Aihe: Aurauksista
Lähettäjä: Lumenluoja
Perjantaina 02.12. 2005 klo 09:28:13

Viesti:
Vituttaa kun yksi tien varrella asuvista ei halua maksaa aurausta, ei ole kuulemma mitään tilannutkaan. tuleepahan vaan ilmaseksi sillekin aurattua. Jätän kyllä aina korkean vallin sen tieliittymän eteen. Mitähän muuta vois keksiä?
RE: Aurauksista
Lähettäjä: M
Perjantaina 02.12. 2005 klo 10:06:33

Message:
Järjestä tietoimitus. Perustakaa tiehoitokunta. Ja jakakaa tielle yksiköt. Auraat tiehoitokunnan laskuun ja kukin maksaa yksiköidensä mukaan. Jos ei maksa, voi hakea tuomioksi ja ulosottoon.
Tietoimitus haetaan kunnan tielautakunnalta. Ohjeita saat kunnan teknisestä virastosta. Ja viellä, että helpointa on laskuttaa tiehoitokuntaa, joka sisällyttää kustannukset vuosittain perittäviin maksuihin. Pitäisikin tässä tehdä aurauslasku tiehoitokunnalle. Vältyn riidoilta kun olen itse toimitusmies, joka hyväksyy laskun. Olen tilivelvollinen kuitenkin tiekokoukselle.
RE: Aurauksista
Lähettäjä: Niin minuakin...
Perjantaina 02.12. 2005 klo 11:06:40

Message:
Kaikki haluaisivat että aurataan,kuitenkaan ei saisi maksaa kuin nimellisesti jotain.
Eivät ymmärrä mitä kuluja ja kuitenkin sitä kyttäämistä koko talven.

Oooteko ajatelleet paljonko tulee laskutettavia tunteja talvessa,vaikka kuukausia kyttäät milloin PITÄÄ lähteä!!!!!!!!
RE: Aurauksista
Lähettäjä: :-)
Perjantaina 02.12. 2005 klo 12:33:14

Message:
No voihan tuota kyttäämistä vähentää tuossa juhannuksen seutuvilla ja vaikka juhlia saatuja tuloja. Minä poika en paljon kyttäile kun itsekkin käytän tietä niin aamuin kuin illoin. Ellei henkilöautolla pääse läpi niin oon pruukannut mennä traktorilla lumilinko perässä. No tämä auttaa yleensä senverran että pääsee sitten taas autollakin. Ainakin jonkin aikaa.


RE: Aurauksista
Lähettäjä: verottaja
Sunnuntaina 04.12. 2005 klo 12:26:39

Message:
jos kyse on pimeästä työstä ,niin voivoi. mulle kävi vittumaisesti kun naapuri ilmoitti verottajalle.siittä tuli kauheet mätkyt. auratkoon itte lumensa. näin täällä raahessa toimitaan
RE: Aurauksista
Lähettäjä: Petteri
Tiistaina 13.12. 2005 klo 12:27:40

Message:
Meilläpäin kävi semmonen tapaus että isäntä ajo soraa mökkiläiselle joka makso ko. homman pimeästi mutta ilmotti siitä verottajalle jälkeenpäin. Noo, verottaja kyselemään isännältä että ootko ajanu soraa mökkiläiselle ja saanut maksun siitä.Isäntä sano että oon kyllä ajanu mutta oon tainnu unohtaa laskuttaa.Isäntä paukasi laskun menemään ja nulju mökkiläinen joutu maksamaan toiseen kertaan saman homman.Hah haaa
RE: Aurauksista
Lähettäjä: Sähkösuhari
Tiistaina 13.12. 2005 klo 15:11:07

