Aihe: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: Timppa
Perjantaina 18.11. 2005 klo 17:17:18

Viesti:
Ajattelin tehä sähköisen ohjauksen vretenin metsäkuormaimeen... Mistä ohjaimet, Magneettiventtiilit/ muut tarvittavat tarvikket edullisesti.. Käytetytkin kiinnostaa... Kuormain on ihan peruspeli, eli nosto, taitto,koura (pouminkääntö hammastangoilla, kuormaimenkääntö roottorilla).. Ei puomin jatketta.. Venttileiden tulisi olla sellaisia, että se vaimentaa kuormaimen liikkeet pehmeiksi ja, että kaikkia liikkeitä voi käyttää samanaikaisesti .. Tiedän, että moista projektia ei halvalla toteuteta, mutta olisi hienoa ajaa takalasi kiinni lämpimässä hytissä ilman karvarukkasia :-)Ammattilaisten, ja projektin toteuttaneiden kommentit kiinnostaa erityisesti.. Ja jos jollakulla nurkissa pyörii moinen venttilipöytä magneettiventtiileineen, niin tarjota saa :)

Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista...
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: jph
Perjantaina 18.11. 2005 klo 21:16:32

Message:
Mulla ois yks Danfossin joysticki ylimääräsena, ei oo hinnan kiroissa, uutena kyllä kallis.
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Lauantaina 19.11. 2005 klo 07:34:18

Message:
Vaikkei jatketta nyt olekaan, osta silti vähintään 6-lohkoinen venttiilipöytä. Tai 8-osainen, jos tarvit tukijalkoja. Merkkinä Monsun-Tison mieluummin kuin Danfoss, jonka kahvat hajoavat. Käytettyjä myy ainakin Koneosapalvelu.
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: VeeKoo
Lauantaina 19.11. 2005 klo 10:08:00

Message:
Itse laittaisin sähköisen vaihtoehdon tilalle hydraulisen esiohjaussysteemin. Toiminta vaihtelevissa olosuhteissa eri vuodenaikoina varmempi. Ohjausvivuiksi joystick-sauvat. Eikä tarvitse ihmetellä minne milliamppeerit karkaa ja miksi toiminnot temppuilee!
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: Kari W.
Lauantaina 19.11. 2005 klo 11:29:10

Message:
Koneviestistä poimittuja...
http://www.salhydro.fi
http://www.finn-rotor.fi/
http://www.koneosapalvelu.fi
http://www.hydro-key.fi/Hydro-Key/Hydrauliikkaa.html
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: mika
Lauantaina 19.11. 2005 klo 14:27:19

Message:
hydraulinen esiohjaus sun tapauksessa parempi vaihtoehto. ei toimintavarmuuden vaan hinnan takia. muutama tonni tommoseen meinaa upota tekee miten tahansa.
------

metsäkoneissa ollu sähköohjaus 15 vuotta. harvoin niis vikaa on. omassa koneessa danfossi, pirun hyvin on toiminu.
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: kummastelija
Lauantaina 19.11. 2005 klo 17:44:17

Message:
En tiiä minkälaisia insinöörejä ootte, mutta siinä joysticin ja venttiilivälissä on tietokone noissa mettävehkeissä. Turpiin vaan ja onnea yritykseen. Kyllä se siitä kun vähän enste opiskelee.

RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: zape
Lauantaina 19.11. 2005 klo 18:53:27

Message:
Valtrassa saa sopii mehukeppien letkut tulemaan alalasin kulmasta missä on kolmiopelti.Kaikki ikkunat saapi olla kiinni,ei veto käy käsille. Kahvat on helppo pujottaa ,kun aukasee alaikkunan.Rotecin pöytä on yksinkertanen ja edullinen ja puun mättöön riittävän tarkka. JORMA JOHANSSONILTA löytyy hydr.esiohj.täydellinen paketti 2490 sis alv (bc 70/8 saa vielä painekompensoidulla virtauksen säädöllä) Parkerin pöytä maksaa jossain 7000-8000 ehkä danfoss on halvempi ,mutta ei paljon, riippuu minkä luokan säätimet ottaa. Sähköohjatut vaatii melkein suljetun hydraulikan ja muuttuvatilavuuksisenpumpun, sitten saa tarkat liikkeet ja koneseen vakiokierokset kuormatessa.
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: kyllä zape tietää
Maanantaina 21.11. 2005 klo 23:20:03

Message:
Mullakin Valtrassa hyd.esiohjaus, nyt jo satoja kuutioita kuormattu, hyvä peli ..... mutta käännölle kaipaisi tuota painekompensoitua virtauksen säätöä (on kyllä mahd. asentaa jälkikäteenkin). Kääntö on nimittäin turhan rivakka, saisi vähän joustavammat liikkeet.
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: Unska
Tiistaina 22.11. 2005 klo 11:53:20

Message:
Pitääkö sähköohjattujen venttiilien olla kuormainkäytössä proportionaalisia ja jos niin miksi ?
Eli onnistuuko yksinkertainen sähköohjaus halvemmilla magneettiventtiileillä, jos ei tavoittele tarkkoja liikkeitä, esim. etukuormaimessa ?


RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: zape
Tiistaina 22.11. 2005 klo 20:32:41

Message:
Voi jokainen kuvitella minkalainen on-off etukuormain käyttää!
En tiedä tuleeko halvemmaksi,ryhmäpohjalevy,päävaro,shokkipalikat,magneettilohkot,kelat,ym ja noin 60litr.ylöspäin oltava esiohjattujamagneettilohkot.
Vuosi sitten piti hommata traktorin alusterälle hallinta hydraulikka. Kyselin ensin on-off systeemi paketin hintaa, loppujen lopuksi parkerin hydraulisestiesiohjattupöytä kahdella mehukaralla kahdella on-off ja mehukeppi oli pikkasen halvempi. Lohkossa on shokit, imuventiilit, päävarot,esiohjauspaine vivulle, 100litr.läpivirtaus ,pienessä paketissa.
Tänä päivänä hydrauliikka vimpaimet, osat`"aika kalliita" mutta "elämä on".
RE: Joystick-ohjaus metsäkuormaineen
Lähettäjä: joytsikki
Keskiviikkona 23.11. 2005 klo 17:40:36

Message:
ostettiin juuri tuollainen rotecin hydraulisesti esiohjattu venttilipöytä jossa on 2 sähkötoimintoo.kuormain liikku mukavasti ja sähkötoiminnoissa ei oo ollu mitään vikaan kunhan pitää mangeettiventtiilit puhtaina ja öljyn täytyy tosi puhdasta.pöydästä menevä paluu letku tärisi aika pahasti kun pyöritti pumppua tyhjäkäynti kierroksilla mutta sekin ogelma ratkesi kun soitti rotecille...syy:päävaropaine ruuvin vieressä elikkä servo päädystä kun otti kupin alta jousen pois niin heti lakkasi natisemasta...ääni johtu siittä kun hanikat sai jotain "heräte" öljyy?....muuten hyvä pöytä on ollu...kunhan riittävän kokoinen pumppu pyörittää...