Aihe: Petterin öljyvuoto
Lähettäjä: Punakuono
Perjantaina 09.12. 2005 klo 00:48:08

Viesti:
Onkohan kannentiiviste mennyt vai jotain halki, kun Bedfordin 5,4 litraisen suora 6-dieselkone on ympäriinsä joka puolelta kannentiivisteen kohdalta ja n. 2 senttiä tiisteen yläpuolelta öljystä kostea, mutta esim. venttiilikopan juuresta rutikuiva? Vai onko tämä normaali ominaisuus, että moottori vähän hikoilee? Moottoria en nyt talvella oikein pääse pesemään, jotta selviäisi, onko kosteus vanhaakin, vai tuleeko sitä paljonkin lisää.

Jostakin kuitenkin vuotaa öljyä aika reippaasti. Autoa käytettäessä ja sitten sammutettaessa kytkinkopan kohtaan maahan ilmestyy tunnin kuluessa pieni öljylammikko. Jos moottoria ei käytä lainkaan, öljyäkään ei tule. Öljy lienee moottorista, koska se on yhtä mustaa, kuin moottorinkin öljy. Vaihteiston öljyjä en ole vielä tarkistanut, joten sen väristä en vielä tiedä.

Moottori on 1972-mallisessa petterissä ja lienee auton alkuperäinen, sekä avaamaton. Kilometrejä on alle 100 000. Moottori muuten tuntuu toimivan normaalisti. Itse olen ajanut sillä vasta vajaa 1000 km, joten moottorin öljyn"kulutuksesta" en oikein osaa vielä sanoa mitään. Merkittävää vajausta en kuitenkaan öljytikkussa ole havainnut.
RE: Petterin öljyvuoto
Lähettäjä: asentaja
Perjantaina 09.12. 2005 klo 06:11:48

Message:
Öljy tulee kampiakselin takapäästä,jos kytkinkopan kohdalta tiputtaa.
Ainahan tiivisteet "mehii",vaikka ei suoranaisesti vuotaiskaan.
Älä sitä kannentiivistettä murehdi,se on aikojen saatossa vain kertynyttä öljyä ym.likaa.
Jos rätillä pyyhit kannentiivisteen kohdan niin tuski vuotoa huomat.
RE: Petterin öljyvuoto
Lähettäjä: Punakuono
Perjantaina 09.12. 2005 klo 08:44:36

Message:
Niin minäkin olen ajatellut, että kampiakselin tiiviste luultavasti (ainakin) vuotaa. Kytkimessä on vikaa (täristää liikkeelle lähdettäessä), joten kytkintä vaihdettaessa tulee tuokin vaihdettua. Ihmettelin vain tuota kannentiivisteen luona olevaa kosteutta....