Aihe: Suutinkärkien
Lähettäjä: Vaihto
Torstaina 01.12. 2005 klo 21:52:27

Viesti:
Tarttis vaihtaa suutinkärjet traktoriin .Onnistuuko itse tekemällä ja mitä siinä tarttis huomioida?
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Bentsi
Torstaina 01.12. 2005 klo 23:49:41

Message:
Onnistuu itse tekemällä. Vaihdoin itse Valmet 702S malliin. Suutinkärki pitää olla just. oikean mallinen ja siihen käypänen . Paikoilleen pitää laittaa oikeaan kulmaan ettei palotila tule väärälle puolen. Putket vaan irti ja uudet aluslevyt paikoilleen laitettaessa ja kiristys tiukkaan ettei vuotoja jää.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: ja miten...
Perjantaina 02.12. 2005 klo 00:55:49

Message:
Tarkistit kuseeko suutin?
Yleensä ei semmosia testeriä monella ole.
Avautumispaineetkin on sit mitä sattuu.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Perjantaina 02.12. 2005 klo 06:23:12

Message:
Jos kone lähtee käyntiin epätasaisesti, ottaa ensin muutaman pytyn mukaan ja myöhemmin muut, vika on monesti suutinkärjissä. Ne saattavat vielä lämpimänä pelata, mutta kylmänä kusevat. Ja koneelle ei ole terveellistä jos suutin kusee. Se huuhtelee öljyä pois sylinterin seinämistä ja kuluttaa konetta.

Ei niitä uusia suuttimia tarvitse tarkistaa testerillä. Vanhoja voi testailla ellei halua vaihtaa kaikkia. Mutta yleensä jos hommaan ryhtyy kannattaa vaihtaa kaikki.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: mh
Perjantaina 02.12. 2005 klo 08:19:57

Message:
niin meinaako uusi kirjoittaja ettei uusissa tarvi tarkastaa avautumis paineita? mä kyllä katsoisin.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Jallu-Vaari
Perjantaina 02.12. 2005 klo 08:52:38

Message:
Kyllä ne paineet pitää säätää uusillekin kärjille. Hanki jostain sopiva painemittari. Rasvaprässistä saa 400 kiloa painetta. Vähän mielikuvitusta ja "rykipumppu" on valmis. -Ja ennenkaikkea etullinen. Kusevat kärjet tosiaan aiheuttavat startissa harmaata savua ja käydessä lämpimänäkin monesti sinertävää savua. Lisäksi koneen ääni on "karkeampi". Kuseva suutin aiheuttaa pahimmillaan männän päähän syöpymän kaltaisen eroosion.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: fergu
Perjantaina 02.12. 2005 klo 22:25:52

Message:
meiän vanha (entinen) nuffieldi oli vähä ronkeli starttaamaa ja siinä sen huomas hyvin et aina ku pakkasella käynnisti ni läks ensteks kahella sylinterillä käymään ja käynti oli epätasasta ja moottori "hytky" kierrosten tahdissa.
Epäilen että tämä "hytkyminen" eli pieni liike edestakaisin johtu siitä että kone lähti ensimmäisellä ja kolmannella sylinterillä ja molemmat sylinterit taisivat sytyttää aika samanaikaisesti eli vauhtipyörä sätki niitten tahdissa sitten.
Suutinkärjet olen vienyt naapurille huollettavaksi, sielä osataan säätää oikeaoppisesti.
Ei siinä mitään sen suurempaa projektia ole, vanhemmissa traktoreissa tarvii vaa varoa heikkoja pultteja ja heiveröisiä osia.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Bentsi
Perjantaina 02.12. 2005 klo 23:03:17

Message:
Miksi kaupasta ostetut uudet malli- ja merkkikohtaiset kärjet pitäisi vielä säätää.
Enhän minä vie uutta ostamaani televisiota heti säädettäväksi kun laitan sen toimimaan.
Minulla ainakin toimii paikoilleen kaupan hyllystä heitetyt kärjet kuin unelma. Ei sätkytä eikä savuta. Thermostat laite 15 s päällä ja pakkosyöttö Minimecistä niin jo jyrähtää käyntiin , myös pakkasella.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Make
Lauantaina 03.12. 2005 klo 07:01:49

