Aihe: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: Tukkeutuuko helposti
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 21:00:58

Viesti:
Tilanne nyt: sakokaivot talon takana,alkaen 1,5m seinästä. Ylivuotoputken pää n.30m;n päässä, laskee ojaan.

Tarkoitus olisi remontoida talo, myös sakokaivot saattaisivat mennä uusiksi. Ja mahdollisesti vielä ulkosauna etupihan puolelle (siis eripuolelle kuin sakokaivot).

Haluaisin sakokaivot suurinpiirtein sinne 30-35m päähän talosta, missä nykyinen putkenpää on. Ja mahdollinen imeytyskenttä vaikkapa vielä siitä kohdasta 50m;n päähän- viljelyspeltoon(sallittu?)!

Tuleeko liikaa pituutta putkille? Esim. ulkosaunasta viemäriputken pituus sakokaivoille, talo kiertäen, n 60m. Tontin muoto antaisi mahdollisuudet tällaiseen, laskua sopivasti sinne pellon suuntaan. Siis tukkeutuuko helposti, tai sanooko laki jotain putkien pituudesta?

Mitään kunnanherroja en tässävaiheessa pyydä tilannetta katsomaan, kysyn ensin täältä, koska asiat ovat vasta kaavailuvaiheessa.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: herra 47
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 21:10:45

Message:
Huonompi homma. Laskua putkessa pitää olla x %.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: Asentaja
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 21:30:41

Message:
Kaatoa sentti metrille, eli 1%. Näin sanoi putkimies. Jos on enempi kaatoa, vesi valuu alta nopeasti ja paskapaperit jää pinnalle tukkimaan putkea. Uusi liukas muoviputki toimii täysin vaakassakin, noin pitkällä matkalla pakko olla kaatoa. Imeytysputkissa tietysti ei enää paljon kakkapaperit kelluttele...
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: JJ
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 21:46:31

Message:
oletko miettinyt panos puhdistamoa. itellä on käytössä green rock ja olen ollu tyytyväinen ei tartte tehä imeytys kenttää. kun sekin täytyy nykyään välillä uusia ja on kuulemma ongelma jätettä se maa.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: qp
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 21:48:15

Message:
Eihän tuo pituus vielä mikään ongelma ole. Meilläpäin sakokaivoista on luovuttu kunnallisessa viemäriverkostossa kokonaan (siis uudisrakentamisessa) ja ennen kuin "jätökset" pääsevät edes ensimmäiselle pumppaamolle, jätösten täytyy pystyä valumaan satoja metrejä omin voimin ja ongelmia ei ole, jos kaadot ovat kohdallaan.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: Woodsman
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 21:50:22

Message:
Vanhemmillani on kaivot n. 80 metrin päässä talosta. Olin itse asentamassa putkia 80-luvulla ja mitään ongelmia ei ole ollut.
Asentaja puhuu asiaa, liikaa kaatoa ei saa olla.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: putkimies
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 22:21:22

Message:
Ei ole 60m vielä liian pitkä matka,mutta kuten joku jo edellä kertoi noin 1% kaato.On asennettu rivitaloihin ym pitempiäkin linjoja.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: aatu
Torstaina 24.11. 2005 klo 10:29:54

Message:
Miksi siirtää saostuskaivojen paikkaa? Jos toteutat jätevesien puhdistuksen imeytyksellä, tulee imeytysputkien korkoero ylimpään pohjavedenpintaan olla vähintään metri. Jos pohjaveden pinnankorkeus on jo muutoin lähellä maanpintaa, menetät todennäköisesti tätä suojaetäisyyttä mitä kauemmaksi (alemmaksi) imeytystä suunnittelet. Tuuletus tulee hoitaa imeytysputkien tuuletusputkien kautta viemäriä pitkin tuuletusviemäriin talon katolle.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: Putkimasentaja
Torstaina 24.11. 2005 klo 10:41:55

Message:
Pitkä putki toimii mutta kaadon kanssa on oltava sitä tarkempi, mitä pitempi putki. Ja putki on tuettava kunnolla ettei välille painu lonttoja. Nimittäin pitkässä putkessa jos siihen painuu ajan myötä paikkoja, jossa kaato on väärinpäin, alkaa putkeen kertyä tavaraa ja sitte ollaan siinä ihtessään.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: Ree Tee
Torstaina 24.11. 2005 klo 10:53:09

Message:
Jos teet viemärijärjestelmään remonttia tai muutostöitä, niin ota ihmeessä yhteyttä asuinpaikkasi rakennusvalvontaviranomaisiin.
Tämä siksi, että teet kerralla muutostyöt oikein sillä määräykset kyseisistä asioista ovat muuttuneet ja nyt on meneillään noin 10-vuoden siirtymäaika, joka tulee koskemaan kaikkia kiinteistöjä haja-asutusalueella.
Eli lyhyesti sanottuna:
Jos nyt teet muutostöitä, jotka eivät täytä uusia määräyksiä, joudut ne korjaamaan määräysten mukaisiksi kymmenen vuoden sisällä.
Nyt kysymällä säästät selvää rahaa!!!!
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: vesa
Torstaina 24.11. 2005 klo 12:10:46

Message:
Itsellä pituudet n. 70 m kunnan viemäriin. Ainahan se on teoreettinen murhe, selviää kyllä kun tekee routasuojaukset, syvyydet ja kaadot järkeviksi. Ei ole 15 vuoteen murheita tullut mutta varmasti joskus tulee ja tulisi varmasti lyhyemmilläkin putkilla.
Byrokratia on masentavaa
Lähettäjä: Mikko
Torstaina 24.11. 2005 klo 12:46:04

Message:
Nämä ohjeet viemäröinnistä ovat typeryksien laatimia. Esimerkiksi tuo imeytys on yleensä ohjeissa neuvottu tekemään väärään suuntaan. Saostuskaivot kannattaa laittaa alavaan kohtaan koska siellä on yleensä kallion pinta syvemmällä. Imeytysputken saa sitten samaan kaivantoon kun viemäriputkenkin. Kaikkia typeriä virityksiä ei kyllä voi oikaista kun on laki määrää niitä tekemään mutta osan silti voi.
RE: Pitkät viemäriputket,
Lähettäjä: Janne
Perjantaina 02.12. 2005 klo 10:41:02

Message:
Viettoviemäriojat kannattaa kaivaa tarkasti suoraan oikeaan syvyyteen ja kaatoon. Siis viemäriputken alle jäävään maahan ei kannata kajota koneella ollenkaan. Jos maata menee putken alta tonkimaan niin se pitää tiivistää todella hyvin ettei putki painu siltä kohdin notkolle.

Ota siis tarkka konekuski ja ole itse lapion, viemäriputkisalon ja vatupassin kanssa ojassa tarkistamassa ja hienosäätämässä kaatoa. Äläkä päästä konetta kaivamaan liian syvälle.