Aihe: Major
Lähettäjä: Fordsonisti
Torstaina 08.12. 2005 klo 18:06:08

Viesti:
Kertokaapa te jotka tiedätte mikä on se roppu kun katotaan majoria perästä päin niin kuskin penkin alla oikealla puolella siinä nostolaitekannessa kynkän vieressä.Olen joskus kuullut ristiriitaista tietoa että siellä olisi peräkärrynkipin letkulle paine tai sitten vapaa paluu hydrauli letkulle?
RE: Major
Lähettäjä: th
Torstaina 08.12. 2005 klo 19:36:47

Message:
Sinne reikään tulee jatkuva paine suoraan pumpulta (ennen mitään venttiileitä). Tai niin ainakin päättelin silloin kun otettiin nostolaitekansi pois ja samassa yhteydessä kokeilin rautalangalla että se reikä yhdistyy suoraan siihen kanavaan joka tulee pumpulta yhdysputken kautta kanteen.
RE: Major
Lähettäjä: Fordsonisti
Perjantaina 09.12. 2005 klo 17:45:09

Message:
Kiitos tiedosta th !Onko tosi että kun majorissa akku on ollut -virta ja +maadoitus,ja nyt kun laitan akkuun +virta ja -maadoitus,niin ei tarvitse muuta kun startin päässä kääntää ne kaksi ohuinta johtoa toisin päin niin homma on sillä selvä!
RE: Major
Lähettäjä: JURO
Perjantaina 09.12. 2005 klo 21:23:19

Message:
Onko Superi vai vanhempi. En oikein usko että suora pumpun paine tulisi jollekkin ropulle. Kun se kynkän vieressä tulisi ensin mieleeni peräöljyn täyttö aukko, siihen voi laittaa vapaan paluunkin.
RE: Major
Lähettäjä: th
Perjantaina 09.12. 2005 klo 21:42:44

Message:
Miksi vaihdat maadoituksen miinukseen? Laitoitko vaihtovirtalaturin? Jos et, niin tasavirtalaturi pitää polarisoida uudelleen. Sitten se toimii taas. Luulisin että tuo startin johtojen vaihto riittää. Vai tarvinneeko edes sitä tehdä? Riippuu tietysti solenoidin rakenteesta mutta ei siitä haittaakaan pitäisi olla jos vaihtaa. Kyseessä ei taida olla alkuperäinen startti?

JURO, kyllä se vaan on niin kuin sanoin. Minä kokeilin asiaa kun kansi oli pois. Otin propun pois ja työnsin siitä rautalangan ja se tuli ulos siitä reiästä mihin se alhaalta pumpulta tuleva pystysuuntainen putki tulee. Tämä oli Majorissa vm -55. Oletan että Superissa on sama. Peräöljyn täyttöaukko se ei ainakaan ole. Se on heti istuimen takana perässä. Sitä ei voi olla huomaamatta. Voit tietysti kokeilla tätä: ota proppu pois ja laita ulosotto päälle ja katso tuleeko mitään ulos. En tosin suosittele katsomaan liian läheltä sinne reikään :)
RE: Major
Lähettäjä: erkki
Lauantaina 10.12. 2005 klo 18:10:40

Message:
propun taakse tulee paine nostolaitetta nostettaessa, eli se on kippiletku varten.
RE: Major
Lähettäjä: th
Sunnuntaina 11.12. 2005 klo 03:05:25

Message:
Ulosotto kippisylinterille on nostolaitekannen etupäässä vasemmalla.
RE: Major
Lähettäjä: JURO
Sunnuntaina 11.12. 2005 klo 18:25:11

Message:
Superin nostolaitekansi on kokonaan erilainen kuin vanhemmissa vaikka se sopiikin saman perämurikan päälle. Superissa on nostolaitekannen etupäässä oikealla sivulla 3 roppua yksi suoraan oikealle yksi suoraan eteen ja vähän ylempänä vaihtoventtiilin veiressä viistosti eteen vasemmalle, viimeinen on kipin letkua varten. Ja ajoneuvojen kätisyyshän katsotaan aina takaa päin eli kuskin näkökannalta. Kun keskustellaan asioista oli hyvä aina mainita mitä mallia se kysymyksen kohde on ettei tulis kinattua aidasta ja aidanseipäistä
RE: Major
Lähettäjä: Fordsonisti
Sunnuntaina 11.12. 2005 klo 19:55:33

Message:
Kyseessä on major vm-56 ja alkuperäinen startti ja tarkoitus on vaihtaa maa miinukseksi plus virraksi ku pojatki haluaa aina välillä ajaa ja talvella oon ottanu akun lämpimään talliin ku ajoja on niin vähän niin pysyis se virta kutakuinki akussa kun major on ulkona!