Message:
Pikkusen eri asia tuo telvisio vertaus :) . Jos laittaisit koko suuttimen runkoineen niin vois olettaa että avautumispaineet on oikeat, mutta pelkät kärjet laittaessa kannattais tarkastaa avautumispaineet.Jousi/prikat on saattanu kulahtaa/väsyä jolloin avautumispaineet on mitä sattuu uusillakin kärjillä.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: jannel
Lauantaina 03.12. 2005 klo 09:41:56

Message:
Totta tuo televisiovertaus!! Nyt on kyllä remppa sattunu tuurilla suurinpiirtein kohilleen jos kerran pelaa. Jos se ois noin yksinkertasta niin miksi diesel korjaamoilla ois sitte pumput?
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Velu
Lauantaina 03.12. 2005 klo 16:44:16

Message:
Ei muutan maksa pelkkä paineiden mittaus montaa euroa valmetillakaan. Kerran säädätin paineet, vaikka itse kärjet vaihdoinkin. Nykyisin on käytettävissä pumppu itsellä. Avautumispaineet saisi heittää vain 3 baria eri suuttimien kesken, joten paineet ei varmasti mene oikein tuurilla. Moottori tosin käy vaikka niissä olisi eroa 20 bariakin, mutta käynnistä kyllä kuulee, ettei paineet ole tasan.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Rönksötys
Lauantaina 03.12. 2005 klo 23:14:25

Message:
Voihan epätasainen käynti kylmänä johtua myös hehkuista ja ilmavaivoistakin!
Itse en ensimmäisenä rupeaisi suuttimia availeen.
Oma alle tuhat tuntia ajettu traktori "rönksöttää" muutaman sekunnin käynnistymisen jälkeen aina.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Make
Sunnuntaina 04.12. 2005 klo 06:35:44

Message:
Rönksötys: nyt oli kyse suutinkärkien vaihdosta.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 04.12. 2005 klo 06:55:21

Message:
Farmilaitteella suutintesteri maksaa 289 euroa ja cav-suutin 28.

Vuotavat suuttimet eivät aiheuta yksin sitä rönksötystä, vaan lisäävät polttoaineen kulutusta ja vähentävät tehoja. Suuttimet kestävät kyllä jonkin verran ajoa, jotkut sanovat että jopa 10 000 tuntia, mutta joskus niiden kärjet saattavat palaa tai lohkeilla. Ei käynti silloin oikein kuulosta hyvältä ja yleensä savutus, ylimääräinen savutus varsinkin tyhjäkäynnillä on sen merkki, että joku suutin toimittaa omiaan.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Alfons
Sunnuntaina 04.12. 2005 klo 09:10:01

Message:
Rivipumpumpun eri elementit voivat antaa myös eri paineen.
RE: Suutinkärkien
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 04.12. 2005 klo 09:48:36

Message:
Ei ne avautumispaineet sinänsä ole tarkat. Ne vain täytyy yleensä eri sylintereissä olla samat. Muttei niillä ole mitään tiettyä arvoa, vaan tavallaan mitä korkeampi paine, sitä tasaisemmin ja savuttomimmin kone käy. Ymmärtäähän sen, että jos sylinteriin kustaan, ei palaminen tapahdu täydellisesti. Jossain tietenkin tulee sitten raja vastaan missä avautumispaineen nostaminen ei enää auta. Eikä avautumispaine tietenkään saa olla korkemapi kuin mitä pumppu tuottaa. Silloin kone ei edes rönksötä.

Esikammidiesel on kai herkempi suuttimen toiminnalle, koska siinä palamistapahtuma on monimutkaisempi suutimen kuseskelu sotkee enemmän palamistapahtumaa.