Aihe: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Niksu
Maanantaina 28.11. 2005 klo 15:26:36

Viesti:
Mitähän mieltä arvon jäsenet ovat auton ruosteensuojaamisesta ja millä aineilla? Minä olen suojaamisen kannalla, mutta olen epävarma minkä firman aineilla esim.Dini,Tectyl,Finikor.
Nyt vaan hieroskelen auton vaihtoa ja toisille merkeille se vaikuttaa olevan myrkkyä ja toisille omalla vastuulla.Kuitenkin auton maalipinnan vahaaminen pidetään tärkeänä ja välttämättömänä.
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä:
Maanantaina 28.11. 2005 klo 16:25:37

Message:
Tarkoitus on, että auto ruostuu kohtuuajassa puhki, että vanhan auton tilallle saataisiin myytyä uusi. Siksi maalipintaa pitää vahata, pohjalla ei niin ole väliä.

Itse käytän Dinitrolia, mutta syy on se, että omassa Nissanissa on Dinitrolit olleet alusta saakka (vuodesta 1984).
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Massaaja
Maanantaina 28.11. 2005 klo 17:31:55

Message:
Minä olen aina ostanut halvinta massaa (maston, dinitrol, 3M)ja hyvin on toiminut. Kiveniskumassa on mielestäni parempaa pohjaan ja sen päälle voi maalata.

Itse teen massauksen seuraavasti.

Puhdistan pohjan irtoliasta harjalla ja paineilmalla tai painepesurilla jos on. Sen jälkeen koteloihin kotelosuoja-aine ja pohjaan myös tuota kotelosuoja-ainetta kevyesti (sen verran, että kostuu). Kotelosuoja-aine sulattaa vanhan ja murentuneen massan, sekä imeytyy jo olevaan ruosteeseen ja estää lisäruostumisen. Seuraavana päivänä (tai kun on kuivunut)vedän sitten pohjaan kiveniskumassan niin tulee hyvä ja tiivis. Vedän vielä tuon kiveniskumassan päälle mustalla sprayllä niin ei jää huokoiseksi jolloin lika ei jää massaan kiinni.

RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: näin
Maanantaina 28.11. 2005 klo 17:32:26

Message:
Ero pohjoisen ja etelän autojen välillä takavuosina oli kuin yö ja päivä. Yksi syy on tuo teiden suolaus. tänäpäivänä taitaa tuo ero on pienempi. Nuo kurakelit kun tulleet paljon pitenmiksi. Muistan takavuosina kun maaseudun taksit esim. Oulussa välttelivät ajamista Pohjantiellä joka oli pieni moottoritien pätkä Oulun keskellä. Kerran mennessäni OKS:iin taksi ajeli syrjäteitä kun pelkäso että vasta pesty Mersu likautuu suolaan jota oli lauhalla ilmalla levitetty Pohjantielle. Yksi hyvä ruostesuoja aine lienee tervan ja käytetyn öljyn seos. Tiedän yhden vanhan autoilijan joka 60 luvun autonsa voitelee joka kesä kyseisellä aineella.
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: tervari
Maanantaina 28.11. 2005 klo 17:36:58

Message:
Kannattaako sitä ruostetta nyt niin paljon suojata?

Pitäs suojata ennemin ruosteelta.

Uudempaan teetä suojaamossa. Poraat muuten johtoihin tai boxeihin. Jos auto on suojaamossa tehty aijemmin siinä on porattuna jo tarp. reijät.

"Pillit ja pullot" voi hommata varmaankin jostain nippelikaupasta.
Kesäkuumalla hyvä ruiskutta , teiden suolaus pois
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 28.11. 2005 klo 21:26:28

Message:
Kuuma kesäkeli on otollisin hetki ruiskutella ruosteenestoaineita. Nuo kun ei ole mitään sae 5w 50 tyyppejä. Bensiini on hyvä liuotin. Niitä myydään sellaisia massaruiskuja jota sopivat suoraan purkkiin kiinni. Muutama purkki on hyvä säästää jos ei satu olemaansuoja-aine aina samanlaisessa purkissa. Teiden suolaus on sellainen asia että siinnä on hyvin monta haitaa. Kyselin pirkäaikaiselta kuormaauto yrittäjältä ja ei hänkään pitänyt suolausta hyvänä asiana.
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: NH
Tiistaina 29.11. 2005 klo 10:50:57

Message:
Todennäköisesti ruostesuoja-aine merkkien välinen ero on lähinnä makuasia. Suurimmat erot tulevat työmenetelmissä; tarpeeksi tavaraa oikeisiin mallikohtaisiin paikkoihin ja ehdottomasti mahdollisimman puhtaalle ja ehdottomasti kuivalle pinnalle. Koska ruostesuoja-alallakin ammattilaisia joka sorttia, automaahantuojat eivät yleisesti ota etukäteen tarkkaa kantaa jälkisuojauksiin. Eräs ammattisuojaaja taannoin kertoi että ennen suojausta, kotelo ja pohjapesun jälkeen asiakkaan auto kuivurissa pari tuntia, omat autot viikonlopun yli...
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Öljy miehet
Tiistaina 29.11. 2005 klo 11:25:21

Message:
Ennen kun tulee lisää noita öljy vinkkejä tahtoisin varottaa että jäteöljyissä on enemmän tai vähemmän
korroosiota aihettavia aineita esim. rikkiä.
Mieluiten uutta sitkeätä öljyä jos siihen uskoo.
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Niksu
Tiistaina 29.11. 2005 klo 12:44:59

