Aihe: Hydrauliveto
Lähettäjä: Eikka
Sunnuntaina 04.12. 2005 klo 16:39:31

Viesti:
Onko kenellä kokemusta traktorin peräkärryn hydraulivedon rakentamisesta. Traktorin perushydrauliikka toimii ymmärtääkseni siten, että virtausmäärä on pumpun kierrostilavuus x pyörimisnopeus. Paine muodostuu vastuksesta aina painerajoitukseen asti. Virtaus ei juurikaan muutu paineen mukaan vuoto ym. virtoja lukuunottamatta.
Eli miten veto sovitetaan eri vaihteille em. mallissa.
Entä jos käytetään erillistä pumppua voimanottoakselissa niin kumpi sovellus moottorivoimanotto vai ajovoimanotto soveltuu paremmin. Käytetäänkö säätötilavuuspumppua? Mitem esim. kaarrokset jossa kärry ei pyöri vastaavalla nopeudella. Miten kuormantunteva pumppu toimii näissä tapauksissa. Onko kuormantunteva sama kuin paineohjattu.
RE: Hydrauliveto
Lähettäjä: Velu
Sunnuntaina 04.12. 2005 klo 22:16:10

Message:
Normaalivoimanotto pumppu pyörittämään tai traktorin hydrauliikka. Siten pumpun saa pyörimään täysillä kierrolsilla --->maksimi tuotto, ilma pelkoa ylikierroksista. Siitähän pumppu ei tykkäisi.

Kaupallisissa sovelluksissa on tehty siten, että vetoratas irtoaa renkaasta kun rengas yrittää pyörittää vetoratasta. Kun vauhti laskee ja hydrauliikka haluaa vetää nopeammin puree vetoratas taas kiinni. Hydrauliikan ei siis tarvitse osata vetää samaan tahtiin kuin traktori, vaan se vetää aina minkä pystyy ja traktori määrää tahdin.
RE: Hydrauliveto
Lähettäjä: Eikka
Maanantaina 05.12. 2005 klo 10:16:18

Message:
Näin varmaan onkin kaupallisissa vrsinkin telipyörästöissä. Monesti peräveto onkin auttavaa kriittisissä pisteissä. Ongelmaa lisää jos kärryn pitää jarruttaa esim. jyrkät rinteet. Hydrauliveto voi sinällään myös jarruttaa, mutta ei sillä ratkaisulla jonka Velu kerroit, saatikka jos käytetään napamoottoreita. Sama ongelma on toki mekaanisessakin vedossa. Rullaveto on ilman muuta yksinkertainen ratkaisu teliakselistolle. Jatkuvassa hydraulisessa perävedossa olen nähnyt sitten jyrkässä vastamäessä tyhjän kärryn "sutivan".