojekti ei sitten saata onnistua parissa tunnissa.
RE: Voimanottoakseli
Lähettäjä: Tumppi
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 20:00:28

Message:
Niin eppäilisin että nelitonnisessakin joutuu haromaan sitä sokkaa ja mutteria pois. Viistonnisen mutteri on 32 mm.

IKH:lla viistonniseen tumppi maksoi noin 120 ekua. Ei ollut käytetty. Missä lie tarvikkeena valmistuttaneet. OLi kyllä koodit kyljessä niinkuin entisessä.

Niitäkin muuten on kahta pituutta, vaikka on yksinopeuksiella VOA:lla. Uudemmissa Fordeissa vaan on semmoinen pieni kotelo joka mahdollistaa pitemmän akselin. Pituuseroa non 35 mm. IKH vaihtoi kyllä veloituksetta.

Kun tumppia vaihtaa, pitää tehdä niin, että laittaa ensin sen laakerikotelon kiinni ilman niitä säätöpeltejä, mittaa välyksen silloin kun pultit on melko kireällä, ja lisää levyjä noin 0.05 yli sen mitan. Silloin ei tuu niille kahdelle laakerille liikaa kuormaa.

Jotkut akselit vanhoissa Fordeissa on laitettu ihan selvästi löysälle, eli liikaa levyjä. Hampaat alennusrattaissa on suorat, eli siinä suhteessa laakerien esikuormitus ei ole välttämätön.