Message:
Nii kai aineet(tehoaineet)joiden alla ammattisuojaajat toimivat ovat likelle samoja.
Tiedä mikä periaate(vaikka EU:ta myyjät tuntuvat syyttävän,ettei ainakaan uutta autoa takuun aikana asiakas ei saa mennä suojaamaan) on auton ylläpito käsittelystä. Sen minkä olen huomannut ja todennut muiden autoista,on ammattisuojaajien työmoraali! Sääntönä tuntuu olevan, kuten NH kirjoitti ja sitten ihmetellään, kun massa irtoaa seuraavana kesänä. Elikkä mikä tilanne on Forssan seudun suojaajien kanssa?
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Keke
Tiistaina 29.11. 2005 klo 14:44:55

Message:
Joku viikko sitten tuli telkusta ohjelma,(Suuntavilkku?) jossa eräs vanhojen autojen harrastaja oli suojannut kalustonsa pellavaöljy-terva seoksella jo 30 vuotta.

Itse olen käyttänyt vanhoihin rotteloihini Puijon Tervan tervamaalia ruostesuojaukseen,on ohutta.Väliin sitten pellavaöljyä.Nyt täytyykin lisätä tervaa seuraaviin pellavaöljyihin niin tarttuu paremmin.

RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Tervaaja
Tiistaina 29.11. 2005 klo 15:12:20

Message:
Nimimerkistäni huolimatta en tervaa vaan käytän avohammaspyörävaseliinia. Sellaisiin paikkoihin, joihin ei ole vaaraa sotkea itseään, ko. vaseliini on aivan ylivoimaista ja halpaa. Aine menee ruiskulla kunnolla lämmitettynä ja jähmettyneenä se ei lähde millään. Aine ei myöskään kuivu halkeamille koskaan.
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Audimään
Tiistaina 29.11. 2005 klo 17:09:25

Message:
Ei huolen häivääkään sen jälkeen kun v.-86 ostin ensimmäisen Audin. Ruosteenestosuojauksia en ole paljon miettinyt. Vanhin tällä helkellä omistuksessani oleva Audi on -89 ja sillä on jo körötelty 470000 ilman sen kummempaa suojailua.
En väitä etteikö Audikin ruostu, näinhän on. Ainakin päällepäin näkyvin on rekisterikilpien pultit. Tarttis varmaan laittaa haponkestävästä.

Tuossa tuulilasin testessä oli sellainen foort joka ensimmäisen vuoden jälkeen oli jo ovien alalaidasta ja takimmaisten pyöräkoteloiden kohdista niin ruosteessa, että piti pelliä ruveta vaihtamaan.

Kannattaa ajella vähän vanhemmalla Audilla ja unohtaa ruostesuojailut sikseen.

RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: kylmäbitumi
Tiistaina 29.11. 2005 klo 21:13:24

Message:
kylmäbitumi jota käytetään rakentamisessa sokkeleiden ynm.sellaisen kosteuden eristämiseen. tarttuu myös hyvin ja pysyy eikä kovetu ja halkeile.
sama aine mitä ei tahdo saada liuottimellakaan irti helmoista
ajetuasi uudella asvaltilla ja paikattujen kohtien yli.sitä kun vetää puhtaalle pinnalle niin ei kosteus väliin.
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: tervari
Tiistaina 29.11. 2005 klo 23:57:48

Message:
Koooonstit on monet, sano tervari, kun juttuja luki.

Vanhaan autoon nyt kai on sama mitä siihen sipelee, mutta kehottaisin uudemmissa harkitsemaan 2 kertaa, ennen kuin mitään terva ja höyhen patenttia käyttää.

Ovat sen jälkeen suojauksen ulottumattomissa, jos joskus tulee mieleen oikea ruosteenestokäsittely.

Raskasöljyä "suosittelen", jos haluaa käyttää "pellepelottoman patentteja"
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: hoss
Keskiviikkona 30.11. 2005 klo 00:59:33

Message:
Tossa luomuvaihtoehto. Onko kellään kokemuksia?
http://www.sateenkaarivarit.fi/fi/
oikealta "autoilijalle, metallin suojaus"
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: ssoh
Keskiviikkona 30.11. 2005 klo 08:12:45

Message:
Niin tarkoitit sitten tätä.
http://www.sateenkaarivarit.fi/fi/auto.html
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Keskiviikkona 30.11. 2005 klo 09:01:02

Message:
Tietääkö kukaan mistä saa raskasta vähärikkistä polttoöljyä pienen erän?
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Tero Nuppi
Keskiviikkona 30.11. 2005 klo 15:10:32

Message:
L262m

Kasvihuonefarmarilta?
RE: Ruosteensuojaus
Lähettäjä: Suolasika
Keskiviikkona 30.11. 2005 klo 17:39:15

Message:
Pikku sikaa. Yhteiskunta kylvää suolaa tienpätkille ja autot ruostuu silmissä. Sitten kaupataan jotain luontoystävällistä suojausainetta. Miten joku voi rakastaa tuollaista mustaa paskaa jota lentää vihaisten ihmisten lamppuihin ja tuulilaseihin. Ajat 5 km suolamoskapaska tietä ja loput 50 kilometri likaisella tuulilasilla. Suola kuuluu mereen!