Aihe: MF hydrauliikka
Lähettäjä: MF
Torstaina 24.11. 2005 klo 08:18:24

Viesti:
Pitäisi vaihtaa 175 MF MultiPoweriin vaihteisto / hydrauliikka öljyt. Ohje kirja sanoo, että "käyttövivut tulee olla ala-asennossaan tyhjennysvaiheessa, jotta työsylinteri tulee tyhjäksi". Tarkoittanee, että nostolaitteet tulee olla ala-asennossa eli käyttövivut vedettynä säätökaarella ihan taakse (ylös) vai kuinka? Onko näin? Onko muuta huomioitavaa? Eli nostolaitteet alas, suodatin vaihtoon, vanhat öljyt ulos, uudet öljyt sisään ja töihin. Tyhjennysproppuja on vissiin pohjassa kaksi?
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: M
Torstaina 24.11. 2005 klo 11:35:05

Message:
No jos haluat molemmat vivut alasentoon, niin ulommainen pyöreänuppinen ihan eteen kaaren alaosaan saakka. Ja sisemmäinen kantikasnuppinen ihan taakse kaaren takaosaan saakka. Mutta riittää jos toinen vivuista on edella mainitussa asennossa.
Suodatin ei ole vaihdettava, vaan puhdistettava, joka on vähintääv suositeltavaa. Roppuja on pohjassa todella kaksi ja molemmat on avattava.Öljyt täytetään pisemmän vaihdekepin vasemmalla puolella
rungon päällä olevasta ropusta. Nimimerki "shyde"-n sivuilta löydät ohjeet hydrauliikasta. Suodatin löytyy sen irroitettavan luukun takaa, mistä tulee voimanottoakselin kytkinvipu. Jos sinulla on Multi-Power suurtehopumppu, mikä on aika todennäköistä, on siinä ilonasi myös muutamia hydrauliikka putkia. MP:n suodatin löytyy traktorin vasemmalta sivulta noin öljyntäyttöaukon kohdalta: ehdottomasti myös vaihdettava ja ohjauksen tehostajan suodatin on sen öljysäiliön sisällä. Siihen kuuluu öljyksi automaattivaihteisto öljy.Sitä vaihdettaessa kuuluu myös sen sylinterin olla sisemmässä asennossaan. Voi olla, että pääset vaihteistoöljyjen suodattimeen käsiksi traktorin alta sen luukun kohdalta mitä epäilen. Sitä mahdollisuutta tuskin oli viellä 175 ssa.
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: MF
Perjantaina 25.11. 2005 klo 08:54:44

Message:
Onko siis hydrauliikan suodatin ja MP:n suodatin kaksi eri asiaa? MP:n suodattimen kävin jo ostamassa. Pitäiskö tosiaan tuosta kytkinpolkimen takaa saada irroitettua tuo luukku, siitä tosiaan menee nuo hydrauliikka letkut sisään..näyttää hankalalta.
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: M
Perjantaina 25.11. 2005 klo 16:48:07

Message:
Kyllä on. Luukku pitää avata ja sen takana oleva suodatin pitää puhdistaa. Liota vaikka bensassa ja puhdista sitten paine ilmalla. Mutta sulla on suurtehopumppuversio. Jos on kunnossa on hyvä asia. Pumput voi kytkeä yhteen, jolloin saat ulkopuoliselle litroja lähemmäs 40 l/min. Sillä pyörii jo maatilakuormainkin. Jos siinä on vanha ferkun oma kolmitieventtiili, laita uusi tarvikeventtili, saat esim IKHlta. Silloin vetovarret voi jättää haluttuun korkeuteen, vaikka pumput olisivatkin yhteenkytketyt. Merkityksellinen asia esim. hydraulihalkojaa käytettäessä. Minulla on 185ssa toteutettu tuo hydrauliikan päivitys
kuuskytluvulta kaheksankymmentä luvulle. Jos ei ole kiirettä, ja annat yhteystietoja, voin lähettä kuvia jossain vaiheessa.Älä unohda sitä ohjauksen tehostajaa!!!
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: shyde
Perjantaina 25.11. 2005 klo 17:35:19

Message:
M:lle tiedoksi.
Kuvia MF:n fergusta löytyy tästä keskusteluketjusta. Fergussa ei ole samanlaista kolmitieventtiiliä kuin esim. minun 165S:ssä vaan pyöritettävä venttiili, jonka toimintaa ei kukaan tunnu tietävän.Onko sinulle tuttu?


RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: M
Perjantaina 25.11. 2005 klo 20:09:34

Message:
Katselin niitä kuvia ja siinä vapaa paluu on aivan oikein asennettu , näkyy ainakin kuvissa 3 ja 4. Sillä kolmitieventtiilillkin voit kytkeä pumput yhteen. Kokeile ruuvaa venttili auki ja laita sisemmästä vivusta jatkuva pumppaus ja uloin vipu ihan taakse. Nyt nostolaite ei toimi, mutta kuormaajan pitäisi toimia selvästi paremmin. Se starttimoottorin alla oleva suodatin ilmiselvästi MultiPowerin. Näyttää olevan erimalleissa eri paikoissa. Onko siinä jäähdyttäjän edessä öljynlaudutin? Eli se paluuroppu on nostolaitteen kannessa vasemmalla puolella pikkuisen sen nostolaitteen akselin edessä. Nämä 175 kai oli aina MultiPowereita, ja niissä vanhemmissa oli aina suurtehopumppu vakiona 35sta alkaen. Se jätettiin kai kustannussyistä pois ainakin 165sta
seitkytluvun puolivälissä. Mikä oli suuri poklomi.Korjaa se lutussa oleva putki ensimmäisellä tai toisella tavalla ja laita kunnollinen kolmitieventtiili, ei ole kustannuskysymys. Venttili maksaa alle 100 a. Mun veljellä on 165 malli -66 ja myös siinä on tuo pyöritettävä venttili, siinä minä näin sen eka kerran eläissäni. Minua kypsyttää osallistua palstan keskusteluihin, koska kun lähetän jutun, häviää koko keskustelu eikä avaudu. Kone väittää, että vastaus sisältää muka lomaketietoja ja jos klikkaan OK niin juttu tulee kahteenkertaan ja jos peruuta, juttu tulee vain kerran, mutta kone on suljettava ja avattava uudelleen, jotta pääsisin taas palstalle. Lisäksi palsta avautuu riivatun hitaasti. Äskenkin odotellessani palstan avautumista pistin pitkän sähköpostin Vallulle.
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: Syy hitauteen
Perjantaina 25.11. 2005 klo 20:36:32

Message:
Se on se äänestys souvi niin kuumana nyt tua palstalla ettei nää jutut oikeen sekaan sovi.
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: MF
Sunnuntaina 27.11. 2005 klo 19:11:41

Message:
Startin alla olevasta suodattimesta menee putki nokalle lauhduttajaan. Miten tuon pyöritettävän venttiilin pitäisi oikein toimia ja onko se itse asiassa pyöritettävä. Eräässä remonttipajassa olivat sitä mieltä ettei sitä kuulu pyörittää vaan sisään tai ulos työntämällä pitäis tapahtua jotain. Kokeilin sekä pyörittää että työntää tänään mutta tuntuu olevan aika jumissa. En vielä uskaltanut käyttää enempää voimaa. Mutta olette siis sitä mieltä että tuottoa olisi tästä koneesta saatavissa reilumminkin. Ja ulospäin sitä ilmeisesti kannattaa yrittää pyörittää? Mitenkäs ne letkut jotka menevät läpi siitä laipasta jonka takana se sihti on. Aiheuttavatko ongelmia vai voiko sen laipan vaan irrottaa ja letkut tulevat samalla vai miten siinä tulee toimia. Jos M laittaa kuvia tässä olis osoite: jouni.salminen@satshp.fi
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: dd
Sunnuntaina 27.11. 2005 klo 22:11:53

Message:
onko kaikissa 175 multipowereissa multipower pumpussa oma suodatin. minun koneessa ei kai ole suurteho pumppua kun ei ole lauhdutintakaan. kun en löytäny pumpun räjäytys kuvaa.
RE: MF hydrauliikka
Lähettäjä: MF
Maanantaina 28.11. 2005 klo 07:54:17

Message:
Pitääkö muuten ennen sihdin puhdistusta laskea öljyt pois, onko se pinnan alapuolella?