Message:
Eikös yksityistielaissa ole juttua jonkinverran liittyen yksityisteihin. Siinä laissa on muistaakseni ihan samalla tavalla selitetty vastuut ja velvollisuudet myös niihin teihin, joissa ei ole tienhoitokuntaa, yksiköitä jne.
Muistaakseni se on niin, että muut tieoikeuden omaavat voivat pitkällä jänteellä hakea muutosta kyseisen kaverin tieoikeuteen. Teidän muiden pitää järjestää kokous/kokouksia. Käytte asiat läpi, mitä kukin on maksanut, tehnyt tien hyväksi, jne. Varsinkin, jos joku tuhoaa tietä, eikä osallistu ylläpitoon millään lailla. Kaikki asiat aina paperille. Paperista kopio kyseiselle kaverillekkin aina. Hänet pitää kutsua mukaan kokouksiin. Paperit mappiin ojennukseen ja sitä rataa alkaa aineistoa kertymään useammalta vuodelta.
Finlex-sivuilta löytyy se yksityistielaki.
Periaate on aina:
jos on oikeus tiehen, niin siihen on myös velvollisuuksia.
Koskee siis käsittääkseni ihan jokaista yksitystietä. Jos saatte tarpeeksi näyttöä, niin sen tien käytön voi kieltää. Tehköön kaveri oman tien sitten mieleiseen paikkaan.
RE: Aurauksista
Lähettäjä: luupiät
Tiistaina 13.12. 2005 klo 19:33:42

Message:
---------------------------

Yksi kesämökkiläinen ilmotti minusta kun möin sille klapeja. Kytät siinä tapauksessa ovat asialla, ei tuloveropuolella ole mitään tarkastajia.

Voivat vaan pyytää veroselvitystä. Rikosepäilyssä tutkii AINA poliisi.

Onneksi on tuttu mies poliisissa.

No ei tartte enää myydä sille. Ja jos myyn niin hinta on tupla. Ja sitten vielä alv:)

----------------------------

Tietoimituksen voi tilata vaikka kunnan rakennustoimistosta puhelimitse. Ei tarvitse olla sen taitavempi.
Toimituksessa jaetaan yksiköt ja päätetään niitten hinnasta.

Talvikunnossapito määrätään yleensä erikseen, se on tosin kokouksen vallassa.

Kokouksen päätöksistä voi valittaa alioikeuteen.


RE: Aurauksista
Lähettäjä: pölöt
Tiistaina 13.12. 2005 klo 19:34:28

Message:
tulikohan tuo tieasia riittävän yksinkertasesti nyt? Tuskin.
RE: Aurauksista
Lähettäjä: RM
Tiistaina 13.12. 2005 klo 19:51:47

Message:
Ei tullut.

Tielautakunnan toimitusta haetaan kirjallisesti kunnan tielautakunnalta.
Tielautakunnan toimituksessa perustetaan tiekunta ja määrätään tieyksiköt. Tiemaksujen hinnoittelu kuuluu tiekunnan kokouksen päätäntävaltaan.
Tiekunnan kokouksen päätöksestä voi valittaa kunnan tielautakuntaan 30 päivän kuluessa.
RE: Aurauksista
Lähettäjä: näim meillä
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 06:39:38

Message:Ympäristölautakunta päättää tietoimituksista.

Rakennuslautakunta/tielautakunta hienosaatää kun kinaa tiekunnassa.

Valitukset paikaliseen maaoikeuteen jos ei tyydy päätöksiin.


RE: Aurauksista
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Torstaina 15.12. 2005 klo 15:46:04

Message:
Mikään ei ole kauheampaa kuin isot ihmiset kinaavat pikkuasioista kuin olisi kysessä jatkosota. Vaikka pienistä riidoistahan ne suurtekin sodatkin syttyvät. Tai ei tarvitse edes olla riitakaan. Eihän Hitlerillä ja Stanilla ollut mitään kinaa. Oli hyökkäämättömyysopimus.

Mutta se on tosiaan hyvä juttu, jos joku ilmoittaa että möi tai teki pimeänä, niin sanoo, että maksaa verot heti kun asianomainen maksaa laskun. Ja ilmoittaa mahdollisimman suuren summan. Eihän sillä valittajalla ole kuitenkaan kuittia siitä että on maksanut. Eihän sitä saamattomista saatavista tarvitse veroa maksaa. Nehän menee vähennyksiin. Tulee päinvastoin verohelpotuksia.